Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Από τον κύριο Γιάννη Μαρίνο, τον επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ» λάβαμε την παρακάτω επιστολή η οποία ξεκινά με τη φράση «Με έκπληξη διάβασα στο ιστολόγιό σου, σε σχέση με την επιστολή των κατοίκων των Καλαβαρδών, ότι η Αντιπολίτευση είναι απούσα».
Πραγματικά φίλε Γιάννη, μπορεί με μια πρώτη ματιά αυτό να δείχνει σαν αιχμή κατά της Αντιπολίτευσης αλλά αυτή είναι η εντύπωση πολλών κατοίκων όχι για τη στάση των μελών της Παράταξης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά έξω, στην ενημέρωση που χρειάζονται οι κάτοικοι αυτού του Δήμου για τα έργα και τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής.
Και ο κύριος Μαρίνος συνεχίζει. «Πράγματι τον Αύγουστο του 2008, εγώ προσωπικά απουσίασα εκτός Ρόδου και δεν παρευρέθην στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας».
Φίλε Γιάννη, είχα την εντύπωση ότι με γνωρίζεις καλύτερα. Ξέρεις ότι δεν θα αναφερόμουνα ποτέ προσωπικά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η συλλογική ευθύνη. Μπορώ να πω ότι η «αιχμή» ότι «η Αντιπολίτευση η οποία όπως όλα δείχνουν μάλλον απέχει…» είχε σαν στόχο να προκαλέσει αυτό που με την επιστολή σου κάνεις τώρα. Δηλαδή να ενημερωθεί ο κόσμος γι’ αυτό που έγινε στη συνεδρίαση με θέμα την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Κάτι παρόμοιο θα περιμέναμε και από την Πλειοψηφία αλλά αυτό μάλλον δεν πρόκειται να γίνει…
Τέλος, καλό θα είναι για την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων αλλά και την αποκάλυψη της αλήθειας – κάποιοι από την Πλειοψηφία αφήνουν αιχμές για το ποιος ψήφισε υπέρ και ποιος κατά – να έχουμε το σχετικό πρακτικό της απόφασης για να μπει το νερό στ’ αυλάκι…

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του καλού φίλου – αν και τον στεναχωρήσαμε - Γιάννη Μαρίνου
…………
Ρόδος, 3 Σεπτεμβρίου 2008
Αγαπητέ ΡΟΔΟΣΥΛΛΕΚΤΗ,

Με έκπληξη διάβασα στο ιστολόγιό σου, σε σχέση με την επιστολή των κατοίκων των Καλαβαρδών, ότι η Αντιπολίτευση είναι απούσα:

Πράγματι τον Αύγουστο του 2008, εγώ προσωπικά απουσίασα εκτός Ρόδου και δεν παρευρέθην στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας.
Πλην όμως εκεί παρευρέθησαν όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας, οι οποίοι σαφώς και έλαβαν θέση, υπέρ της επιστολής των κατοίκων των Καλαβαρδών και κατά της αυξήσεως των τιμολογίων του νερού στο Δήμο μας. Έλαβαν δηλαδή θέση, ενώπιον του κυρίαρχου αποφασιστικού οργάνου του Δήμου (του δημοτικού συμβουλίου), αλλά και ενώπιον των ίδιων των πολιτών που έφεραν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Να επισημάνω επίσης, ότι σε σχετική συνεδρίαση που έγινε, με θέμα την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, την πρόταση για την αύξηση των τιμολογίων του νερού, ομόφωνα η παράταξή μας την καταψήφισε, όπως και όλες τις προτεινόμενες αυξήσεις και καταδίκασε την απόφαση της πλειοψηφίας, η οποία δικαιολόγησε την πρότασή της αυτή, ως μέτρο για την καταπολέμηση της λειψυδρίας!!!.
Η παράταξή μας πάντως, υιοθέτησε και υπερψήφισε όλα τα μέτρα που πρότειναν οι ειδικοί του Δήμου, για την καταπολέμηση της λειψυδρίας, πλην της αύξησης των τιμολογίων του νερού, αποδεικνύοντας, ότι δεν κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και πιστή στην αρχική της δέσμευση, ότι δηλαδή, κάθε τι που κινείται σε θετική κατεύθυνση δεν έχει κανένα πρόβλημα να το υπερψηφίσει, ακόμα και αν προέρχεται από την δημοτική πλειοψηφία.
Αντιθέτως, δική μας σχετική πρόταση (αλλά και άλλες προτάσεις μας), για εκπόνηση μελέτης που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της λειψυδρίας στο σύνολο του Δήμου μας (η οποία σημειωτέον δεν κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ, όπως μας παρουσιάστηκε σε παλαιότερη σχετική ειδική συνεδρία της Τ.Ε.Δ.Κ. Δωδεκανήσου), ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από την πλειοψηφία, επειδή «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ», ακόμα και όταν τους επισημάναμε ότι μία τέτοια μελέτη, πρέπει να υπάρχει, ενόψει και του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου, δηλαδή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΕΤΟΙΜΟΙ, να αξιοποιήσουμε κονδύλια που θα διατεθούν για τέτοιες δράσεις. Είμαστε μάλιστα βέβαιοι, ότι η συγκεκριμένη πρότασή μας, είναι ακόμα πιο επίκαιρη τώρα, διότι, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν το νησί μας, το πρόβλημα της λειψυδρίας θα ενταθεί, ακόμα περισσότερο.
Επιπλέον να αναφέρω (με αφορμή σχετικό σχόλιο στο θέμα, από αναγνώστη του ιστολογίου σας), ότι απαλλάχτηκαν από το σύνολο της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας, όλοι όσοι είχαν εντοπιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, να έχουν γυρίσει ή σπάσει ρολόγια κ.λ.π., επειδή έφεραν υπεύθυνες δηλώσεις που έλεγαν ότι δεν είναι αυτοί και καμία σχέση δεν έχουν με το γεγονός!!! Αυτό συνέβη ενάμιση χρόνο μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της τωρινής δημοτικής αρχής, παρότι είχαμε φέρει το θέμα, πάνω από 10 φορές!! στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας να επιβληθούν τα νόμιμα σε όλους.

Για όλα φυσικά τα παραπάνω, υπάρχουν στη διάθεση όλων τα σχετικά πρακτικά των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και νομίζω ότι αποδεικνύουν ότι η αντιπολίτευση δεν είναι απούσα. Παρακαλώ λοιπόν, επειδή θεωρώ ότι δεν ήσασταν ορθά ενημερωμένος, να διορθώσετε τη σχετική μομφή κατά της παράταξής μας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, είμαστε έτοιμοι εφόσον μας ζητηθεί, να συνδράμουμε σε οποιαδήποτε κίνηση πολιτών, ακόμα και την πιο δυναμική.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Γιάννης Μαρίνος
Επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου