Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Εξετάζομαι – Ενημερώνομαι – Βάζω την πρόληψη στη ζωή μου»

Δελτία Τύπου
[19/10/2015]


Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2015, οι τέσσερις ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Εξετάζομαι – Ενημερώνομαι – Βάζω την πρόληψη στη ζωή μου» που διοργάνωσε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου και διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία στο 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, στο 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αρχαγγέλου και στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής.
Οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της προσπάθειας διάχυσης των αποτελεσμάτων δύο εθνικών μελετών υγείας στις οποίες συμμετείχε και το νησί της Ρόδου.
Συγκεκριμένα, ηΕθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου(Ε.ΜΕ.ΝΟ), οργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδος και το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Η Ε.ΜΕ.ΝΟ στοχεύει στην παρακολούθηση, καταγραφή και αξιολόγηση της γενικότερης κατάστασης της υγείας του πληθυσμού στην Ελλάδα συμβάλλοντας καθοριστικά στο σχεδιασμό μίας εθνικής στρατηγικής για την υγεία και αποσκοπεί στην καταγραφή της νοσηρότητας και των κύριων παραγόντων κινδύνου χρόνιων νοσημάτων, εστιάζοντας κυρίως σε αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα.
Η Εθνική Επιδημιολογική Μελέτη των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας Β, ηπατίτιδας C και HIV λοίμωξης Hprolipsisυλοποιείται από τις ιατρικές σχολές της Ελλάδας σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και PRAKSIS και αφορά εκτός των άλλων τη συλλογή έγκυρων δεδομένων που αφορούν λοιμώδη νοσήματα και την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τα νοσήματα αυτά.
Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στο νησί μας ομιλήτριες ήταν:
η Καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονική υπεύθυνη των δύο μελετών που προαναφέρθηκαν κ. Γιώτα Τουλούμη, η Ειδική Παθολόγος και Ειδική σε θέματα Δημόσιας Υγείας κ. Όλγα Αναγνώστου, η Ειδική Παιδίατρος κ. Βασιλική Μπενέτου και η Ειδική Πνευμονολόγος κ. Σοφία Αναστασίου.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης& Αθλητισμού κ.Στέργος Παρδαλός, προλογίζοντας την εκδήλωση στον Αρχάγγελο, και απευθυνόμενος κυρίως στα νέα παιδιά, τόνισε πως η ενημέρωση πάνω σε θέματα υγείας και ιδιαίτερα αυτά που αφορούνπρόληψη, τρόπους μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, και τρόπους προφύλαξης, αποτελεί προτεραιότητα που μπορεί να αποβεί σωτήρια τόσο για την υγεία όσο και για την ίδιατη ζωή. Ένας από τους στόχους του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδουκατέληξε, είναι να αποτελέσουν ανάλογες εκδηλώσεις, θεσμό που θα οδηγήσει σε νέους πολίτες ενημερωμένους και ικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού& Αθλητισμού
Δήμου Ρόδου
Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου