Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο

08-05-2015:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 8 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την 6-5-2015, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. H ημερίδα πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών, οι οποίοι ήταν: η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η Π.Ο.Δ.Π./Δ.Δ.Ε. Πέλλας, το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και το Λύκειο των Ελληνίδων Γιαννιτσών.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε γονείς αλλά και παιδιά, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Επιπλέον, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόριος, η Εισαγγελέας Έδεσσας κα Τσαπαρίδου Κυριακή, η Πρωτοδίκης - Ανακρίτρια Γιαννιτσών κα Λυμπεροπούλου Κωνσταντίνα, ο Πρωτοδίκης Κιλκίς κ. Τερζούδης Αθανάσιος,  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Μπαντουβάκης Νικόλαος, o Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, Ταξίαρχος Τζουμαϊλης Θεολόγος και ο Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Περδικάτσης Πέτρος.
Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:
  • Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
  • Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
  • Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
  • Τα φαινόμενα διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος επίσης, ήταν η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID, παράλληλα με τη δραστηριότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και την ενημέρωση των γονέων και παιδιών για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου