Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ!

(Πάνω από 1000 άτομα έζησαν μια μαγική μεσαιωνική νύχτα!)

Ένα καταπληκτικό σκηνικό έξω από το κάστρο του χωριού μας έστησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας και με τη δύση του ηλίου άρχισε να ζωντανεύει ένα μεσαιωνικό καλοκαιρινό γλέντι με κατοίκους ντυμένους σε ποικίλα χρώματα να πίνουν και να τρώνε ξένοιαστοι, με τη μουσική από γκάιντες, κρουστά και όργανα της υπαίθρου να χαϊδεύουν γλυκά τα αυτιά των κατοίκων του κάστρου, τους πλανόδιους θαυματοποιούς να εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους καταπίνοντας φωτιές και περπατώντας πάνω σε γυαλιά!
Τα σπίτια της πλατείας γέμισαν ασφυκτικά από επισκέπτες, τα αρνιά μπήκαν στη σούβλα, τα μεγάλα τηγάνια στις φωτιές και τα κρέατα στα κάρβουνα, οι γυναίκες άλεθαν σιτάρι φτιάχνοντας αλεύρι και πίτες με μέλι στα παιδιά και οι άντρες απολάμβαναν τις δροσερές μπύρες κάτω από τον υπέροχο φωτισμό του κάστρου!
Ξαφνικά έκαναν την εμφάνιση τους οι ξυλοπόδαροι με φανταχτερές ενδυμασίες χορεύοντας στο γλυκό μεσαιωνικό ρυθμό κρατώντας δάδες, πετώντας φωτιές ψηλά στον αέρα και με εντυπωσιακά κόλπα να σαγηνεύουν μικρούς και μεγάλους!
Η γειτονιά του κάστρου γέμισε από κόσμο και η ζωή μεταφέρθηκε μέσα σε λίγες ώρες εκατοντάδες χρόνια πίσω! Όλοι ένοιωσαν το ίδιο συμπαρμένοι από τη μαγεία του θεάματος! Η νύχτα έκλεισε όταν οι ιππότες σταυροφόροι έκαναν την εμφάνιση τους και επιτεθήκαν εναντίων των εχθρών με αληθινά σπαθιά που άστραφταν μέσα στη νύχτα σε μια μάχη σώμα με σώμα που έκοβε την ανάσα όλων μας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ΟΛΟΥΣ τους εθελοντές χωριανούς που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του στη δημιουργία της φαντασμαγορικής εκδήλωσης και έκαναν υπερήφανους όλους τους Κρητηνέζους!
(Σύντομα θα δημοσιεύσουμε βίντεο και φωτογραφίες!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου