Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Χρηματοδοτικό κενό, ΕΣΠΑ και μεταναστευτικό, στην ατζέντα του Περιφερειάρχη

Ημερομηνία: 21/10/2015

Χρηματοδοτικό κενό, ΕΣΠΑ και μεταναστευτικό, στην ατζέντα του Περιφερειάρχη, σε συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας Α. Χαρίτση

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλέξη Χαρίτση είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, την Τρίτη στο Υπουργείο. Την συνάντηση “έκλεισε” ο βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος και παρευρέθη.
Η συζήτηση η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, περιεστράφη πρωτίστως γύρω από το χρηματοδοτικό κενό στο τρέχον ΕΣΠΑ που παρουσιάζει Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπολογίζεται στα 62 εκατ. ευρώ, καθώς και την ανάγκη κάλυψής του από εθνικούς πόρους, προκειμένου να αποτραπεί η απένταξη έργων με την λήξη του Προγράμματος στις 31/12/2015.
Ο υφυπουργός κατανόησε και αναγνώρισε το πρόβλημα και την ανάγκη εξεύρεσης λύσης και εξέφρασε την πολιτική βούληση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013, με πόρους του συγχρηματοδοτούμενου ΠΔΕ του 2016.
Σημειώθηκε, ωστόσο, ότι το ποσό των 62 εκατ. ευρώ που απαιτείται για την ομαλή ολοκλήρωση του Προγράμματος στο Νότιο Αιγαίο, σε συνδυασμό με το μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, καθιστά αμφίβολη την δυνατότητα της κυβέρνησης να το καλύψει στο σύνολό του. Για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει εντατικοποίηση, από πλευράς των φορέων υλοποίησης, της προσπάθειας ολοκλήρωσης όλων των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και που έχουν πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ 2007 – 2013, το οποίο λήγει στις 31/12/2015, ούτως ώστε, το ποσό που θα απαιτηθεί την 01/01/2016, για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, να είναι το μικρότερο δυνατό.
Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ακόμη δύο φλέγοντα θέματα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Της γενικότερης χρηματοδότησης της Περιφέρειας λόγω Στόχου ΙΙ, το οποίο η Περιφερειακή Αρχή ετοιμάζεται να θέσει κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, που θα γίνει στις Βρυξέλλες εντός του 2016, όπως επίσης και της ανάγκης άμβλυνσης των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Και στα δύο ζητήματα υπήρξε κατανόηση και πλήρης ταύτιση απόψεων.
Αποφασίστηκε, στο άμεσο μέλλον να υπάρξει ένα κοινό πλαίσιο δράσης και διεκδίκησης της αλλαγής του χρηματοδοτικού πλαισίου που αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ως προς το μεταναστευτικό, η στάση του υφυπουργού Οικονομίας ήταν θετική στο αίτημα για την συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην κατανομή των κοινοτικών πόρων, για την διαχείριση τόσο αυτού καθαυτού του μεταναστευτικού προβλήματος, όσο και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.


Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου