Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Tο νέο βιβλίο του Νίκου Κωνσταντινίδη με τίτλο: «Τι είναι για μένα ευτυχία»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Νίκου Κωνσταντινίδη με τίτλο: 
«Τι είναι για μένα ευτυχία» από τις εκδόσεις Παπαζήση. 

Ένα βιβλίο που αξίζει να κουβαλάμε πάντοτε στις αποσκευές της ψυχής μας 

Περίληψη 
Ο Φοίβος και η Ειρήνη ζουν με τα δυο παιδιά τους, τον Σοφοκλή και την Κλειώ, στα Εξάρχεια της Αθήνας. Η ήσυχη ζωή τους ανατρέπεται. Οι μεγάλες απώλειες, η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και διάφορα αναπάντεχα γεγονότα τους υποχρεώνουν ν’ αλλάξουν ζωή. Ο φόβος, η μοναξιά, η κατάθλιψη και η παραίτηση, καθορίζουν τη ζωή τους. Το κυνήγι της ευτυχίας αρχίζει… 
Το νέο βιβλίο του Νίκου Κωνσταντινίδη, γραμμένο με το γνωστό προσωπικό του ύφος, περιγράφει με ευαισθησία τις μοναδικές ιστορίες των καθημερινών ανθρώπων, που προσπαθούν να βρουν το νόημα της δικής τους ζωής. 
Σε μια κοινωνία που εγκαταλείπει τις αξίες της, σ’ ένα κόσμο που σπαράζει, αποκαλύπτεται ότι η κρίση επηρεάζει όχι μόνο τη ψυχολογία μας αλλά και τις προσωπικές μας επιλογές. 
Σ’ ένα δυσοίωνο περιβάλλον, όπου η ελπίδα πεθαίνει, ο συγγραφέας δείχνει ένα διαφορετικό τρόπο αντίστασης, αναθεώρησης και πορείας στη ζωή. 
Σε κάθε σελίδα, ο αναγνώστης ανακαλύπτει τις ομοιότητες των προσωπικών του βιωμάτων, ταυτίζεται μ’ αυτές και βρίσκεται αντιμέτωπος με την αναγκαιότητα να ξεπεράσει τους φόβους του. 
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς την ευτυχία. Η κατεύθυνση που επιλέγει ο κάθε άνθρωπος, εξαρτάται από τις προσωπικές του αξίες και τις συνθήκες που επικρατούν γύρω του. Σημασία έχει ν’ ανακαλύψει ο καθένας μας ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. 
Αυτός ο δρόμος είναι η ευτυχία, όχι ο προορισμός. Γι αυτό πρέπει ν’ απολαμβάνεις τις εμπειρίες και τα συναισθήματα σου κάθε φορά που οι πράξεις σου, είναι συνυφασμένες με τις σταθερές επιλογές σου προς το σκοπό. 
Η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές κι εμπόδια. Διάφορα γεγονότα και πληροφορίες καλλιεργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας και φόβου. 
Το μυστικό είναι να τα ξεπεράσεις όλα. Ο φόβος βαραίνει τα βήματά σου ή ακόμα χειρότερα σε καθηλώνει. 
Είθε να είναι μακρύς ο δρόμος σου, να μάθεις όσο περισσότερα μπορείς και ν’ ανηφορίζεις προς την αυτοπραγμάτωση σου. 
Όταν ξέρεις ότι βαδίζεις στο σωστό μονοπάτι, μη σταματάς, ακόμα κι αν δεν σε ακολουθεί κανείς, ακόμα κι αν πρέπει ν’ αφήσεις πίσω σου αυτούς που αγαπάς, ακόμα κι οι συνθήκες σε υποχρεώνουν να γυρνάς πίσω. Μην αποθαρρύνεσαι ακόμα κι αν πρέπει να ξαναρχίζεις από το μηδέν. 
Στο ταξίδι της ζωής δεν υπάρχει ένας κοινός ιδεατός δρόμος που μπορεί να υποδειχθεί, κι αν υπήρχε δεν θα μπορούσε να περιγραφεί. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες αξίες, κοινά αποδεκτές, οι οποίες δείχνουν μια κατεύθυνση. 
Σκέψου και κρίνε. Ανακάλυψε βαθιά μέσα σου τι δίνει αξία στη ζωή σου. Όλα γύρω και μέσα σου βρίσκονται σε μια διαρκή αμφισβήτηση και αλληλεπίδραση. Η χαρά και ο πόνος, η εξάρτηση και η αυτονομία, η κοινή συμπόρευση και ο μοναχικός δρόμος, η απόρριψη και ο έρωτας, ο φόβος και η ελευθερία, η αποστροφή και η συμπόνια, η απόκτηση και η προσφορά, η αδράνεια και η εγρήγορση. 
Προσέγγισε όλες τις έννοιες με τη δύναμη της αγάπης και άνοιξε τη καρδιά σου. 
Μπορείς ν’ αναζητήσεις ομοιότητες και να καταλήξεις σε παραδοχές. Όμως ο δικός σου δρόμος είναι προσωπικός. 
Όταν καταλάβεις ότι οι προσωπικές σου περιπέτειες, οι στόχοι που έθεσες στη ζωή σου, οι αναζητήσεις σου, οι πνευματικοί δρόμοι που βάδισες, οι επιθυμίες σου, συγκλίνουν και σου δείχνουν την πορεία, μη διστάσεις. Διώξε όλους τους φόβους σου και ξεκίνα το δικό σου ταξίδι προς την ευτυχία… 
Είναι ένα μυθιστόρημα, που οδηγεί στη γνώση, την αυτοπεποίθηση και την ατομική επίγνωση για ν’ ανακαλύψει ο καθένας το δικό του μονοπάτι προς την ευτυχία. 
Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να κουβαλάμε πάντοτε στις αποσκευές της ψυχής μας 
Παραγγελίες: Εκδόσεις Παπαζήση 210 3838020, 210 3822496 (εσωτ. 1) - fax: 210 3809150 

Κυκλοφορεί και το βιβλίο του με τίτλο «ΑΘΑΝΑΣΙΑ» από τις εκδόσεις Παπαζήση το οποίο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές του αναγνωστικού κοινού 

Περίληψη 
Η Αθανασία είναι όνομα αλλά και μια έννοια την οποία προσέγγισαν πολλοί μεγάλοι μύστες και φωτισμένοι διανοητές. Μύχια επιδίωξη του ανθρώπου ήταν και είναι να κατανοήσει αυτό το «κάτι άλλο» της ύπαρξής του, το οποίο πάντα ερέθιζε την ανθρώπινη σκέψη. Η έλλειψη γνώσης της ίδιας του της φύσης κάνει τον συνειδητοποιημένο άνθρωπο να αισθάνεται ατελής και ελλιπής. Η ανθρώπινη ύπαρξη δεν είναι ένας ανυποψίαστος επισκέπτης του κόσμου, για τον οποίο δεν έχει κανένα βαθύτερο ενδιαφέρον ή απορία. Ο φόβος του θανάτου δεν είναι παρά η αφορμή για την κατανόηση της ζωής και το ερέθισμα που οδηγεί στην αφύπνιση μπροστά στη μεγάλη αλήθεια της αιωνιότητας της ύπαρξης. Ένα νέο κορίτσι, η Μαρία, μπαίνει στον κόσμο των ναρκωτικών. Η εξάρτηση και η απειλή του θανάτου παραμονεύουν. Στήριγμά της θα γίνει η αδελφή της Ελένη, η οποία έχει μια μικρή κόρη, τη Νάνσυ. Ο Θάνος, ένας διαζευγμένος διανοούμενος δημοσιογράφος, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο επάγγελμα, τις πνευματικές του αναζητήσεις και τις προσωπικές του σχέσεις με τη γυναίκα του, την Ελευθερία και το γιο του, τον Ανδρέα. Την ίδια εποχή γράφει ένα βιβλίο με τίτλο «Αθανασία». Η μικρή Νάνσυ (Αθανασία) θα γίνει η αιτία να συνδεθούν όλοι. Στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους θα αναθεωρήσουν τον τρόπο σκέψης τους και θα προσαρμόσουν τις επιλογές τους στις νέες συνθήκες. Όμως η ζωή είναι απρόβλεπτη… Η συνειδητοποίηση της αέναης πορείας της δημιουργίας και της κατανόησης της ψυχικής ύπαρξης σε αυτή, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου βοηθούν τον αναγνώστη να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον κόσμο της εγρήγορσης και στον κόσμο των πνευματικών του αναζητήσεων, ανάμεσα στον κόσμο του θανάτου και εκείνον της ζωής, ανάμεσα στον κόσμο του «τώρα» και τον κόσμο του «πάντοτε». Οι άνθρωποι χωρίς αυτή την επίγνωση πορεύονται με απαράβατη νομοτέλεια σε μια παροδική, δίχως ουσία ενασχόληση, που μπορεί να ονομάζεται ζωή, αλλά δεν έχει μέσα της κανένα από τα στοιχεία που δίνουν αξία σ’ αυτή τη λέξη. Η «Αθανασία» είναι το άυλο βιβλίο της αναζήτησης στον απόηχο της πορείας μας πάνω στην ατραπό της εξέλιξής μας, η γνώση που ξεκινά από την πρώτη μέρα που ανοίγουμε τα μάτια μας στον κόσμο της ύλης. Ο χρόνος της ζωής μας ως τμήμα της αιωνιότητας είναι απειροελάχιστος. Σημασία έχει ν’ ανακαλύψουμε προς ποιο ανθρώπινο ή θεϊκό μέλλον πορευόμαστε. 
Παραγγελίες: Εκδόσεις Παπαζήση 210 3838020, 210 3822496 (εσωτ. 1) - fax: 210 3809150 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου