Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΕΚΡ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΡΟΔΟΥ

Αρ. πρωτ:125 Ηράκλειο 2/3/2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 
Κ. Αλέξη Τσίπρα

Σε μια εποχή όπου η λαίλαπα της ανεργίας μαστίζει την χώρα και δημιουργεί ολοένα και αυξανόμενο κύμα φυγής των νέων στο εξωτερικό, καλείστε να δώσετε λύσεις παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές. 
Για άλλη μια φορά σας αποστέλλουμε συγκεκριμένη πρόταση για την οποία δεν υπάρχει καμία κοινοτική δέσμευση και με την οποία θα ελευθερωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας δίνοντας με αυτόν τον τρόπο διέξοδο σε άνεργους και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους, αλλά παράλληλα αυξάνοντας και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πιο συγκεκριμένα:
Πρόκληση αποτελεί η «νόμιμη» απλήρωτη ανασφάλιστη εργασία που βαφτίζεται «μαθητεία». Στη γνήσια σύμβαση μαθητείας καθώς και στην πρακτική άσκηση, κύριος σκοπός των συμβαλλόμενων είναι η εκπαίδευση, η εκμάθηση ορισμένης επαγγελματικής ειδικότητας, η απόκτηση των κατάλληλων εμπειρικών γνώσεων, η τεχνική και επαγγελματική επιμόρφωση του εκπαιδευόμενου σε πρακτικό επίπεδο στον εργασιακό χώρο ανάλογα με το αντικείμενο των σπουδών του, που συνήθως αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών του μαθητή - σπουδαστή - φοιτητή, και όχι η παροχή εργασίας. 
Στην προκειμένη περίπτωση η μαθητεία αποτελεί σωστό «χρυσωρυχείο» για τους επιχειρηματικούς ομίλους στον τουρισμό, αφού οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στελεχώνονται με εντελώς «τσάμπα» προσωπικό και ιδιαίτερα από αλλοδαπούς μαθητευόμενους, για 4-5 μήνες το χρόνο και μάλιστα στην υψηλή σεζόν. Επίσης σπουδαστές ιδιωτικών και δημόσιων ΙΕΚ τουριστικών επαγγελμάτων λιώνουν κυριολεκτικά στη δουλειά για ένα πιάτο φαΐ. 
Η απόφαση προέβλεπε ότι, πρακτική άσκηση, μπορούν να πραγματοποιήσουν οι ημεδαποί και αλλοδαποί μαθητές και σπουδαστές σχολών
επαγγελματικής εκπαίδευσης τουριστικού τομέα, καθώς και οι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αμοιβή που θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο 60% του κατώτατου βασικού μισθού της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. Το ποσοστό των ασκούμενων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 17% του τακτικού προσωπικού και σε κάθε περίπτωση τα 40 άτομα. 
Τραγική όμως παραμένει η κατάσταση με την εκμετάλλευση των σπουδαστών στις ξενοδοχειακές μονάδες των νησιών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αφού δεν τηρείτε ούτε το 17% που προβλέπει ο νόμος, γεγονός που διαπιστώνεται καθημερινά από εντατικούς ελέγχους αλλά και σωρεία καταγγελιών των σπουδαστών. 
Ζητάμε να εφαρμοστεί αυτό που ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, το ποσοστό των σπουδαστών να ανέρχεται σε ποσοστό του 5% των εργαζομένων, να είναι τελειόφοιτοι πιστοποιημένων σχολών της Ε.Ε τουλάχιστον 2ετης φοίτησης και να ασκούν τα καθήκοντα για τα οποία έχουν κληθεί (μαθητές). 
Παρακαλούμε για τις άμεσες συγκεκριμένες ενέργειες σας πριν το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΡΟΔΟΥ
Ε.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ε.Κ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Ε.Κ ΧΑΝΙΩΝ
ΒΟΡΓΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΙΟΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ε.Κ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Ε.Κ ΡΟΔΟΥ
ΠΕΠΟΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΚΟΙΝ/ΣΗ: 1) Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου Έφη, 2) Υφυπουργό Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλο Αναστάσιο 3) Αναπληρώτρια Υπουργό εργασίας κ. Αντωνοπούλου Ράνια, 5) Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, 6)Πρόεδρος ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος 7)Βουλευτές Κρήτης & Ρόδου 8) Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο, 9) Περιφέρεια Δωδεκανήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου