Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πρόσκληση για την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών, που πραγματοποιεί ενάντια σε κάθε μορφή Βίας κατά των Παιδιών, σας καλεί

την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίωνγια να συμμετέχετε σε σειρά δράσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν:

● Συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια των οποίων «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παρουσιάσει ταεπίσημα στατιστικά στοιχεία για τα φαινόμενα της Βίας κατά των Παιδιών
● το Τούνελ της Καταπίεσης (Tunnel of Oppression - http://tunnelingreece.tumblr.com) Μία παράσταση του Δημήτρη Πλαβούκου, που θίγει σύγχρονα θέματα βίας, καταπίεσης, ρατσισμού και διάκρισης. Βασισμένη στο Museum of Tolerance του Los Angeles, η παράσταση παρουσιάζει μέσα από αναπαράσταση, μορφές βίας και καταπίεσης στη σύγχρονη Ελλάδα. Οι παρευρισκόμενοι μπαίνουν μέσα στο χώρο που είναι διαμορφωμένος να δίνει την αίσθηση του τούνελ και γίνονται κομμάτι αυτών των αναπαραστάσεων. Μετά την έξοδό τους από το τούνελ, οι παρευρισκόμενοι, δέχονται αποφόρτιση από ομάδα ψυχολόγων. - Ώρες λειτουργίας 1μμ – 3μμ & 5μμ – 8μμ – Είσοδος ελεύθερη
● Μαθητές ορθώνουν τοίχο ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών με τα μηνύματά τους. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι μαθητές θα γράψουν τα μηνύματα υποστήριξής τους σε κάθε παιδί θύμα.

Παράλληλα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανάλογες δράσεις υλοποιεί πανελλαδικά. Πιο συγκεκριμένα:

● Στη Θεσσαλονίκη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα κορυφώσει τις δράσεις του στο πατάρι του Βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ με την αφήγηση του Παραμυθιού «Κάποιος με ενοχλεί» της συγγραφέα ΝΤΥΜΟΝ ΒΙΡΖΙΝΙ από τις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου καθώς η δράση των μαθητών.
● Στην Πάτρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα κορυφώσει τις δράσεις του με τη θεατρική παράσταση ο «Γδαρμένος» από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό ΚΟΧΥΛΙ σε σκηνοθεσία του Στρατή Πανούριου στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών ενώ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου καθώς και η δράση των μαθητών.
● Στη Λάρισα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει τη δράση των μαθητών στην κεντρική Πλατεία της πόλης, ενώ η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης του Οργανισμού.
● Στα Χανιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει τις δράσεις στην Κεντρική Είσοδο της Δημοτικής Αγοράς της πόλης.
Στη Χαλκίδα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει τις δράσεις στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.
● Στην Κόρινθο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει τις δράσεις στο ΠΕΔΙΣ – ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
● Στην Κέρκυρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει τις δράσεις στην Πάνω Πλατεία (έναντι Πεντοφάναρου) μετά από παραχώρηση του Δήμου Κέρκυρας.
● Στο Αγρίνιο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει τις δράσεις στην Πλατεία Δημοκρατίας της πόλης.
● Στον Πύργο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει τις δράσεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηλείας.

Η Εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου