Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Η εκδήλωση για τα 70 χρόνια αγώνων και πάλης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Ρόδου.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ 

Δελτίο Τύπου 

Το ανοιχτό κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ αποδείχθηκε τελικά «μικρό» για να χωρέσει την αγάπη και την εκτίμηση της κοινωνίας μας, για τα 70 χρόνια αγώνων και πάλης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Ρόδου. 

Η συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού το ΡΟΔΟΝ γέμισε ασφυκτικά από εκατοντάδες συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πρόεδροι και συνδικαλιστικά στελέχη των σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Ρ., καθώς και πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. των σωματείων των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής μας. Επίσης, πρώην πρόεδροι, στελέχη και μέλη ιστορικών σωματείων της περιοχής μας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι από πολλές περιοχές του νησιού μας που πήραν στα χέρια τους τη ζωντανή ιστορία του Εργατικού Κινήματος, αποτυπωμένη σε 270 σελίδες, από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Μαστή. 
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος,ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου & Νήσων Κυριάκος Κορτέσης, ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ Θανάσης Μπαμπανέβας.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν
μέλη της εκτελεστικής επιτροπής και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ, ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πρωτόπαπας, οιπρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Σερρών και εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Ρεθύμνου και Χίου, καθώς και οι αντιπρόεδροι του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ολύμπου κ.κ. Κύριλλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, οι αντιπεριφερειάρχες Θωμάς Σωτρίλλης και Γιάννης Φλεβάρης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου Βασίλης Περίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Γλυνός, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Κώστας Ζωγραφίδης, ο πρόεδροςτου ΟΕΒΕΔ Νίκος Τσούλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αντώνης Καμπουράκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Νίκος
Παπασταματίου, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχος Γιώργος Γεωργακάκος, ο αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου Μιχάλης Καληωράκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.Παρέστησαν επίσης ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΓιώργοςΝικητιάδης, οι πρώην βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης, Νίκος Ζωίδης, Βασίλης Παπανικόλας,Γιάννης Παρασκευάς, οι πρώην δήμαρχοι Σάββας Καραγιάννης, Μάνος Κόκκινος, Χατζής Χατζηευθυμίου, Στάθης Κουσουρνάς, Μανώλης Σαββής, Δημήτρης Κρητικός, εκπρόσωποι αρχών, καθώς επίσης και φορέων και συλλόγων της περιοχής μας. 
Παρευρέθηκε επίσης το ιδρυτικό μέλος και πρώτος μεταδικτατορικός γραμματέας της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Ρόδου, Μιχάλης Κόκκινος, καθώς επίσης και συγγενείς παλιών καταξιωμένων συνδικαλιστών που δεν είναι πια μαζί μας. 
Την παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος για τα 70 χρόνια
αγώνων και πάλης του Ε.Κ. Ρόδου έκανε με μια εντυπωσιακή ομιλία ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Γιαννόπουλος, που καταχειροκροτήθηκε από τις εκατοντάδες των συμπολιτών μας, ενώ ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος. 
Ο πρόεδρος του Ε.Κ. Ρόδου, Σάββας Χατζησάββας, στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε τα σωματεία των εργαζομένων ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας και «αποκούμπι» του κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης. Αφιέρωσε το περιεχόμενο του βιβλίου στους ανθρώπους εκείνους που αγωνίστηκαν, μόχθησαν, συγκρούστηκαν και κατάφεραν να κερδίσουν σε όλες αυτές τις δεκαετίες, καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας. 
Δήλωσε περήφανος για το εργατικό κίνημα του τόπου μας και παρέδωσε το βιβλίο αυτό στους νέους ανθρώπους,σε εκείνους δηλαδή που –όπως επισήμανε χαρακτηριστικά - «όλοι επενδύουμε, ελπίζουμε και περιμένουμε να αλλάξουν προς το καλύτερο όσα εμείς δεν καταφέραμε». 
Ο συγγραφέας του βιβλίου, δημοσιογράφος Μιχάλης Μαστής, στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν και τον βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια και σημείωσε ότι «το ταξίδι της συγγραφής, η βουτιά στην ιστορία του εργατικού κινήματος, ήταν συναρπαστικό». 
Ανέλυσε τους σπουδαιότερους «σταθμούς» της 70χρονης πορείας του Εργατικού Κινήματος στη Ρόδο, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το «οικονομικό θαύμα» της Ρόδου δεν έγινε ούτε από τους κατακτητές που λεηλάτησαν το νησί μας, ούτε από τους «επιστήμονες», ούτε από τους μάνατζερ, ούτε από τους βαθυστόχαστους
αναλυτές. «Έγινε, από τους παππούδες μας και τους πατεράδες μας,από τις γιαγιάδες και τις μητέρες μας,που δούλεψαν σκληρά, που σήκωσαν στις πλάτες τους όλο αυτό το οικοδόμημα, που εξακολουθούν να κρατούν και σήμερα, παλεύοντας ενάντια σε μνημονικές πολιτικές και εξοντωτικές και παράλογες τακτικές που μας επιβάλλονται. Γι’ αυτό και είμαστε περήφανοι ως Ροδίτες, ως Δωδεκανήσιοι, ως Έλληνες. Και γι αυτό ξέρουμε πολύ καλά, ότι «μας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε.» 
Η εκδήλωση έκλεισε με εξαιρετικά τραγούδια και μουσικές από τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου και τη Μικτή Χορωδία του Δήμου της Ρόδου,με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Καλαεντζή. 
Την εκδήλωση παρουσίασε εξαιρετικά η δημοσιογράφος Ροδούλα Λουλουδάκη. 
Το βιβλίο – λεύκωμα, μοιράστηκε δωρεάν στον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση. 

25 Ιουνίου 2018 
Από τη Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου