Επιστολή του Δημάρχου Νότιας Ρόδου στον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Πουσσαίο Γεώργιο.Κοινοποίηση :
1)ΔΟΤ
Υπόψη κ. Διακοσταυριανού Δέσπ.
2) ΠΡΟΤΟΥΡ
Αγαπητέ φίλε & συνάδελφε κ. Γενικέ,
Παρακολουθώντας την σύσκεψη φορέων του τουρισμού στη Ρόδο με την παρουσία σας και όπως προφορικά ζητήσαμε σας καταθέτω την παρακάτω πρόταση η οποία πιστεύω στις σημερινές δύσκολες οικονομικά και όχι μόνο στιγμές που περνά η Χώρα μας θα μπορούσε να βοηθήσει στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο .
Είναι γνωστό ότι ο ελληνισμός της διασποράς πάντα αποτελούσε κυρίαρχη δύναμη στην ανάπτυξη της Χώρας μας με πολλούς τρόπους .
Είναι επίσης γνωστό ότι μεγάλο μέρος του και σε όλες τις Χώρες απασχολείτε στο χώρο της διατροφής με τα γνωστά GREEK RESTAURANT / TAVERNA .
Είναι εμπεδωμένο παντού ότι η μεσογειακή κουζίνα αποτελεί μέρος της υγιεινής διατροφής .
Ολοένα και περισσότερο οι επισκέπτες επιλέγουν προορισμούς με κριτήρια την ανακάλυψη νέων διατροφικών & τοπικών εμπειριών .
Είναι διαπιστωμένα ότι η Χώρα μας στο τομέα της Γεωργίας οφείλει να δραστηριοποιηθεί κυρίως στην εναλλακτική και ποιοτική Γεωργία με το πλεονέκτημα των κλιματολογικών συνθηκών .
Κύριε Γενικέ , οι Έλληνες της διασποράς μέσω αυτής της δραστηριότητας πέραν των άλλων μπορούν να προβάλουν τον τόπο μας και σε αυτό τον τομέα .
Έχοντας και προσωπική εμπειρία οι συμπατριώτες μας χρειάζονται στήριξη και βοήθεια στην αξιόπιστη και πραγματική γνώση της ελληνικής κουζίνας, καθότι οι νέες γενιές δεν έχουν την επαρκή γνώση και εμπειρία του πραγματικού ελληνικού ¨ πιάτου¨ .
Πρόταση την οποία κατέθεσα ξανά προ ετών(2000) στο τότε Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ και η οποία εγγράφως έγινε δεκτή αλλά δεν υλοποιήθηκε, πράγμα που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο .
Το Υπουργείο Πολιτισμού &Τουρισμού σε συνεργασία με προξενεία και ελληνικές κοινότητες να αναλάβει την συνεχή κατάρτιση των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό, αξιοποιώντας τόσο τις τουριστικές σχολές όσο και την χειμερινή περίοδο κατά την οποία οι περισσότεροι εργαζόμενοι (σεφ, μάγειροι) βρίσκονται σε ανεργία, έναντι κάποιου επιδόματος.
Το κόστος μικρό αν αξιοποιήσουμε τον εθελοντισμό και κυρίως την ελληνική παροικία .Το αποτέλεσμα νομίζω θα είναι πολλαπλάσιο και κυρίως διασφαλίζουμε αξιόπιστα ένα νέο πλεονέκτημα στην προβολή της Χώρας μας, μέσω της γαστρονομίας .
Τέλος θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη για νέες κατευθύνσεις στην παραγωγική διαδικασία των αγροτών οδηγώντας τους στην ποιοτική και εναλλακτική Γεωργία εν όψει των αλλαγών που θεσμοθετούνται στην κοινή αγροτική πολιτική της Ε.Ε. με την σταδιακή μείωση των ενισχύσεων σε παραδοσιακές καλλιέργειες.
Θα μπορούσε μάλιστα αυτή η προσπάθεια να καταλήξει και στην πιστοποίηση των επιχειρήσεων με το ειδικό σήμα.
Σας ευχαριστώ και στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία .
Με εκτίμηση ,
Ο Δήμαρχος
Μανώλης Σαββής
1)ΔΟΤ
Υπόψη κ. Διακοσταυριανού Δέσπ.
2) ΠΡΟΤΟΥΡ
Αγαπητέ φίλε & συνάδελφε κ. Γενικέ,
Παρακολουθώντας την σύσκεψη φορέων του τουρισμού στη Ρόδο με την παρουσία σας και όπως προφορικά ζητήσαμε σας καταθέτω την παρακάτω πρόταση η οποία πιστεύω στις σημερινές δύσκολες οικονομικά και όχι μόνο στιγμές που περνά η Χώρα μας θα μπορούσε να βοηθήσει στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο .
Είναι γνωστό ότι ο ελληνισμός της διασποράς πάντα αποτελούσε κυρίαρχη δύναμη στην ανάπτυξη της Χώρας μας με πολλούς τρόπους .
Είναι επίσης γνωστό ότι μεγάλο μέρος του και σε όλες τις Χώρες απασχολείτε στο χώρο της διατροφής με τα γνωστά GREEK RESTAURANT / TAVERNA .
Είναι εμπεδωμένο παντού ότι η μεσογειακή κουζίνα αποτελεί μέρος της υγιεινής διατροφής .
Ολοένα και περισσότερο οι επισκέπτες επιλέγουν προορισμούς με κριτήρια την ανακάλυψη νέων διατροφικών & τοπικών εμπειριών .
Είναι διαπιστωμένα ότι η Χώρα μας στο τομέα της Γεωργίας οφείλει να δραστηριοποιηθεί κυρίως στην εναλλακτική και ποιοτική Γεωργία με το πλεονέκτημα των κλιματολογικών συνθηκών .
Κύριε Γενικέ , οι Έλληνες της διασποράς μέσω αυτής της δραστηριότητας πέραν των άλλων μπορούν να προβάλουν τον τόπο μας και σε αυτό τον τομέα .
Έχοντας και προσωπική εμπειρία οι συμπατριώτες μας χρειάζονται στήριξη και βοήθεια στην αξιόπιστη και πραγματική γνώση της ελληνικής κουζίνας, καθότι οι νέες γενιές δεν έχουν την επαρκή γνώση και εμπειρία του πραγματικού ελληνικού ¨ πιάτου¨ .
Πρόταση την οποία κατέθεσα ξανά προ ετών(2000) στο τότε Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ και η οποία εγγράφως έγινε δεκτή αλλά δεν υλοποιήθηκε, πράγμα που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο .
Το Υπουργείο Πολιτισμού &Τουρισμού σε συνεργασία με προξενεία και ελληνικές κοινότητες να αναλάβει την συνεχή κατάρτιση των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό, αξιοποιώντας τόσο τις τουριστικές σχολές όσο και την χειμερινή περίοδο κατά την οποία οι περισσότεροι εργαζόμενοι (σεφ, μάγειροι) βρίσκονται σε ανεργία, έναντι κάποιου επιδόματος.
Το κόστος μικρό αν αξιοποιήσουμε τον εθελοντισμό και κυρίως την ελληνική παροικία .Το αποτέλεσμα νομίζω θα είναι πολλαπλάσιο και κυρίως διασφαλίζουμε αξιόπιστα ένα νέο πλεονέκτημα στην προβολή της Χώρας μας, μέσω της γαστρονομίας .
Τέλος θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη για νέες κατευθύνσεις στην παραγωγική διαδικασία των αγροτών οδηγώντας τους στην ποιοτική και εναλλακτική Γεωργία εν όψει των αλλαγών που θεσμοθετούνται στην κοινή αγροτική πολιτική της Ε.Ε. με την σταδιακή μείωση των ενισχύσεων σε παραδοσιακές καλλιέργειες.
Θα μπορούσε μάλιστα αυτή η προσπάθεια να καταλήξει και στην πιστοποίηση των επιχειρήσεων με το ειδικό σήμα.
Σας ευχαριστώ και στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία .
Με εκτίμηση ,
Ο Δήμαρχος
Μανώλης Σαββής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου