Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Δήμος Ρόδου: Συνάντηση με στελέχη της Κινεζικής Διαδικτυακής ταξιδιωτικής πλατφόρμας CTRIP

Δελτία Τύπου
[19/10/2015]
Συνάντηση Δημάρχου και αντιδημάρχου Τουρισμού με Κινέζους της CTRIP

Συνάντηση με στελέχη της Κινεζικής Διαδικτυακής ταξιδιωτικής πλατφόρμας CTRIP είχαν την προηγούμενη Παρασκευή η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Χριστοδούλου, με πρωτοβουλία των εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού και συγκεκριμένα του προϊσταμένου της ΠΥΤ Δωδεκανήσου Αγαπητού Ξάνθη και της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων Μαίρης Θυμιανού, στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.
Το ταξίδι εξοικείωσης των οκτώ (8) VIP στελεχών της μεγαλύτερης κινεζικής διαδικτυακής ταξιδιωτικής πλατφόρμας CTRIP, (στο οποίο μετείχαν ο πρόεδρος LiXiao Ping, η υπεύθυνη Marketingκα Wenhan Zhang, η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προορισμών Jane Chen, καθώς και εκπρόσωπος του γραφείου ΕΟΤ της Κίνας κα SunYanan), εντάσσεται στο πλαίσιο της φετινής συνεργασίας του γραφείου ΕΟΤ Κίνας με το εν λόγω γραφείο, μέσω προωθητικού διαφημιστικού προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει ανάπτυξη ελληνικού minisite, mobileapplication, bannerspromotion κ.α., με στόχο να προβληθούν νέοι ελληνικοί προορισμοί στην τουριστική αγορά της Κίνας.
Ο Δήμος Ρόδου, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού και του ΠΡΟΤΟΥΡ, έδωσε έντυπο πληροφοριακό υλικό της Ρόδου στη κινεζική γλώσσα, συνοδευόμενο με επιστολή καλωσορίσματος του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου.
Η Κινέζικη Διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα CTRIP είναι η μεγαλύτερη στην Κίνα, με κεντρικά γραφεία στη Σαγκάη, 141.000.000 μέλη και 30.000 εργαζόμενους. Κατέχει την πρώτη θέση στη έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων, καλύπτοντας όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της CTRIP, το Αιγαίο έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Κινέζων ως ο απόλυτος ρομαντικός προορισμός για γάμους και γαμήλια ταξίδια. Η Ρόδος παραμένει για τους Κινέζους σημαντικός ιστορικός και πολιτιστικός προορισμός. Η κρουαζιέρα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του γραφείου ΕΟΤ Κίνας κο Γιάννη Πλεξουσάκη η Κίνα είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο.
Το 2014, 120 εκατομμύρια κινέζοι ταξίδεψαν σε χώρες του εξωτερικού, από τα οποία τα 6 εκατομμύρια κατευθύνθηκαν στην Ευρώπη. Τα τελευταία 2 χρόνια η εισροή Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί πάνω από 400% ξεπερνώντας φέτος τις 100.000 τουρίστες, με μία δυναμική, που σύμφωνα με τα στοιχεία, βαίνει αυξανόμενη τα επόμενα χρόνια.
Σημαντικό στοιχείο επίσης, είναι το γεγονός ότι οι Κινέζοι κατέχουν πλέον τα ηνία σε ότι αφορά τις ταξιδιωτικές δαπάνες, ξεπερνώντας τους μέχρι πρότινος πρώτους στη λίστα Αμερικανούς και Γερμανούς. Επιλέγουν να ταξιδεύουν τους μήνες Φεβρουάριο, Μάιο και Οκτώβριο (περίοδοι εθνικών εορτών), με κυρίαρχη την επιθυμία για επίσκεψη σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, καθώς και την πρόθεση να ψωνίζουν είδη πολυτελείας και επώνυμα προϊόντα. Τρέφουν μεγάλο θαυμασμό και σεβασμό για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Διδάσκονται στα σχολεία Όμηρο και ενθουσιάζονται με την ελληνική μυθολογία.
Ξεναγήθηκαν στην ιστορία της Ρόδου, μέσω του -εννέα διαστάσεων- πολυθεάματος Throne of Helios, στο κέντρο της Ρόδου, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, ενώ εντυπωσιάστηκαν από την Μεσαιωνική πόλη και την πλούσια ιστορία του νησιού. Επισκέφθηκαν τη Νέα Αγορά, τη Λίνδο και άλλα αξιοθέατα.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου