Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Avaaz: Οι ιστορίες μας

Αγαπημένοι Αβαζίτες και Αβαζίτισσες,

Αυτοί οι τελευταίοι μήνες ήταν έντονοι. Όμως παρά τις αντιξοότητες, εκατομμύρια μέλη του Avaaz κινητοποιηθήκαμε και αφήσαμε το σημάδι μας στον κόσμο. Δες πώς --

Ο μεγαλύτερος έρανος που κάναμε ΠΟΤΕ για να προσφέρουμε δεκάδες εκατομμύρια γεύματα και φαρμακευτικές προμήθειες στους πιο ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου.

Με την έρευνά μας πιέσαμε το Facebook να στείλει διορθώσεις σε ΟΛΟΥΣ τους χρήστες που ήρθαν σε επαφή με επικίνδυνα fake news για τον κορονοϊό!

2.3 εκατ. από εμάς στηρίξαμε την έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για παγκόσμια εκεχειρία, ο οποίος εξέφρασε “βαθιά ευγνωμοσύνη” για το κίνημά μας πριν την καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Και μόλις την περασμένη βδομάδα συμφώνησαν σε παγκόσμια εκεχειρία!

Εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς δεσμευτήκαμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, δημιουργήσαμε τοπικές ομάδες αλληλεγγύης, και ξεκινήσαμε αμέτρητες εκστρατείες -- μία νέα κάθε 45’’.

Και τόσα ακόμα… Εμπνεύσαμε Ευρωπαίους ηγέτες για μια Συμφωνία Πράσινης Ανάκαμψης, αντιδράσαμε στην απόφαση του Τραμπ να διακόψει την χρηματοδότηση του ΠΟΥ, διεκδικήσαμε την δίκαιη πρόσβαση στις θεραπείες για τον Covid, και βοηθήσαμε να συμφωνηθεί ελάφρυνση του χρέους για τις φτωχότερες χώρες…

Ποιος θα το φανταζόταν μόλις πριν λίγους μήνες, πως δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μέναμε σπίτι και θα κάναμε αμέτρητες πράξεις αλληλεγγύης για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο από έναν θανατηφόρο ιό;

Η πανδημία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Όμως αυτές οι ιστορίες που κατακτήθηκαν βήμα-βήμα από εκατομμύρια ανθρώπους, μας δίνουν ελπίδα πως μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε κρίση.

Είναι μια υπενθύμιση πως στις πιο σκοτεινές στιγμές, η ανθρωπότητα μπορεί να λάμψει το πιο δυνατό της φως.

130.000 από εμάς βάλαμε το χέρι στην τσέπη για να προσφέρουμε εκατομμύρια γεύματα και ανθρωπιστική βοήθεια σε κοινότητες που έχουν ανάγκηΉταν αρχές του Απρίλη όταν ο ΟΗΕ προειδοποίησε πως “ο κόσμος κινδυνεύει με λιμό βιβλικών διαστάσεων”. Στο Avaaz, σχεδόν κάθε μέρα μας έρχονταν νέα σπαρακτικά μηνύματα από κάθε γωνιά της γης. Ένιωθα απόγνωση.

Γι’ αυτό κάναμε έκκληση για βοήθεια, και τα μέλη του Avaaz ανταποκρίθηκαν εκκωφαντικά… με τον μεγαλύτερο έρανο που κάναμε ΠΟΤΕ! Πάνω από 130.000 Αβαζίτες και Αβαζίτισσες, τσοντάραμε για: -- να στείλουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ξεχασμένες κοινότητες στην Ινδία και το Πακιστάν, -- να στηρίξουμε ιθαγενείς οικογένειες σαν της Masha που στην φωτογραφία απολαμβάνει ένα ζουμερό μάνγκο, αλλά και -- να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια σε οικογένειες στη Συρία και σε Ροχίνγκια πρόσφυγες στο Μπαγκλαντές. Τώρα ξεκινήσαμε να στέλνουμε βοήθεια και σε κοινότητες στην Αϊτή, την Υεμένη, την Ν. Αφρική, την Ουγκάντα, το Περού και… [συνέχεια]

Με ελπίδα
Marigona

“Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω το Avaaz που μας βοήθησε τη στιγμή της μεγαλύτερης ανάγκης μας. Βοηθήσατε να σωθούν πολλές ζωές. Χάρη σ’ εσάς, πολλοί από εμάς ελπίζουμε και πάλι σε ένα πιο λαμπρό μέλλον.”
Muhammad Sabir, Pakhiwas Welfare Society, Πακιστάν

Η έρευνά μας για την παραπληροφόρηση πίεσε το Facebook να στείλει διορθώσεις σε εκατομμύρια χρήστες
Ήταν ακόμη αρχή της κρίσης όταν είδαμε τα πρώτα fake news για τον κορονοϊό να γίνονται viral. Γι’ αυτό ανοίξαμε αμέσως έρευνα, και δημοσιεύσαμε μία έκθεση-βόμβα που έδειξε πως το Facebook βρίσκεται στο επίκεντρο αυτης της επικίνδυνης παραπληροφόρησης.

Πρώτα μοιραστήκαμε τα ευρήματά μας με το Facebook ζητώντας τους να λάβουν επειγόντως μέτρα. Και την ίδια κιόλας μέρα που δημοσιεύσαμε την έκθεσή μας, το Facebook ανακοίνωσε πως θα ειδοποιήσει ΟΛΟΥΣ τους χρήστες που είχαν έρθει σε επαφή με επικίνδυνα fake news για τον Covid-19 και θα τους κατευθύνει σε διασταυρωμένες πληροφορίες στην σελίδα του ΠΟΥ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Facebook έκανε κάτι τέτοιο! [συνέχεια]

Με αποφασιστικότητα,
Fadi

"Το θέμα είναι, πως δεν ήταν η ισχυρότερη ρυθμιστική αρχή στον κόσμο που ανάγκασε το Facebook να αναγνωρίσει τα λάθη στην πολιτική του -- ήταν η ομάδα πίεσης Avaaz..."

POLITICO

Συνεργαστήκαμε με γιατρούς για να παραδώσουμε το αίτημά μας απευθείας στον ΖούκερμπεργκΌσο η κρίση εξελισσόταν, γιατροί στην πρώτη γραμμή μάς περιέγραφαν ιστορίες τρόμου -- ασθενείς να πίνουν χλωρίνη, ή να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια τους επειδή άκουσαν πως ο κορονοϊός είναι σαν απλή γρίπη και δεν πήγαν έγκαιρα στο νοσοκομείο.

Γι’ αυτό συνεργαστήκαμε στενά με γιατρούς απ’ όλο τον κόσμο, και δημοσιεύσαμε μια ανοιχτή επιστολή στους New York Times για να ζητήσουμε απ΄ τους διευθυντές των κοινωνικών δικτύων, να “σταματήσουν να τροφοδοτούν την παραπληροφόρηση για τον Covid-19”.

Τα διεθνή μέσα μίλησαν για την ανοικτή επιστολή μας, και οι γιατροί έδωσαν συνέντευξη στο BBC, στο MSNBC και πολλά άλλα μέσα. Βρετανοί βουλευτές μάλιστα άκουσαν τις μαρτυρίες τους πριν ανακρίνουν τα στελέχη του Facebook, του Twitter και της Google… [συνέχεια]

Με ευγνωμοσύνη,
Andy

2.3 εκατομμύρια από εμάς στηρίξαμε την έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για παγκόσμια εκεχειρία - και το Συμβούλιο Ασφαλείας την υιοθέτησε!Μόλις διάβασα την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για παγκόσμια ανακωχή ανατρίχιασα. “Η μανία του ιού αποτυπώνει τον παραλογισμό του πολέμου” λέει στην έκκληση που μοιράστηκε με τα μέλη του Avaaz -- και η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. Πάνω από 2.3 εκατομμύρια Αβαζίτες και Αβαζίτισσες υπογράψαμε!

Ο Γκουτέρες εξέφρασε δημοσίως την “βαθιά ευγνωμοσύνη” του προς το κίνημά μας, πριν καταθέσει την έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να ζητήσει κατάπαυση του πυρός από τους ηγέτες του κόσμου. Η ομάδα του αναφέρθηκε επανειλημμένα στο ψήφισμά μας, ως απόδειξη δημόσιας στήριξης. Πολλοί άλλοι ύψωσαν τη φωνή τους -- απ’ τον Πάπα, ως τη Μαλάλα και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Κι επιτέλους, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, το Συμβούλιο Ασφαλείας συμφώνησε σε παγκόσμια εκεχειρία. Για πρώτη φορά στα χρονικά! [συνέχεια]

Φιλικά,
Risalat

“Ένα ειλικρινές ευχαριστώ στους πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο που πήραν θέση στηρίζοντας την έκκληση του ΟΗΕ για παγκόσμια εκεχειρία εν μέσω #COVID19”
Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

Βοηθήσαμε να συμφωνηθεί ελάφρυνση χρέους για ορισμένες απ’ τις φτωχότερες χώρεςΉταν Δευτέρα πρωί στα τέλη Μαρτίου. Φοβόμασταν πως ένα νέο κύμα κορονοϊού θα είναι ακόμα πιο θανατηφόρο σε φτωχές χώρες με ήδη αδύναμα συστήματα υγείας. Μαθαίνοντας πως οι αρχηγοί των G20 θα συναντιούνταν σε λίγες μέρες, κινηθήκαμε γρήγορα. Μέσα σε μια νύχτα, σχεδιάσαμε την εκστρατεία για να απαιτήσουμε να διαγραφή χρέους των φτωχότερων χωρών, ώστε να διατεθούν οι πόροι για την υγεία.

Σε συνεργασία με ομάδες όπως το Jubilee Debt Campaign κάναμε τις φωνές των πολιτών του κόσμου να ακουστούν δυνατά. Και λίγο πριν συναντηθούν οι υπουργοί οικονομικών των G20, δημοσιεύσαμε την έκκλησή μας με μια ολοσέλιδη διαφήμιση στον Economist. Λίγες μέρες αργότερα, οι G20 αποφάσισαν να παγώσουν το σύνολο του διακρατικού χρέους των 77 φτωχότερων χωρών του κόσμου, για ένα χρόνο -- ποσό που ανέρχεται σε περίπου 12 δισ. $... [συνέχεια]

Με ευγνωμοσύνη,
Sarah

Πάνω από 1 εκατ. μέλη του Avaaz υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα στον εμβολιασμό και τη θεραπεία
Ένα βράδυ σκάει είδηση πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ διακόπτει την χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας… στο αποκορύφωμα της πανδημίας! Πάνω από 1 εκατ. Αβαζίτισσες και Αβαζίτες συσπειρωθήκαμε ενάντια στην απόφαση του Τραμπ, και πιέσαμε τους ηγέτες για δίκαιη παγκόσμια πρόσβαση σε εμβόλια και θεραπείες για όλους!

Όσο οι διπλωμάτες των ισχυρών χωρών διαπραγματεύονταν την πρώτη τους κοινή διακήρυξη για την πανδημία, δημοσιεύσαμε μια έντονη διαφήμιση σε εφημερίδες για να ξεμπροστιάσουμε τη στάση των ΗΠΑ που βάζει τις φαρμακευτικές βιομηχανίες πάνω απ’ τους ασθενείς… [συνέχεια]

Με ελπίδα,
Marie

Εμπνέουμε την Ευρώπη για μια δυνατή συμφωνία Πράσινης Ανάκαμψης!
Ένα πρωί στην καραντίνα, συνειδητοποίησα πως ήρθε η στιγμή να λήξουμε την καραντίνα του μυαλού μας: Τι κι αν μεταμορφώναμε την κρίση του Covid-19 σε έναυσμα για το καθαρό και ασφαλές μέλλον που όλοι ονειρευόμαστε;

Όταν λοιπόν οι ηγέτες της Ευρώπης συναντήθηκαν, ετοιμάσαμε μια ανοιχτή επιστολή που σύντομα μάζεψε πάνω 1 εκατ. υπογραφές, και δημοσιεύσαμε μια σειρά από διαφημίσεις, που καλούσε τις τρεις ισχυρές γυναίκες να προασπίσουν μια Πράσινη Ανάκαμψη.

Πιέσαμε τις κυβερνήσεις να το στηρίξουν -- μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η Πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε ένα φιλόδοξο πακέτο ανάκαμψης που προβλέπει δισεκατομμύρια επενδύσεων για το κλίμα και την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας… [συνέχεια]

Με χαμόγελο,
Pascal

“Σας ευχαριστώ… Πρωτοβουλίες σαν αυτή μας δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο για να προχωρήσουμε, χτίζοντας μια καλύτερη Ευρώπη: πιο δίκαιη, πιο δυνατή και βιώσιμη. Μαζί μπορούμε”
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Οργανωθήκαμε στις κοινότητές μας και σπείραμε αλληλεγγύη
Απ’ την πρώτη στιγμή που χτύπησε η κρίση, μέλη του Avaaz σε όλο τον κόσμο οργανωθήκαμε σε τοπικές ομάδες αλληλεγγύης για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους, και ξεκινήσαμε περισσότερα Ψηφίσματα Πολιτών από ποτέ -- μια νέα εκστρατεία κάθε 45’’!

Βλέποντας τόσους πολλούς ανθρώπους να αναλαμβάνουν ευθύνη αυτή τη στιγμή της επιτακτικής ανάγκης με γέμισε δέος. Πάρε εδώ μια μικρή γεύση για το πώς τα μέλη του Avaaz κάνουν το φως της ανθρωπότητας να λάμψει μέσα στο σκοτάδι της κρίσης :)

Με αγάπη,
Σπύρος

🇵🇹 H Eloisa δημιούργησε ένα δίκτυο γυναικών στο Πενίτσε, όπου έχουν ράψει χιλιάδες μάσκες για ιατρικο προσωπικό της πρώτης γραμμής και ευάλωτες οικογένειες. Ναι, αυτές είναι στην φωτό!
🇬🇲 Το χωριό του Hagi στην Γκάμπια δεν έχει τρεχούμενο νερό, οπότε εκείνος πρόσφερε κουβάδες και σαπούνι έξω από το μαγαζί του για να καταπολεμήσει τον Covid-19.
🇦🇹 🇩🇪🇨🇭 Η Katja ξεκίνησε ένα ψήφισμα για να ανοίξουν τα σύνορα και να σμίξουν ξανά οι οικογένειες που χωρίστηκαν εξαιτίας της καραντίνας σε όλη την Ευρώπη. Όταν μία Ελβετίδα Ολυμπιονίκης στήριξε την εκστρατεία της, έγινε είδηση στα ΜΜΕ και αρχές επέτρεψαν στις οικογένειες να ξανασμίξουν

“Κάτι όμορφο γεννιέται μέσα απ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία. Βλέπουμε, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και παγκοσμίως, ότι παρόλο που είμαστε μακριά είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ."
Eile, μέλος του Avaaz, Ιρλανδία

Αυτές είναι μερικές από τις όμορφες ιστορίες που θα έχουμε το προνόμιο να λέμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας μια μέρα, για τότε που ο κόσμος σταμάτησε.

Ο καθένας και καθεμία από εμάς έχει μια ιστορία για τις στιγμές αυτές -- για το πώς επιλέξαμε την ελπίδα αντί για την απόγνωση, την αγάπη αντί για τη διχόνοια, την καλοσύνη αντί για την αδιαφορία. Και θα θέλαμε να ακούσουμε τη δική σου :) Πάτα παρακάτω για να μοιραστείς την ιστορία σου, οτιδήποτε σε συγκίνησε, σε ενέπνευσε, ή σου έδωσε ελπίδα σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές:


Είμαστε ευγνώμονες που είμαστε μέρος αυτής της καταπληκτικής παγκόσμιας κοινότητας,
Christoph, Ricken, Marie, Luis, Patri, Risalat, Σπύρος, Νανά, Fadi, Pascal, Antonia, Bert, Francesco, Fey, Raul, Nataliya, Laura και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου