Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

"Το μονοπάτι των βιβλίων" στις Πηγές Καλλιθέας

Δελτία Τύπου
[21/10/2015]

Οι Πηγές Καλλιθέας, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου φιλοξένησαν για άλλη μια φορά πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Το μονοπάτι των βιβλίων», που αφορούσε στη βράβευση κορυφαίων Ελλήνων Συγγραφέων που μέσα από τα βιβλία τους αναδεικνύουν την Ρόδο. Μία σημαντική πολιτιστική εκδήλωση , όπου κορυφαίοι συγγραφείς από μεγάλους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας, τιμήθηκαν για τα μυθιστορήματα τους.
Η εκδήλωση που είχε αθρόα προσέλευση κόσμου πλαισιώθηκε από μουσικά & χορευτικά δρώμενα, ενώ μαθητές και κοινό είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους 21 τιμώμενους συγγραφείς!
Ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ κος Κούρτης, στον χαιρετισμό του επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η ΔΕΡΜΑΕ, είναι πάντα αρωγός και υποστηρικτής τέτοιων πρωτοβουλιών στηρίζοντας τις σημαντικές πολιτιστικές δράσεις στο νησί μας, όπως και την μεγάλη προσπάθεια της Ρόδου για την διεκδίκηση του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Επισήμανε επίσης ότι το πολιτιστικό μνημείο των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας είναι μια κοιτίδα πολιτισμού, ένας φιλόξενος πανέμορφος χώρος, ανοιχτός σε όλες τις αξιόλογες πρωτοβουλίες! Είναι χαρά και τιμή να υποδέχονται τους συγγραφείς, που μέσα από τα βιβλία τους αναδεικνύουν τον τόπο μας. Τέλος, τόνισε ότι ειδικά στις δύσκολες αυτές εποχές είναι χρέος όλων μας να στηρίζουμε τις δράσεις του πνεύματος , της παιδείας και του Πολιτισμού, κάτι που συστηματικά πράττει η ΔΕΡΜΑΕ! Χρησιμοποίησε δε τη γνωστή ρήση του Αριστοτέλη Ωνάση, ότι " το πρόβλημα δεν είναι να είναι κανείς φτωχός σε χρήματα, αυτό διορθώνεται, το πρόβλημα είναι να είναι κανείς φτωχός στο πνεύμα" .
Συγχαρητήρια στην Άνεμος εκδοτική και τη Ροδίτισσα συγγραφέα κα Αναστασία Κορινθίου, που διοργάνωσαν την αξιόλογη αυτή εκδήλωση αλλά και τα στελέχη της ΔΕΡΜΑΕ, που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η όμορφη αυτή εκδήλωση να μείνει αξέχαστη, σε όσους την παρακολούθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου