Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου «Μυστικά” της Patricia Wilson

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ 

3/8/2018 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΜΝΗΜΕΙΩΝ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ 

Τα «μυστικά» της Patricia Wilson 
Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ-Δήμου Ρόδου πραγματοποίησε την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 την παρουσίαση του βιβλίου “Villa of Secrets” (εκδόσεις Zaffre) της Βρετανίδας συγγραφέως Patricia Wilson σε συνεργασία με το Βρετανικό Υποπροξενείο της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο και την Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου. Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στη Ρόδο και αναφέρεται σε ένα δραματικό γεγονός, τον εκτοπισμό των Εβραίων της Ρόδου στο στρατόπεδο του Άουσβιτς το 1944 και συνδυάζει μυστήριο, σασπένς, ανθρωπιά και οικογενειακά μυστικά που αποκαλύπτονται με καταιγιστικό τρόπο στο τέλος του μυθιστορήματος. 
Η συγγραφέας Patricia Wilson είναι από το Λίβερπουλ. Αφότου αποσύρθηκε από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Αγγλία ήρθε στην Ελλάδα, αρχικά στην Κρήτη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Ρόδο. Το πρώτο της βιβλίο “Island of Secrets” κυκλοφόρησε το 2017 και γρήγορα έγινε από τα πιο ευπώλητα της Amazon. Το Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της “Villa of Secrets” και ήδη ανήκει στα best seller τηςAmazon. Όπως είπε η συγγραφέας, η Ρόδος αποτελεί για την ίδια πηγή έμπνευσης με τη μεγάλη ιστορία της και την ομορφιά του τοπίου και των ανθρώπων της. Οι ιστορίες που άκουγε από τους ανθρώπους στο Παραδείσι, όπου διαμένει, αποτέλεσαν το έναυσμα για να αρχίσει να ψάχνει την ιστορία του νησιού και τελικά να γράψει το βιβλίο “Villa of Secrets”. 
«Η κα. Wilson ανήκει στη τάξη των συγγραφέων που συνεργάζονται στενά και αναδεικνύουν στη λειτουργία του ΔΚΣΜΡ, τη σφραγίδα της οικουμενικότητας. Το νέο της βιβλίο, αποτυπώνει την ταραγμένη ιστορική περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που είναι ορατή σε ανθρώπους και μνημεία στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Οφείλουμε δημόσια να την ευχαριστήσουμε και να την συγχαρούμε για τη δημιουργική γραφή της» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Aθλητισμού και Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τέρης Χατζηιωάννου. 
Η υποπρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο, κ. Ράνια Κοσσιώρη, μίλησε για τη γνωριμία της με την Patricia Wilson πριν από έναν περίπου χρόνο. Εντυπωσιάστηκε από το δημιουργικό πείσμα της, που τη βοήθησε να ξεπεράσει διάφορα προσωπικά της προβλήματα, από το πάθος και τη δίψα της για ζωή, χαρακτηριστικά που διακρίνει ο αναγνώστης και στα βιβλία της. Πρόσθεσε ότι η Patricia Wilson συνεχίζει στα λογοτεχνικά βήματα του συμπατριώτη της σπουδαίου συγγραφέα Λόρενς Ντάρελ, που έζησε και έγραψε στη Ρόδο. 
Η μεταφράστρια του ΔΚΣΜΡ, κ. Ελευθερία Μπινίκου, έδωσε μια κριτική ματιά του βιβλίου. Παρουσίασε συνοπτικά τους βασικούς χαρακτήρες του μυθιστορήματος που η Ιστορία και η μοίρα έχουν σφραγίσει τις πράξεις και τη ζωή τους. Όμως, η θέληση, η επιμονή, η αυταπάρνηση, η αποφασιστικότητα και πάνω από όλα, η αγάπη για την οικογένεια και τους ανθρώπους δίνουν λύση στα αδιέξοδα της ζωής και οδηγούν τους ήρωες με αισιοδοξία στο μέλλον. Επίσης, αναφέρθηκε στις συγγραφικές αρετές της Patricia Wilson, η οποία δομεί τους χαρακτήρες της με πειστικότητα και ισορροπεί το παρελθόν με το σήμερα με μεγάλη επιδεξιότητα. 
Η συγγραφέας Patricia Wilson, όταν πήρε το λόγο, φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και εξήγησε στους παρευρισκόμενους πώς της δημιουργήθηκε η ανάγκη να καταθέσει στο χαρτί τις σκέψεις και τα συναισθήματά της και πώς η παραμονή της στην Ελλάδα άλλαξε τη ζωή της και τη βοήθησε να αποκτήσει την επίγνωση των ικανοτήτων της. Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στη Ρόδο, μιλώντας Ελληνικά, είπε πως πρόκειται«για ένα απίστευτα ωραίο νησί που έχει υποφέρει από ένα σκληρό και πολυτάραχο παρελθόν. Σήμερα το νησί πασχίζει να ανταπεξέλθει στις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που ταλαιπωρούν τη χώρα επί πολλά χρόνια. Όμως οι Έλληνες, με τη ζεστή τους καρδιά και τα μεγάλα χαμόγελα, δεν θα ηττηθούν. Οι κάτοικοι της Ρόδου έχουν αντιμετωπίσει πολλές αντιξοότητες στο παρελθόν και η αποφασιστικότητά τους να ξεπερνούν τις αναποδιές είναι συγκλονιστική. Πρόκειται γι’ αυτή τη μεγάλη δύναμη του πνεύματος, την αγάπη για την παράδοση, την αφοσίωση στην οικογένεια και την αποφασιστικότητα που κάνει κάθε τουρίστα να θέλει να έρθει ξανά, που κλέβει τις καρδιές των επισκεπτών. Δεν είχα την τύχη να γεννηθώ εδώ, αλλά, όπως πολλοί από εσάς, έκανα αυτό το νησί σπίτι μου. Το όνομά μου είναι Patricia Wilson, είμαι 69 ετών και ζω στην Ελλάδα εδώ και 24 χρόνια».Κλείνοντας την ομιλία της, η συγγραφέας διάβασε με θεατρικό και δυναμικό τρόπο ένα από τα πιο συγκινητικά και αποκαλυπτικά κεφάλαια του βιβλίου και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Aθλητισμού και Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο συνταγματάρχης κ. Βασιλειάδης από την 95 ΑΔΤΕ, η κ. Κάρμεν Κοέν από την Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου και πλήθος φίλων του βιβλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου