Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Η Νέλη Δημόγλου έδωσε με τους χορούς , τις φορεσιές και την μουσική δείγματα την Ελληνικής κουλτούρας

Η αποστολή στην Ιαπωνία στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ενημέρωση του Ιαπωνικού λαού για το Εκπολιτιστικό έργο του Μ. Αλεξάνδρου. σε σύνολο 26 παραστάσεων σε όλη την Ιαπωνία ( 13 μεγαλύτερες πόλεις) και σύνολο θεατών άνω των 80.000.Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε στους Ιάπωνες την γενέτειρα χώρα και πόλη του Μ.Αλεξάνδρου, καθώς στο κατα 2,30 ωρών πρόγραμμα η αναφορά στο έργο του πέρασε μέσα από ιστορία , χάρτες , και ιστορικά στοιχεία. η κ. Νέλη Δημόγλου έδωσε με τους χορούς , τις φορεσιές και την μουσική δείγματα την Ελληνικής κουλτούρας την εποχής, καθώς με την έναρξη του προγράμματος η επιβλητική παρουσία του αρχαίου χορού Σύκινις εξέπληξε τους Ιάπωνες μεταφέροντας τους πίσω χιλιάδες χρόνια. Σειρά είχε η Μακεδονία με δύο χορούς 1ο 3ο καρσιλαμά και Λεβέντικο χορό Φλώρινας. στο τέλος η Καππαδοκία με τρεις χορούς , ενώ η αναφορά στην σημερινή Ελλάδα έγινε μέσα από τα παιδιά του Πειραιά χορός και τραγούδι σε τέσσερις γλώσσες .Όλο το θέατρο όρθιο να τραγουδάει στα Ιαπωνικά και να χειροκροτεί .Θα σταθώ μόνο σε μία φράση από τα χείλη του γραμματέα του Ελλ. προξενείου την Ελλάδας στο Τόκιο ( ¨το έργο που έχετε επιτελέσει με αυτές τις 26 παραστάσεις είναι τόσο μεγάλο που το προξενείο μας δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει εδώ και πολλά χρόνια που είμαστε εδώ¨Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπήσαμε την χώρα μας και συμβάλαμε το ελάχιστο για να γνωρίσει ο Ιαπωνικός λαός ότι ο Μ.Αλέξανδρος ήταν και είναι μόνο Έλληνας!
αγαπητέ φίλε.
Στις 9 του Ιούνη γύρισε το Εκπολιτιστικό σωματείο Ελληνικών χορών της Νέλλης Δημόγλου από ένα ταξίδι 30 ημερών (13 μεγαλύτερες πόλεις) στην Ιαπωνία όπου εκπροσώπησε την χώρα μας στις εκδηλώσεις Ο δρόμος του Μεταξιού με θέμα Το Eκπολιτιστικό έργο του Μ.Αλεξάνδρου . Ουσιαστικά ήταν αγώνας δρόμου ενάντια στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας από τούς γείτονες (Σκοπιανούς ) σε μια χώρα πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων όπου η ιστορική αναφορά στο πρόσωπο του Μ.Αλεξάνδρου για το έργο του , την καταγωγή του ήταν καταλυτική για την διαμόρφωση της πραγματικότητας. Η ομάδα χορού της Κ. Δημόγλου έδωσε υψηλά δείγματα της αρχαιοελληνικής κουλτούρας και πολιτισμού αλλά και της σημερινής Ελλάδας γνωρίζοντας στον Ιαπωνικό λαό το πολιτιστικό επίπεδο που ανατράφηκε ,διδάχτηκε και έζησε ο Μ.Αλέξανδρος.
Τα σχόλια θετικά από πλευράς Υπ. Εξωτερικών και της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιαπωνία, αλλά και του Ιαπωνικού λαού που έκανε σαν τρελός μόνο με την λέξη Ελλάδα (χαίρουμε βαθιάς εκτίμησης)
Παρ όλα αυτά ο δήμος κωφεύει στις προσπάθειές μας να ξαναλειτουργήσει το Θέατρο Ελληνικών χορών της παλιάς πόλης Ρόδου (πολιτιστική πύλη σε ένα νησί που δέχετε χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο )
Μήπως για το ότι το έργο που παράγουμε είναι ουσιαστικό και όχι θεάματα ,μεταξωτές κορδέλες και αρώματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου