Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ήταν μόλις 14

Αβαζίτισσες και Αβαζίτες,

Η 14χρονη Janika βρέθηκε μισόγυμνη στην αυλή της γιαγιάς της. Αφού την βίασαν, την χτύπησαν με τσιμεντόλιθο μέχρι θανάτου. Ήταν άλλο ένα θύμα της αρρωστημένης επιδημίας βιασμών που σαρώνει τη Νότια Αφρική.
Είναι απάνθρωπο -- αλλά τώρα υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε.
Ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που παρέχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους στην Ανατολική Αφρική, κατάφερε να μειώσει τον αριθμό τον βιασμών στο ΜΙΣΟ. Εκπαιδευτές επισκέπτονται σχολεία για να διδάξουν στα αγόρια τη συναίνεση και πώς να υπερασπίζονται τις γυναίκες, ενώ τα κορίτσια μαθαίνουν αυτοάμυνα και πώς να εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους. Οι διοργανωτές λένε πως έχει αποτρέψει πάνω από 200.000 σεξουαλικές επιθέσεις!
Τώρα θέλουν να επεκτείνουν το πρόγραμμα σε όλη την Αφρική, όπου μία στις δύο γυναίκες δέχεται σωματική και σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής της. Αλλά για να το κάνουν χρειάζονται πόρους -- και ζητούν βοήθεια απ’ το κίνημά μας.
Αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, μπορούμε να βοηθήσουμε να εξαπλωθεί αυτό το επαναστατικό πρόγραμμα σ’ όλη την Αφρική και να διοργανώσουμε επείγουσες εκστρατείες για να βάλουμε τέλος στη βία εναντίον των γυναικών παγκοσμίως. Ξεκινώντας απ’ τη Ν. Αφρική, θα χρηματοδοτήσουμε διεθνούς φήμης ειδικούς, για να εκπαιδεύσουν τουλάχιστον 10.000 κορίτσια και αγόρια, και θα στηρίξουμε πρωτοποριακές έρευνες ώστε να προωθήσουμε αυτό το μοντέλο σε όλο τον κόσμο.
Κανένα κορίτσι δεν πρέπει να βιώσει τη φρίκη που έζησε η Janika -- στήριξε τώρα για να μειώσουμε τους βιασμούς κατά το ήμισυ:







Τα αποτελέσματα αυτού του προγράμματος είναι εντυπωσιακά. Το 74% των αγοριών που έγιναν μάρτυρες βιασμού μέσα σε ένα χρόνο αφού έλαβαν την εκπαίδευση στο Να­­­­ϊρόμπι της Κένυας, επενέβησαν για να σταματήσουν τους βιαστές. Φαντάσου πόσοι ακόμα βιασμοί μπορούν να προληφθούν αν καταφέρουμε να διαδώσουμε το πρόγραμμα σε όλη την ήπειρο.
Το μοντέλο έχει ήδη αξιολογηθεί από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου που το βρήκαν εξαιρετικά αποτελεσματικό και οικονομικό. Και το σχέδιο για να εξαπλωθεί είναι απλό: Αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, θα βοηθήσουμε να ιδρυθεί το πρώτο Αφρικανικό κέντρο που θα ειδικεύεται στην πρόληψη του βιασμού, και θα μπορέσουμε:
Να εκπαιδεύσουμε και να πιστοποιήσουμε μία κορυφαία ομάδα εκπαιδευτών για να διδάξουν την πρόληψη βιασμών σε πάνω από 10.000 νέους και νέες της Νότιας Αφρικής,
Να διεξάγουμε επαναστατική έρευνα για τις καλύτερες μεθόδους αποτροπής της σεξουαλικής βίας,
Να παρέχουμε νομική, ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη σε θύματα,
Να πιέσουμε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να πάρουν αυστηρά μέτρα κατά της παγκόσμιας εξάπλωσης των βιασμών,
Να ενισχύσουμε τις παγκόσμιες εκστρατείες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών.Αυτή είναι μόνο η αρχή. Μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση. Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε τη μάχη σε πολλά μέτωπα -- με δυναμικές εκστρατείες, έξυπνες επικοινωνιακές στρατηγικές και επίμονη πολιτική πίεση. Στήριξε με ό,τι μπορείς σήμερα για να βάλουμε φρένο στην εξάπλωση της σεξουαλικής κακοποίησης που απειλεί σχεδόν ένα δισεκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια κατά τη διάρκεια της ζωής του:







Το κίνημά μας συσπειρώνεται πάντα για τα δικαιώματα των γυναικών όλου του κόσμου: Έχουμε αγωνιστεί για να απαγορευτεί το έθιμο των παιδικών γάμων, έχουμε υπερασπιστεί γενναίες ακτιβίστριες που δίνουν μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών, και έχουμε πιέσει για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα βιασμού. Τώρα έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν τα νέα κορίτσια και αγόρια -- ας το κάνουμε μαζί.
Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Sarah, Camille, Martyna, Bert, Joseph, Marigona και όλη η ομάδα του Avaaz.
ΥΓ. Αυτή ίσως να είναι η πρώτη δωρεά που κάνεις στο κίνημά μας. Είμαστε ευγνώμονες! Το Avaaz είναι 100% crowdfunded. Δηλαδή βασίζεται εξολοκλήρου σε διαδικτυακές μικρο-δωρεές μελών του κινήματος, όπως εσύ. Δε δεχόμαστε δωρεές από εταιρείες, κυβερνήσεις, ΜΚΟ και ιδρύματα. Αυτό μας δίνει πλήρη ανεξαρτησία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Στήριξε μαζί με 1 εκατομμύριο ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο που έχουν δωρίσει για να γίνει το Avaaz μια ισχυρή δύναμη υπεράσπισης του καλού στον πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες:
Νότια Αφρική: Έκρηξη βίας κατά των γυναικών (Το Βήμα)
Αδιανόητο: 9χρονοι βίασαν ομαδικά 5χρονο στη Νότια Αφρική (Πρώτο Θέμα)
Στα Αγγλικά:
Ο θάνατος της δεκατετράχρονης Janika Mallo κάνει τον κόσμο να λέει “δεν αντέχω άλλο” (IOL):
Ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το τέλος των βιασμών (New York Times)
Νέοι άντρες που έμαθαν πως “το όχι σημαίνει όχι” αναλαμβάνουν δράση για να σταματήσουν τους βιασμούς (Reuters)
“Είναι υπέροχο αυτό που συμβαίνει όταν τα αγόρια διδάσκονται το σεβασμό προς τις γυναίκες.” (ATTN)
Όχι Σημαίνει Όχι Παγκοσμίως (Org Website)

Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 51 εκατομμύρια μέλη που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου