Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» βραβεύτηκε από τη Βουλγαρική Κυβέρνηση!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2015


Και νέα βράβευση για τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως επικεφαλής εταίρος και συντονιστής του προγράμματος INTERSYC!

Η Βουλγαρική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων, πραγματοποίησε βράβευση του Εθελοντικού Οργανισμού « Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στη Σόφια Βουλγαρίας. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με θέμα: «Ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας-Επιτεύγματα και Νέες Προοπτικές» ως καλή πρακτική διασυνοριακού προγράμματος με πολλαπλά και επιτυχή αποτελέσματα. Η υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων, κα Lilyana Pavlova, η υφυπουργός κα Denitsa Nikolova, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Δ. Στωίδης και εκπρόσωποι των Γενικών Διευθύνσεων Εδαφικής Συνεργασίας της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ, της Τουρκίας, της Σερβίας ήταν παρόντες στη βράβευση.

Το πρόγραμμα INTERSYC* που ολοκληρώθηκε μετά από υλοποίηση και εφαρμογή διακρατικών δράσεων διάρκειας 2 ετών στους τομείς υγείας, άμεσης επέμβασης, κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας παιδιών στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία με επικεφαλής και συντονιστή «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τη συνεργασία κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων και των δύο χωρών έχει ήδη λάβει Ευρωπαϊκή Διάκριση στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνωνINTERREG, ως το καλύτερο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας στο πλαίσιο INTERREG για όλη την Ευρώπη καθώς και της καλύτερης παρουσίασης των αποτελεσμάτων του!

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα INTERSYC*
Το έργο INTERSYC συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό και Βουλγαρικό κράτος στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» (www.greece-bulgaria.eu). Στο έργο συμμετείχαν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως Επικεφαλής Εταίρος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, η Περιφερειακή Επιθεώρηση Υγείας του Κάρτζαλι και οι οργανισμοί «Nadja Centre» και «Chance» από τη Βουλγαρία.

Ανάμεσα στα κύρια επιτεύγματα του έργου INTERSYC συμπεριλαμβάνονται:
• 13.914 εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε 3.616 παιδιά στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.
• Σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης της ζωής και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, BLS/AED σε 270 επαγγελματίες και εθελοντές που σχετίζονται με την παροχή φροντίδας και υπηρεσιών υγείας σε παιδιά.
• Ανάπτυξη κέντρων υποστήριξης οικογενειών σε κρίση.
• Ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000 και της Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τις Εξαφανίσεις Παιδιών (ECAAS).
• Προώθηση του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC).
• Προμήθεια εξοπλισμού και οχημάτων για την υποστήριξη των δράσεων προληπτικής ιατρικής καθώς και του Κέντρου Στήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 2310 250160
thessaloniki@hamogelo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου