Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

HISTORICA: Η μεγάλη ποδηλατική συνάντηση

03/08/2018 

Ο εμπνευστές της ιδέας για την HISTORICA Γιώργος Βογιατζής, Μιχάλης Καρπαθάκης και Νεμρά Μπάστιαλη- Σκαρτάδου, μιλούν για το σπουδαίο ποδηλατικό event, που θα διεξαχθεί από 12 έως 14 Οκτωβρίου στη Ρόδο. Πρόκειται για τη μεγάλη συνάντηση των φίλων του παλιού, κλασικού, ατσάλινου ποδηλάτου, που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον παλιών αθλητών αλλά και τους λάτρεις γενικά του Vintage από την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

«Η Historica θέλει να θυμίσει σε όλους τους Ροδίτες αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα την αίγλη που είχε η ποδηλασία στο νησί μας τα χρόνια του 1960, του 1970 και του 1980. Απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας έρχονταν στο νησί μας για να πάρουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και να δουν ένα εξωτικό και κοσμοπολίτικο μέρος, όπου ήταν και είναι η Ρόδος και ταυτόχρονα να αθληθούν. Να πάρουν μέρος σε αγώνες και να διεκδικήσουν μία διάκριση στην ποδηλασία. Οι συμμετέχοντες ταξίδευαν στη Ρόδο για την ποδηλασία, χωρίς να είναι τόσο αναπτυγμένος ο τουρισμός… Στόχος μας είναι να γίνει μία μεγάλη συνάντηση όλων όσων είχαν ένα μικρό η μεγάλο ρόλο στην ποδηλασία εκείνων των δεκαετιών, και από τότε κάποιοι δεν έχουν ξανασυναντηθεί περισσότερα από 30 χρόνια. Όλοι μαζί θα βρεθούν στη Ρόδο για να θυμηθούν και να ζήσουν κάτι από τις μαγικές εποχές του παρελθόντος 
Επιθυμούμε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους του ποδηλάτου και του vintage. Παράλληλα με την ιστορική βόλτα, θα γίνει και μία έκθεση τριών ημερών, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει παλιά ποδήλατα και αξεσουάρ, που χρησιμοποιήθηκαν από πρωταθλητές, αλλά και απλά κλασικά ποδήλατα ανακατασκευασμένα και καλοδιατηρημένα. Θα εκτεθούν ακόμη φωτογραφίες από σημαντικούς αγώνες από την Ρόδο και στην υπόλοιπη Ελλάδα μιας άλλης εποχής. Ο κάθε επισκέπτης θα φέρει στη μνήμη του εικόνες με τους αθλητές, που προσπαθούσαν τότε να καταρρίψουν τα ρεκόρ και να πάρουν χρυσά μετάλλια. Θέλουμε να συναντηθούν όλοι αυτοί που συμμετείχαν με διάφορους τρόπους σε όλη τη διαδικασία». 
Δεν είναι ανταγωνιστική ούτε καν αγώνας η Historica. Δεν υπάρχουν νικητές και πρωτιές και κύπελλα, ούτε βραβεύσεις. Το ζητούμενο είναι η συμμετοχή με παλιά ποδήλατα και θα ξεκινήσει η διαδρομή από την πλατεία Ελευθερίας». 

HISTORICA Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 
Η HISTORICA δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός, είναι η μεγάλη συνάντηση αθλητών που έγραψαν ιστορία με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο μεταφέροντας στο σήμερα τις εμπειρίες τους. Για τρείς ολόκληρες μέρες στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου του 2018 στο νησί των Ιπποτών θα ξαναζωντανέψουν οι μνήμες περασμένων δεκαετιών ή και ακόμα παλαιότερα εκείνων των αθλητών οι οποίοι αγωνίζονταν με τα απλά και φτωχά μέσα τα οποία διέθεταν. Ήταν αγωνιστές γιατί αγαπούσαν και πίστευαν σ’ αυτό που έκαναν. Αυτή λοιπόν την αγάπη τους για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό θέλουν να διαμηνύσουν σε όλους τους νεότερους του σήμερα μέσω της HISTORICA και όλες τις εκδηλώσεις που την πλαισιώνουν. Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών θα διεξαχθεί έκθεση παλαιών ποδηλάτων, αντικειμένων και φωτογραφίας στο «ΝΕΣΤΟΡΙΔΕΙΟ» Μουσείο Μοντέρνας Ελληνικής Τέχνης». Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου θα γίνει η ιστορική ποδηλατοδρομία 50 χιλιομέτρων η οποία θα διασχίσει ιστορικά σημεία του νησιού και μοναδικές ομορφιές δίνοντας επίσης την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γευθούν τοπικές λιχουδιές σε διάφορα σημεία της διαδρομής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου