Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Μάγεψε και φέτος η Μεσαιωνική Γιορτή Κάστρου Κρητηνίας.

Τελικά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στην Κρητηνία, στο ιστορικό κάστρο, στη μεσαιωνική γιορτή, που πραγματοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια με τεράστια επιτυχία. 
Μια εκδήλωση που πλέον έγινε θεσμός στο νησί και εκεί παραβρέθηκε κόσμος από κάθε γωνιά της Ρόδου για να περάσει δυο υπέροχα βράδια. Η γιορτή πλαισιώνεται με μεσαιωνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, παιχνίδια, ακροβατικά, μεσαιωνικά χορευτικά και μελωδίες που σε συνεπαίρνουν σε άλλη εποχή. 
Το σκηνικό του μεσαίωνα όμως ολοκληρώνει το μαγειρειό. Εκεί με φόντο το κάστρο, σε υπαίθριες φωτιές, μυρωδιές και γεύσεις που μένουν αξέχαστες στους επισκέπτες. Ένας υπέροχος συνδυασμός μεσαιωνικών και παραδοσιακών εδεσμάτων που περιμένουν τους εκατοντάδες επισκέπτες. 
Το πιο όμορφο κομμάτι αυτής της εκδήλωσης όμως, είναι ο εθελοντισμός και το μεράκι των κατοίκων του χωριού και όχι μόνο για να βγει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Βρίσκονται όλοι εκεί για ώρες ολόκληρες αφιλοκερδώς, τρέχουν για εβδομάδες, μας υποδέχονται όλους πάντα με το χαμόγελο και μόνη τους ανταμοιβή μια όμορφη κουβέντα για το χωριό τους. 
Δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερο φινάλε από το φεγγάρι δυο ημερών να ξεπροβάλλει πίσω από το χωριό της Κρητηνίας, αλλά και τα μικρά παιδάκια να τα βλέπεις να πλάθουν παραδοσιακά όλα μαζί με τις γυναίκες του χωριού. Γιατί μην ξεχνάμε πως η Κρητηνία είναι το χωριό της παράδοσης. 
Εκεί βρέθηκαν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου, ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου