Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών

Επικαιρότητα
12/11/2015

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Παπαγεωργίου και σύσσωμης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος
πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Κ.Ε., στο Χαλάνδρι τιμώντας τη μνήμη των ηρωικών συναδέλφων πυροσβεστών, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και δε βρίσκονται δυστυχώς ανάμεσά μας.
Ο Αρχηγός του Π.Σ. στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων : «[…] Παρευρισκόμενοι όλοι εμείς σε αυτό εδώ τον χώρο, έχουμε ως καθήκον να θυμηθούμε τις πράξεις αυτοθυσίας των συναδέλφων μας και να
δώσουμε όρκο αδιαπραγμάτευτο και απόλυτα σταθερό, ότι θα υπερασπιστούμε τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν και τα οποία προσδιορίζουν και καθορίζουν διαχρονικά τη διαδρομή και την αποστολή του σώματος. Τους υποσχόμαστε ότι η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη και ότι εμείς θα συνεχίσουμε το έργο τους με γνώμονα πάντα τον επαγγελματισμό και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα Πολίτη[…]»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο
Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αττικής κ. Γιώργος Καραμέρος, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος, η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ιωάννα Τσούπρα, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Π.Σ., επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., ενώ παραβρέθηκαν
συγγενείς των πεσόντων, καθώς και μεγάλος αριθμός αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό του Π.Σ., από τους συγγενείς των πεσόντων καθώς και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., των πενταετούς υποχρέωσης, των συμβασιούχων και εθελοντών πυροσβεστών.
Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, στην περιοχή ευθύνης των οποίων υπάρχουν μνημεία πεσόντων πυροσβεστών.
Η 12η Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του 73 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου