Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Υπό την αιγίδα του ΟΟΣΕΠ το 9ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Διεθνών Οργανισμών Ρόδου – RhodesMRC 2018.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Περιφερειακών Διεθνών Οργανισμών Ρόδου – Rhodes Model Regional Co-operation, με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνει, ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου έθεσε επίσημα υπό την αιγίδα του και την αιγίδα της Μόνιμης Διεθνούς Γραμματείας του και του επικεφαλής της, Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Πρέσβη Μιχαήλ Χριστίδη, το συνέδριο του 2018. 
Όπως αναφέρει στη σχετική του επιστολή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΕΠ, Πρέσβης Χριστίδης: «ο ΟΟΣΕΠ είναι ένας διακυβερνητικός, περιφερειακός οικονομικός οργανισμός που περιλαμβάνει 12 Κράτη Μέλη από την ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου (Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Τουρκία και Ουκρανία). Ο ΟΟΣΕΠ διατηρεί περισσότερες από 20 Ομάδες Εργασίες, που προωθούν την περιφερειακή συνεργασία σε όλα τα σχετικά πεδία, μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών, την προώθηση κοινών δράσεων και την επεξεργασία κοινών έργων.» 
«Η Μόνιμη Διεθνής Γραμματεία του ΟΟΣΕΠ δίνει μεγάλη σημασία στην υποστήριξη των προσπαθειών νέων ανθρώπων να γίνουν ενεργοί πολίτες στις πατρίδες τους, καθώς επωμίζονται τις δικές τους και δικές μας ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Η Γραμματεία προσπαθεί πάντα να στηρίζει δραστηριότητες νέων, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων φοιτητών στην Έδρα της, όπου και λαμβάνουν καλύτερη γνώση των δραστηριοτήτων του ΟΟΣΕΠ και ανταλλάσσουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.» 
Ο Γενικός Γραμματέας, Πρέσβης Χριστίδης, κλείνει την επιστολή του, εκφράζοντας την επιθυμία να παραβρεθεί στη Ρόδο κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου και να ενημερώσει προσωπικά τους φοιτητές για τις δράσεις και το μέλλον του Οργανισμού, εφόσον το πρόγραμμά του το επιτρέψει. 
To 9o RhodesMRC θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, 10-14 Οκτωβρίου 2018 για το πανεπιστημιακό επίπεδο – φοιτητές και απόφοιτοι – και 08-11 Νοεμβρίου 2018 για το μαθητικό επίπεδο – μαθητές Γ’ Γυμνασίου έως Γ’ Λυκείου. Τον Μάιο, θα πραγματοποιηθεί μία ψηφιακή ακαδημία, με εξ αποστάσεως διαλέξεις (e learning), για την επιμόρφωση στελεχών συνεδρίων προσομοιώσεων.
Το γενικό θέμα του συνεδρίου είναι «Προς την αποτελεσματική οικοδόμηση Ειρήνης και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο» καθώς εστιάζει στην προώθηση των περιφερειακών διεθνών συνεργασιών για επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κόσμο μας. Από το 2017, το RhodesMRC τιμά και αφιερώνεται στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως αυτοί έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, και έχει λάβει την επίσημη στήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης Δυτικής Ευρώπης των Ηνωμένων Εθνών. 
Το RhodesMRC 2018 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση – EUNET. Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου, το Κέντρο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Μελετών του Πανεπιστημίου Kadir Has στην Κωνσταντινούπολη και το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ακαδημαϊκοί συνεργάτες, ενώ το συνέδριο τηρεί ισχυρούς δεσμούς με άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. 
Επιπλέον, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η λυκειακή έκδοση του συνεδρίου έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, το συνέδριο του 2017 τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης (για τρίτη συνεχή χρονιά) και έλαβε για πρώτη φορά για αντίστοιχο συνέδριο την επίσημη υποστήριξη 18 Πρεσβειών και Αποστολών Ξένων Κρατών στην Ελλάδα. 
Οι εγγραφές για την πανεπιστημιακή έκδοση του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 05 Μαρτίου 2018, για την λυκειακή έκδοση του συνεδρίου στις 16 Απριλίου 2018 και για την Ακαδημία στις 26 Μαρτίου 2018. 
Περισσότερες πληροφορίες στο www.rhodesmrc.org και στο rhodesmrc2018@rhodesmrc.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου