Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΣΥΜΗΣ 2018 ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά Φεστιβάλ στην ιστορία του θεσμού φαίνεται πως είχε στο μυαλό του ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας για το 2018 και όπως δείχνουν τα πράγματα το πέτυχε. Πέτυχε αυτό που δεν πετυχαίνουν άλλοι Δήμοι. Να διοργανώσει το διαρκέστερο φεστιβάλ στην Ελλάδα με 40 και πλέον εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. Τα ονόματα που θα παρελάσουν φέτος από τις διάφορες σκηνές που θα στηθούν στο νησί πολλά.
Επίσημη πρεμιέρα με Γιώργο Νταλάρα ενώ παρεμβάλλονται πλήθος εκδηλώσεων με γευστικό, μουσικό, παραδοσιακό, κλασικό, θεατρικό περιεχόμενο. Η μαγική φωνή του Αλέξη Κωστάλα θα ανοίξει προφεστιβαλικά στις 18 Ιουλίου τις εκδηλώσεις με βυζαντινή χορωδία που θα ψάλλει ύμνους στο πλατύ του Πανορμίτη και την επομένη στο πλατύ της Παναγίας του Ευαγγελισμού. Η Σεβαστη Χατζηστρατή με την Studi Ferline θα μας μαζέψουν στις 21 Ιουλίου στο πνευματικό Κέντρο του Δημου Σύμης σε ένα πιάνο για τέσσερα χέρια, ενώ στις 22 Ιουλίου ο Γιώργος Νταλάρας με τον Θοδωρή Κοτονιά υπόσχονται μια βραδιά η οποία θα έχει τα χρώματα της πιο λαμπερής βραδιάς του καλοκαιριού. 
Ο Αλέξης Κωστάλας θα παρουσιάσει τις πέντε αυτές εκδηλώσεις, για να ακολουθήσουν εκδηλώσεις όπως οι "Πανσέληνοι έρωτες", χορευτικό με την Ένωση Ποντίων Μενεμένης, βραδιά με γαριδάκι Συμιακό, και κατόπιν πλήθος εκδηλώσεων με τον Αποστόλη Κωνσταντάκη , τη Ζωή Κοκκαλά, την Άντζελα Σπανού, τον Νίκο Ζιώγαλα , το συγκρότημα Κράμα, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τον Γιάννη Μηλιώκα, την Μαρία Αλιμαντήρη, τη Σοφία Μαντζάκου, τον Νίκο Αρσένη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Ανδρέα Μπικάκη, τον Γιώργο Βογιατζάκη, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, την Εμμανουέλα Χούλη, τον Μπάμπη Τσέρτο, τον Μιχαηλάγγελο Τουμανίδη, τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Γυναικών Σύμης και της Ειρήνης Μυλωνάκη, θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία του Ζαχαρία Αγγελάκου, του Μανόλη Αντώνογλου, του Νίκου Μακαρόνα και του Γιάννη Φραγκίσκου, λογοτεχνική βραδιά σε επιμέλεια του Αναστάση Μαδαμόπουλου.
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν τον Σεπτέμβριο με το δεύτερο Φεστιβάλ κινηματογράφου Σύμης, προβάλλοντας ταινίες μικρού μήκους στις 17-21 Σεπτεμβρίου, με συμμετοχές από 134 χώρες. Η ομάδα Symi Film Group θα βραβεύσει τις καλύτερες και κάπως έτσι θα ολοκληρωθεί το φεστιβάλ με τις 40 και πλέον εκδηλώσεις του. 
Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στο Δήμαρχο Σύμης που καταφέρνει να κάνει το αδύνατο δυνατό σε μια εποχή που το θέαμα και ο πολιτισμός θυσιάζονται στο βωμό των περικοπών και της δημοσιονομικής εξυγίανσης. 
Μπράβο στο Δήμαρχο Σύμης που δεν κάνει εκπτώσεις και καταφέρνει να στήνει με τα ελάχιστα, αυτά που άλλοι Δήμοι δεν καταφέρνουν έχοντας στη διάθεσή τους πολλά περισσότερα.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ Σύμης και στην οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ, καλή δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου