Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Η 70χρονη πορεία του Εργατοϋπαλληλικού κινήματος της περιοχής μας και η παρουσίαση βιβλίου του Μιχάλη Μαστή

Μιχάλης Μαστής 
Η ερχόμενη Παρασκευή, 22 Ιουνίου, αποτελεί για μένα μια σημαντική μέρα.
Σε μια υπέροχη (όπως προγραμματίζεται) εκδήλωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, που θα γίνει στις 19:30 στο ανοιχτό κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ, θα παρουσιαστεί το δεύτερό μου βιβλίο – λεύκωμα, το οποίο εστιάζει σε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και συγκεκριμένα την 70χρονη πορεία του Εργατοϋπαλληλικού κινήματος της περιοχής μας.
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο καλός φίλος και πρώην δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Γιαννόπουλος, ενώ θα μας πλαισιώσουν με τη μουσική τους, η χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου, η μικτή χορωδία του Δήμου Ρόδου και άλλοι ντόπιοι καλλιτέχνες. 
Το βιβλίο, θα διανεμηθεί ΔΩΡΕΑΝ στην εκδήλωση, καθώς την έκδοσή του ανέλαβε (και ευχαριστώ πολύ δημόσια γι αυτό) το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ μετά από πρόταση του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου. (Είναι και πολλοί άλλοι που οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και επιφυλάσσομαι να το κάνω στην εκδήλωση.)
Τα περιεχόμενα του βιβλίου αντιστοιχούν σε μια μεγάλη και πολύμηνη έρευνα που ξεκίνησα από τα αρχεία του ΕΚΡ, τα πρακτικά, την αλληλογραφία, τα βιβλία των σωματείων, τα δημοσιεύματα των εφημερίδων της εποχής, τις μαρτυρίες των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτόν τον 70χρονο αγώνα καθώς επίσης και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που είχαμε στη διάθεσή μας.
Όλο αυτό το «ταξίδι» που έκανα αναζητώντας στοιχεία και υλικό για το βιβλίο μου, πραγματικά το απόλαυσα. Διάβασα, έμαθα, αναζήτησα, εντόπισα και ανέδειξα στοιχεία που όσο κανείς και να έχει μελετήσει την τοπική μας ιστορία, εντυπωσιάζεται.
Έτσι ευελπιστώ να νοιώσει κι ο αναγνώστης που θα το κρατήσει στα χέρια του. Που θα το ξεφυλλίσει και θα το μελετήσει. Κυρίως δε οι νέοι άνθρωποι. 
Γιατί – έχω την εντύπωση- ότι οτιδήποτε γράφουμε, λέμε και διατυπώνουμε, τους νέους ανθρώπους οφείλουμε να κοιτάζουμε κατάματα. 
Σε αυτούς πρέπει να απευθυνόμαστε αλλά και να λογοδοτούμε. Και να τους δείχνουμε τους δρόμους της αλήθειας, του αγώνα, της διεκδίκησης. Να τους επισημαίνουμε τα δικά μας λάθη. 
Έτσι και μόνο έτσι διατηρείται ζωντανή η ελπίδα, ότι το αύριο θα γίνει καλύτερο από το χτες και το σήμερα. 
Σας περιμένω όλους στην σημαντική αυτή εκδήλωση. Σας υπόσχομαι ότι θα είναι μια βραδιά αξέχαστη...! 

Σάββας Χατζησάββας Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ρόδου. 

Ευχαριστούμε Μιχάλη για την αγάπη και τον επαγγελματισμό με τον οποίο προσέγγισες την ιστορία του Εργατικού Κινήματος της Ρόδου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην εκδήλωση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου