Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

2η Σύνοδος της Υπο-Επιτροπής για τη Μεταφορά Φορτίων & Εμπορευματοκιβωτίων

Δευ, 19/10/2015 - 09:59

2η Σύνοδος της Υπο-Επιτροπής για τη Μεταφορά Φορτίων & Εμπορευματοκιβωτίων

(IMO/CCC 2, Λονδίνο, 14-18.09.2015)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Συνόδου της Υποεπιτροπής για τη Μεταφορά Φορτίων & Εμπορευματοκιβωτίων (IMO/CCC 2), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στην έδρα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, κατά το διάστημα 14-18 Σεπτεμβρίου 2015.

Από τα σημαντικότερα θέματα που διαπραγματεύτηκε η εν λόγω Υποεπιτροπή στην παρούσα Σύνοδό της ήταν η υγροποίηση φορτίου βωξίτη και οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του σχετικού λήμματος στον Κώδικα IMSBC, μετά την εξέταση των ευρημάτων του ναυαγίου του Φ/Γ “BULK JUPITER” (Ιαν.2015), το οποίο μετέφερε βωξίτη σε χύδην μορφή και στοίχισε τη ζωή σε 18 μέλη πληρώματος. Στο πλαίσιο αυτό, η Υ/Ε κατόπιν εκτενών συζητήσεων και παρουσίαση σχετικών μελετών, προέβη στη σύσταση Ομάδας Αλληλογραφίας, στην οποία συμμετέχει και η χώρα μας, για την αξιολόγηση των ιδιοτήτων φορτίου βωξίτη και ενέκρινε ως προσωρινό μέτρο την έκδοση εγκυκλίου προς τους πλοιάρχους με σχετικές προειδοποιήσεις ασφαλείας κατά τη μεταφορά του.

Περαιτέρω, αναφορικά με την εκπόνηση κατευθυντήριων οδηγιών και την ανάπτυξη μέτρων για την χρήση αλκοολών, κυψελών καυσίμου και πετρελαίου ντίζελ χαμηλού σημείου ανάφλεξης ως ναυτιλιακά καύσιμα σε συνάρτηση με την τροποποίηση του Κώδικα IGFπροκρίθηκε από την Υποεπιτροπή η περαιτέρω εξέταση κατασκευαστικών και λειτουργικών απαιτήσεων και λοιπών τεχνικών ζητημάτων σε επίπεδο Ο.Ε.

Τέλος, η Υ/Ε προέτρεψε τις Ναυτιλιακές Διοικήσεις να υποβάλλουν στοιχεία/ πληροφοριακά δεδομένα στη διεθνή βάση 'Εγκεκριμένων Προγραμμάτων Συνεχούς Εξέτασης Εμπορευματοκιβωτίων' (ACEP), η οποία βρίσκεται ήδη σε πιλοτική λειτουργία και προέβη στην έγκριση τροποποιήσεων του Κώδικα IMDG και της Δ.Σ. CSC 1972 για την ασφαλή μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου