Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για 15η συνεχή χρονιά διοργάνωσε τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 29 Mαίου 2015

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 15η συνεχή χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στο Πόρτο Γερμενό του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας και στην Κυλλήνη Ηλείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.

Η δράση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Legambiente» στην οποία λαμβάνουν μέρος φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας να καθαρίσουν κάποιες ακτές, πάρκα ή άλση ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται μαθήματα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά.

Περισσότεροι από 100 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων συμμετείχαν στον καθαρισμό των παραλιών. Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για βασικά θέματα ασφαλείας από τα Πυροσβεστικά και Λιμενικά σώματα. Παράλληλα οι μαθητές παρακολούθησαν, επίσης, ναυαγοσωστικές επιδείξεις καθώς και συμβουλές ασφαλούς κολύμβησης από τη σχολή Lifeguard Hellas.

Στο Πόρτο Γερμενό επιπρόσθετα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία εκτός από τον καθαρισμό της παραλίας, να γνωρίσουν το Κάστρο των Αιγόσθενων, και να ανακαλύψουν μέσα από βιωματικό παιχνίδι τα ίχνη του χρόνου στο φυσικό τοπίο, τον μύθο του Μελάμποδα και την ιστορία της περιοχής.

Και οι δύο δράσεις έκλεισαν με ζωγραφιές σε τεράστια πανό όπου τα παιδιά αποτύπωσαν το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον.

Θα θέλαμε να στείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για τον ενθουσιασμό που επέδειξαν και τη συνεργασία. Μαζί μας ήταν τα παρακάτω σχολεία: Δημοτικό Σχολείων Ερυθρών, Δημοτικό Σχολείο Βιλίων, και το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Παναγιάς και το Νηπιαγωγείο Κυλλήνης.
● Για τη δράση στο Πόρτο Γερμενό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε: τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και την Υπευθύνη Π.Ε κα Αλεξάνδρα Τσίγκου για την πολύτιμη συνεργασία, την Αντιδήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας κα Παπακωνσταντίνου Αγγελική, την Εφορία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και την Αρχαιολόγο κα Ειρήνη Σβανά, τον Εθελοντή Παιδίατρο κ. Αυρηλιώνη Φώτη, τη σχολήLifeguard Hellas και τον Όμιλο Κριεκουκιοτών Φίλων του Ελάτου.

● Για τη δράση στην Κυλλήνη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε: το Λιμενικό Σώμα Κυλλήνης, το Πυροσβεστικό Σώμα Λεχαινών, το Λιμεναρχείο Κυλλήνης καθώς και το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Νάταλι Καρακιουλάφη
Τηλ. 210-3306140

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου