Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση της Σχολής Χορού Εμινέ Κιαζίμ

Μία παράσταση υψηλών προδιαγραφών 

Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», πραγματοποιήθηκε η παράσταση της Σχολής Χορού Εμινέ Κιαζίμ, απόφοιτη Ουγγρικής Ακαδημίας Χορού. Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε το διάσημο παραμύθι του “Χανς Κρίστιαν Άντερσεν”, το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος και στη συνέχεια οι θεατές, παρακολούθησαν πολλά διαφορετικά είδη χορού. 
Οι θεατές εντυπωσιάστηκαν από την δεξιοτεχνία των μικρών και μεγάλων μαθητών, την άρτια εκπαίδευση, την καλλιτεχνική έκφραση, αλλά και την θεατρικότητα που απέδωσαν με επαγγελματισμό ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά της σχολής, τα χορευτικά ήταν κατεξοχήν, ποιοτικά και η παράσταση αυτή της Εμινέ Κιαζίμ, άφησε άριστες εντυπώσεις, για την δουλειά που γίνεται στη σχολή της.
Η σχολή που λειτουργεί από το 2007, ανέκαθεν στόχευε στο να αποδίδει θεάματα, ισορροπημένα χωρίς υπερβολές, όπου μέσα από την απλότητα και την καθαρότητα, το αποτέλεσμα δεν κουράζει ούτε λεπτό τους θεατές, απολαμβάνουν την παράσταση από την αρχή έως το τέλος, με εναλλαγές της έντασης και του ύφους, από το ένα χορευτικό στο άλλο, όσο πρέπει για να κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή και για να υπάρχει ποικιλία και αρμονία.
Το παραμύθι το ασχημόπαπο, ήταν αποκλειστικά αυθεντικό κλασικό μπαλέτο, που είναι και το δυνατό σημείο της σχολής. 
Τα υπόλοιπα είδη χορού, όπως μιούζικαλ, τζάζ, χιπχοπ, σύγχρονο, τάνγκο και bellydance, αποδόθηκαν επίσης στην αυθεντική τους μορφή. Τα κουστούμια ήταν φανταστικά, η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα ταλαντούχα παιδιά, όλα συνέθεσαν ένα απολαυστικό παραμύθι και όχι μόνο, όλη η παράσταση ήταν ένα υπερθέαμα υψηλής αισθητικής. 
Οι μουσικές επιλογές επίσης ήταν υπέροχες, καθώς η Εμινέ Κιαζίμ είναι και πτυχιούχος πιάνου του Αττικού ωδείου Αθηνών. 
Μέρος των εσόδων της παράστασης δόθηκαν στον μη κερδοσκοπικό σύλλογο Ρόδου σε Savean Angel, με Πρόεδρο την Σοφία Αννίνου. 
Συντελεστές της παράστασης ήταν ακόμα ο Φώτης Γιακουμάκης, Γιάννης Πάππου, Χρήστος Ανθούλας, Μιχάλης Καβουκλής, Ανδρέας Μαγριπλής, Ηλίας Ζωγράφος, Γιώργος Μυστιλόγλου, Νίκη Σπάρταλη, Τάκης Κανάκης, Δέσποινα Μπάκη, Αναστασία Σαββάκη (Niceandstyle).Υπέροχες χορογραφίες παρουσίασε και η Ειρήνη Πόκκια, διπλωματούχος Ανώτερης Σχολής χορού Άννας Πέτροβα, που διδάσκει στη σχολή. 
Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο λοιπόν στη σχολή χορού της Εμινέ Κιαζίμ και της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και να συνεχίσει να μας χαρίζει τέτοια θεάματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου