Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Απαξιωτική απάντηση του πρόεδρου Διμυλιάς-Ελεούσας σε αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου!!

«Όσο είμαι εγώ Πρόεδρος δεν υπογράφω τίποτα»!!!

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές περιστατικό που δεν αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου μας, αλλά και του χωριού μας (Διμυλιά-Ελεούσα). Βάση νόμου υποχρεούμαστε ως σύλλογος να έχουμε μόνιμη στέγη, ειδάλλως τίθεται σε αμφισβήτηση η νομιμότητα μας.

Με βοήθεια της Ομοσπονδίας στείλαμε αίτημα παραχώρησης στέγης στην τοπική μας κοινότητα. Ζητήσαμε να μας δοθεί ως μόνιμη στέγη του συλλόγου η αίθουσα εκδηλώσεων (που χρησιμοποιείται από όλους τους φορείς και κατοίκους Διμυλιάς και Ελεούσας αλλά συντηρείται αποκλειστικά από τον σύλλογο μας ), το γραφείο του ιδίου κτίσματος στον πρώτο όροφο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη (πολύ μικρός χώρος για την περιουσία του συλλόγου: παραδοσιακές φορεσιές- βιβλία -αναλώσιμα υλικά – ηλεκτρολογικό υλικό κ.ά. που χρησιμοποιούμε για τις εκδηλώσεις μας κλπ )και τον διπλανό ξενώνα για την αξιοποίηση του. Απευθυνθήκαμε βάση πρωτοκόλλου και όπως πρέπει στον Πρόεδρο της τοπικής μας κοινότητας. Το αίτημα μας βρέθηκε στο αρχείο για 60 περίπου ημέρες και ουσιαστικά δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε κατ ιδίαν μαζί του, προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα μας. Η αρμοδιότητα του ήταν να περάσει το αίτημα μας από τοπικό συμβούλιο και εν συνεχεία να μετατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Ξαφνιασμένοι από την απάντηση του, αποφασίσαμε να δώσουμε δημοσιότητα στο θέμα καθώς ο συγκεκριμένος κύριος που εκλέχθηκε από την «πλειοψηφία» των κατοίκων του χωριού μας προκειμένου να δίνει λύση στα προβλήματα μας και όχι να μας απαντάει περιφρονιτικά και απαξιωτικά. Μας ανέφερε λοιπόν χαρακτηριστικά πως: «Όσο είμαι εγώ Πρόεδρος δεν υπογράφω τίποτα». Το παράδειγμα του δε όσον αφορά τον ξενώνα ήταν πως προτίθεται να τον χρησιμοποιήσει. Να χρησιμοποιήσει δηλαδή ένα δωμάτιο που έχει να φιλοξενήσει άνθρωπο πάνω από πέντε χρόνια και είναι γεμάτο από ποντίκια, καθώς ουδέποτε το τελευταίο διάστημα δεν ασχολήθηκε με αυτό. Ο σύλλογος μας έχει 30 χρόνια ιστορία, έχει ως στόχο την αναβάθμιση και τον προαγωγή του πολιτισμού στα χωριά μας και το τελευταίο διάστημα αποτελείται κυρίως από νεολαία που ψάχνει τρόπους να αναπτύξει την περιοχή.

Όπως αναφέρει το άρθρο 4 του καταστατικού μας, μέσα για την πραγματοποίηση των σκοπών του συλλόγου είναι: Παραστάσεις και επιδίωξη συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και κάθε αρμόδια αρχή και φορέα. Άρθρο 4 παράγραφος Α. Σκοπός μας είναι να το τηρήσουμε αυτό στο ακέραιο, όμως δεν βλέπουμε ξεκάθαρη ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Μάλιστα ο συγκεκριμένος κύριος δεν μας δείχνει καν διάθεση να στηρίξει την προσπάθεια μας. Η στάση του στο όλο θέμα δείχνει πως αντιμετωπίζει με αδιαφορία και περιφρόνηση τον σύλλογο μας, εφαρμόζοντας τακτικές και πολιτική δεκαετίας του 70΄. Ο νοών νοείτω.

Υ.Γ : Η στάση του τρόπον τινά Προέδρου αποτελεί παράβαση καθηκόντων και είμαστε διατεθειμένοι να κοινοποιήσουμε άμεσα το θέμα στον Δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο. Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με την ομοσπονδία και επιφυλασσόμαστε να αναζητήσουμε με κάθε νόμιμο και νομικό τρόπο το δίκιο μας.

Για το Δ.Σ 

Πολιτικός Σύλλογος Διμυλιάς - Ελεούσας ''Το Φουντουκλί''

Ο Πρόεδρος». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου