Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Την έκθεση των γλυπτών του Νίκου Φλώρου εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου

Την μεγάλη έκθεση των γλυπτών του Νίκου Φλώρου εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος στο Κρατικό Μουσείο Ελ Γκρέκο, στο Τολέδο

Με μεγάλη επισημότητα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Διευθυντής του Κρατικού Μουσείου Ελ Γκρέκο (Museo Del Greco) κ. Juan Antonio García Castro, τέλεσαν σήμερα το μεσημέρι στο Τολέδο τα εγκαίνια της έκθεσης «Από το σκοτάδι στο Φως. Αφιέρωμα στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο). Γλυπτοί πίνακες Νίκου Φλώρου, Ελλάδα».
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται η τιμή  σε Έλληνα καλλιτέχνη να παρουσιάσει έργα του στο Κρατικό Μουσείο Ελ Γκρέκο, δίπλα στα αυθεντικά έργα του μεγάλου ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι συνδιοργανωτής, μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας και το Μουσείο Ελ Γκρέκο, αυτού του σημαντικού, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ισπανία, καλλιτεχνικού γεγονότος.
Μαζί με τον Περιφερειάρχη, στο Τολέδο για τα εγκαίνια της έκθεσης μετέβη και ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος πάντοτε στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες όπως αυτή, που ενισχύουν το προφίλ της Ρόδου στο εξωτερικό.
Στον εμβληματικό τόπο του Κρατικού Μουσείου Ελ Γκρέκο στο Τολέδο, εκτίθενται από σήμερα και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016 πέντε ανάγλυφοι πίνακες του γλύπτη Νίκου Φλώρου, αφιερωμένοι στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, για την συμπλήρωση των 400 χρόνων από τον θάνατό του, οι οποίοι παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην έκθεση που φιλοξενήθηκε για ένα μήνα στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.
Πρόκειται για μια αλληλουχία μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, διεθνούς εμβέλειας, που φέρουν την υπογραφή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και κάνουν πράξη την στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να επενδύσει στον Πολιτισμό μέσω της εξωστρέφειας και της ευθείας διασύνδεσής του με τον τουρισμό, μέσα από διοργανώσεις που θα ξεπερνούν
τα όρια της χώρας και θα φέρνουν το Νότιο Αιγαίο στο επίκεντρο και του πολιτιστικού διεθνούς ενδιαφέροντος.
Μετά την Ρόδο και το Τολέδο, η έκθεση των επιβλητικών γλυπτών, αφιερωμένων στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, θα μεταφερθεί στην Αγία Πετρούπολη για τον εορτασμό του «Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας 2016», το οποίο έχει ανακηρυχθεί με προεδρικά διατάγματα από Ελλάδα και Ρωσία, όπου ο Νίκος Φλώρος είναι ο επίσημος Έλληνας καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Ρωσία.
Η Περιφέρεια θα έχει και στην Ρωσία πρωταγωνιστικό ρόλο, μέσα από σειρά
πολιτιστικών εκδηλώσεων που στόχο έχουν να ενισχύσουν το ενδιαφέρον της ρωσικής τουριστικής αγοράς για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, για την πολυεπίπεδη ταξιδιωτική εμπειρία που μπορούν να προσφέρουν και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.  
    
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου