Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Συμβασιούχοι του Δήμου Ρόδου: Εμείς δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως μέλη της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων του Δήμου Ρόδου που συγκροτήθηκε πριν από ενάμιση μήνα, καλέσαμε σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους συμβασιούχους ώστε να πάρουμε αποφάσεις για την παραπέρα δράση μας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ενημερώσαμε τους συναδέλφους μας για την πρόταση Νόμου που κατέθεσαν στη Βουλή (σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής) 25 Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων, από όλη την Ελλάδα. Η πρόταση Νόμου είναι η εξής : «Οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ και ΔΕΥΑ, όπως επίσης για κάθε είδους Υπηρεσίες των ΟΤΑ αρμόδιες για την καθαριότητα, καθώς και για την εξυπηρέτηση αναγκών καθαριότητας σε άλλες Υπηρεσίες των ΟΤΑ (πράσινο, νεκροταφεία, ηλεκτρολόγοι), μετατρέπονται αυτοδικαίως σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Και σε αυτούς τους δήμους που οι δήμαρχοι αρνήθηκαν να ανανεώσουν τις συμβάσεις».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταφέρθηκε πείρα από προηγούμενους αγώνες συναδέλφων που οδήγησαν στη μονιμοποίησή τους (ΑΔΕΚΤ) καθώς και προτάσεις για οργάνωση του αγώνα. Γνωρίζουμε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η απόλυσή μας ώστε οι υπηρεσίες καθαριότητας, αφού αποψιλωθούν από προσωπικό, να υποβαθμιστούν περισσότερο και να χαριστούν έτσι σε εργολάβους και επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό σημαίνει ιδιωτικοποίηση και άρα ακριβότερα ανταποδοτικά τέλη που θα τα πληρώνει βέβαια ο δημότης. Αυτή είναι η πολιτική όλων των κρατών μελών της ΕΕ με την οποία συμφωνεί και η δικιά μας κυβέρνηση.

Βαρεθήκαμε τις ψεύτικες ελπίδες, την ομηρία και την περιπλάνηση από δουλειά σε δουλειά. Να είμαστε μισοάνεργοι - μισοεργαζόμενοι. Δεν αντέχουμε να αγωνιούμε άλλο για το αν θα βγει και πότε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία γνωρίζουμε ότι είναι κόλαφος για μας. Όλοι μας προσληφθήκαμε με διαδικασίες ΑΣΕΠ με ό,τι προβλέπει ο νόμος. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να γυρίσει εμάς στην ανεργία και τις οικογένειές μας στην ανασφάλεια και την εξαθλίωση. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, με την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού, να πάρουν μέρος σε δυναμικές κινητοποιήσεις κλείνοντας όλα τα αμαξοστάσια. Να μη βγει έξω κανένα απορριμματοφόρο και κανένας εργαζόμενος. Εμείς στην ανεργία δε θα ξαναγυρίσουμε.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους στο Δήμο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, καθώς και όλα τα σωματεία των εργαζομένων στο νησί να μας στηρίξουν και να σταθούν στο πλευρό μας για το δικαίωμά μας στη δουλειά και την αξιοπρέπεια. Επίσης ζητάμε από τις διοικήσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων και του Σωματείου Εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα μας και κάλυψης των κινητοποιήσεών μας. Το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μας αφορά όλους. Αφορά τις ζωές τις δικές μας αλλά και των παιδιών μας.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να υιοθετήσει τη πρόταση νόμου που καταθέσαμε μετατρέποντας όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου.

Εμείς δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.


Ρόδος 06/06/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου