Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Studium Generale: Ένας νέος θεσμός με υψηλού επιπέδου ομιλητές

Η αυλαία για το Studium Generale 2015, που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τη Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS), έπεσε το περασμένο Σάββατο (23/05/2015) αφού συμπληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία και οι τέσσερις ομιλίες. Καλεσμένοι ομιλητές φέτος ήταν οι:

Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Δ/ντης Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών;
Νίκος Βατόπουλος, αρχισυντάκτης πολιτιστικών θεμάτων της εφημερίδας “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”;
Χρύσα Μαλτέζου, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και επί σειρά ετών διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας;
Μαρία Γεωργοπούλου, πρώην καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στο φημισμένο πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ και νυν Διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών της Αθήνας.

Το Studium Generale αποτελεί τη μεγαλύτερη σειρά ομιλιών για το ευρύ κοινό που διοργανώνεται από ιδιωτικό φορέα.

Ταξιδευτές ομιλητές
Οι ομιλητές του Studium General είναι “ταξιδευτές” δηλαδή δεν είναι κάτοικοι Ρόδου οπότε εύκολα μπορούν να κάνουν μια ομιλία όποτε τους ζητηθεί. Είναι σκληρά εργαζόμενοι επαγγελματίες και επιστήμονες υψηλού επιπέδου που έρχονται στη Ρόδο αποκλειστικά και μόνο για τις ομιλίες αυτές. Διαθέτουν αφιλοκερδώς τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους προκειμένου να έρθουν εδώ σε μας και να μας μιλήσουν για τα θέματα της επιστήμης και του ενδιαφέροντος τους. Και φυσικά μας τιμά ιδιαίτερα που όλοι τους πολύ πρόθυμα αποδέχτηκαν την πρόταση μας εκτιμώντας βέβαια την προσπάθεια μας να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του πολιτιστικού κλίματος στη Ρόδο.


Τα θέματα του Studium Generale είναι σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό και σκοπός του είναι να φέρει τους συμπολίτες μας σε επαφή με διακεκριμένους επιστήμονες και ομιλητές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσε να γνωρίσει ή θα έπρεπε να πάει στην Αθήνα ή αλλού και να μετατρέψει τους ομιλητές σε πρεσβευτές της φιλοξενίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πολιτιστικής ζωής της πόλης μας.

Ευχαριστίες
Ευχαριστούμε θερμά το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και τον Πρόεδρο τουΣέργιο Αϊβάζη χωρίς την υποστήριξη των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου καθώς και τους χορηγούς μας Aegean Airlines και το διευθυντή του ξενοδοχείουBest Western Plaza Hotel, Λουκά Γεωργά καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας Ραδιόφωνο Λυχνάρι,RodosEvents.gr Ημερολόγιο Εκδηλώσεων Ρόδου, Εφημερίδα “Η ΡΟΔΙΑΚΗ”, Rodosreport, drasisnews.gr. Επίσης ευχαριστούμε τη διοίκηση του Ακταίον και του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου για την παραχώρηση της αίθουσας τους.

Μα φυσικά ένα πολύ μεγάλο και θερμό ευχαριστώ σε όλους τους συμπολίτες μας που αγκάλιασαν και αυτήν την εκδήλωση μας. Με τη συνεχή παρουσία τους στις ομιλίες και το ζωηρό ενδιαφέρον τους έβαλαν τις βάσεις για το νέο πολιτιστικό θεσμό της πόλης μας: Το Studium Generale!

-- 
RICHeS - Rhodes International Culture & Heritage Society 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου