Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Επαναφορά ονομασίας της «Οδού των Ελλήνων» στη Νάπολη (Via Dei Greci)

Την ιστορική ονομασία της «Οδού των Ελλήνων»(Via Dei Greci) στη Νάπολη της Ιταλίας, η οποία υπήρχε από τις αρχές του 16ου αιώνα και καταργήθηκε από τη φασιστική κυβέρνηση του Μουσολίνι το 1923, επανέφερε με απόφαση του ο Δήμος Νάπολης, μετά από πρωτοβουλία και ενέργειες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.
Έναν αιώνα αργότερα, σε μία επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στη Νάπολη, το περασμένο Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι ντε Μαζίστρις( Luigi de Magistris), προς τιμήν των Ελλήνων που ζουν στην Νάπολη επί αιώνες, έδωσε και πάλι το αρχικό όνομα στην οδό, που πλέον ονομάζεται «Οδός Ελλήνων» (Via Dei Greci).
Η ελληνική ομογένεια στην ιταλική αυτή πόλη, περιλαμβάνει και πολλούς Ροδίτες, που διαβιούν στη Νάπολη δεκάδες χρόνια τώρα, αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα στην ιστορία και τη ζωή αυτής της πόλης, ενώ ο δήμαρχος της πόλης συνδράμει και στηρίζει πάντα την, κατά γενική ομολογία, ζωντανή τοπική ελληνική κοινότητα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της δημοτικής αρχής της Νάπολης, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και φυσικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας Γιάννης Κορίνθιος, όπως και μέλη της Φιλελληνικής Εταιρείας της Ιταλίας.
Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ενημερώθηκε για το γεγονός από τον εντεταλμένο 
δημοτικό σύμβουλ
ο για θέματα Αποδήμων Ροδίων κ. Κωνσταντίνο Τρέχα και απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο Δήμαρχο της Νάπολης Luigi de Magistris, αναφέροντας μεταξύ άλλων :
«Με πολύ μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την επαναφορά της ιστορικής ονομασίας της "Οδού των Ελλήνων" (Via Dei Greci). Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ολόκληρος ο ροδιακός λαός θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την απόφασή σας να δώσετε και πάλι το αρχικό όνομα στην οδό, η οποία υπήρχε από τις αρχές του 16ου αιώνα, τιμώντας με τον τρόπο αυτό όλους τους Έλληνες που ζουν στην Νάπολη επί αιώνες.
Σας αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για τη στήριξη που παρέχετε στην Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και στην Ελληνική Κοινότητα Νάπολης και Καμπανίας, η οποία περιλαμβάνει και πολλούς Ροδίτες που διαβιούν στη Νάπολη εδώ και δεκάδες χρόνια, αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα στην ιστορία και τη ζωή της πόλης».
Γραφείο Αποδήμων Ροδίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου