Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ: Θάνατος ανδρός στη Μακρόνησο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
Κυριακή, 03 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Θάνατος ανδρός στη Μακρόνησο
  • Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στη Μήθυμνα, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο και την Ηγουμενίτσα 
  • Παρέκκλιση δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' λόγω μηχανικής βλάβης  
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Μακρονήσου, 38χρονος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση του 42χρονου φίλου του ανωτέρω, είχαν μεταβεί από κοινού με πνευστή λέμβο στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, πρωινές ώρες χθες, και ενώ ο 38χρονος είχε προβεί σε υποβρύχια ελεύθερη κατάδυση, εντοπίστηκε αργότερα σε αμμώδη παραλία του νότιου άκρου της Μακρονήσου, χωρίς τις αισθήσεις του.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου περισυνέλεξε τον 38χρονο, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε στο λιμένα Λαυρίου, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο τοπικό Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.     
*****
Είκοσι εννέα (29) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή ''ΚΛΕΙΩ'' ν. Λέσβου, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Ανωτέρω συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.  
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.    
*****
Δεκαπέντε (15) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή ''ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ'' ν. Λέσβου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.    
Ανωτέρω συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.  
Προανάκριση διενεργείται από Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση έξι (06) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του ακρωτηρίου ''ΓΑΤΟΣ'' ν. Σάμου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο η οποία παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος, συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η ανωτέρω λέμβος βυθίστηκε. 
*****
Δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, καθώς και μετά από ένδειξη σκύλου βιοανίχνευσης, κάτω από Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' Ν. Αγίου Νικολάου 05, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στη δεξιά και μεσαία κύρια μηχανή του.
Ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει την 13:30 της 02/05/15 προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Κίσσαμο για Αντικύθηρα – Κύθηρα – Γύθειο, ενώ παρέκκλινε του δρομολογίου του και συνέχισε, με μία (01) μηχανή, προς το λιμένα του Πειραιά προς αποκατάσταση της βλάβης.
Στο πλοίο επέβαιναν δεκαέξι (16) επιβάτες, πέντε (05) Ι.Χ.Ε. και πενήντα δύο (52) μέλη πληρώματος, ενώ κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου