Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Απόστολος Κυριατσούλης: Τα δύο οράματα μου για το χωριό μου Φάνες

Γράφει ο Απόστολος Κυριατσούλης (*) 

Τα δύο οράματα μου για το χωριό μου Φάνες
1) Να αναρτήσουμε μνημείο με την επιγραφή, που αποδεικνύει, ότι το χωριό είναι ένα Αρχαίο χωριό της Καμιρίδος, παλαιότερο από το 100 πΧ! Αυτό το ονειρευτήκαμε μαζί με τον κύριο Παναγιώτη Α. Χαμουζά, τον ποιό μορφωμένο και ενάρετο Γιο, εν ζωή του χωριού μας! Μετά από πολλά χρόνια δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2018 αυτή η επιγραφή και τώρα μπήκε το νερό στο αυλάκι. Τα τεχνικά θέματα με τη Αρχαιολογία και που θα αναρτηθεί το μνημείο θα τα λύσουμε μαζί με τον Πολιτιστικό του χωριού και με ενδιαφερόμενους χωριανούς μου. 
2) Το Μουσείο Κρασιού στις Φάνες (για πρώτη φορά λεπτομέρειες): 
Όταν για πρώτη φορά είδα εσωτερικά αυτό το διαμάντι έμεινα έκπληκτος! Ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα μουσεία κρασιού που είχα επισπευτεί στη βόρειο Ιταλία (Südtirol) ή σε περιοχές στη νότια Γερμανία! Όμως ήταν πάντα κλειστό, δεν λειτουργούσε! Από τον Σεπτέμβριο του 2016 ασχολήθηκα ποιό συστηματικά με το θέμα, μίλησα με πολλούς ανθρώπους που ήξεραν καλά το θέμα, έλαβα μέρος σε συναντήσεις. Οργάνωσα εγώ τέτοιες συναντήσεις. Έστειλα επιστολές, που δημοσιεύτηκαν στις τοπικές εφημερίδες, πρότεινα τρεις τρόπους για την λειτουργία του. Οργανώσαμε με τον Πολιτιστικό και τον Συνεταιρισμό του χωριού το μάζεμα υπογραφών, πάντα με το αίτημα να λειτουργήσει το μουσείο κλπ. κλπ. 
Όμως ή δεν έπαιρνα απάντηση ή οι απαντήσεις ήταν πολύ αντιφατικές! 
Όταν ο Πολιτιστικός πληροφόρησε στο χωριό, ότι για πρώτη φορά δεν επέτρεψε η Γεωργοένωσης/ΕΑΣΔ να είναι το μουσείο κατά την διάρκεια της γιορτής του κρασιού του Πολιτιστικού στον περίβολο του μουσείου (Κ.Α.Ι.Ρ.) ανοιχτό, έστειλα μια επιστολή στον τοπικό τύπο, που δημοσιεύθηκε στις 07.09.2017. Στην επιστολή χωρίς να αναφέρω ονόματα, μόνο ιδιότητες και χωρίς να «βρίσω» κανένα (δεν μου το επιτρέπει το ήθος μου), αναφέρθηκα ονομαστικά στον κύριο Σαντορινιό, γιατί δεν απαντούσε τις επιστολές μου και ρωτούσα μεταξύ άλλων γιατί δεν λειτουργεί ακόμη το μουσείο και γιατί σε αυτή τη γιορτή κρασιού στις Φάνες, για πρώτη φορά δεν επιτρέπει η ΕΑΣΔ να ανοίξει το μουσείο. Στις 08.09.17, το βράδυ με συνέλαβε στην πλατεία του χωριού η Αστυνομία της Σαλάκου. Με μετέφεραν στο διπλανό χωριό Σορωνή, εκεί με παρέλαβε η αστυνομία της Ιαλυσού και με μετέφεραν στα Τριάντα, μου πήραν τα στοιχεία και με μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα της Ρόδου. Εκεί έμαθα ακριβώς τι έγινε: ο διευθυντής της Γεωργοένωσης/ ΕΑΣΔ υπέβαλε προσωπική/ιδιωτική μήνυση, αυτόφωρο εναντίον μου με την κατηγορία της συκοφαντίας. Μετά από 2,5 ώρες και με απόφαση του εισαγγελέα αφέθηκα ελεύθερος. Εκείνο το βράδυ «απασχόλησα» έντεκα αστυνομικούς και τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας! Οι αστυνομικοί έκαναν το καθήκον τους, δεν έχω παράπονο. Μερικές μέρες αργότερα, υπέβαλε και το Δ.Σ. της Γεωργοένωσης/ΕΑΣΔ, μέσω του προέδρου του, νέα μήνυση εναντίον μου.
Νομικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι, αλλά και πολίτες, έλεγαν, ότι τέτοιο πράγμα στο Νησί δεν θυμόταν να έχει ξαναγίνει, δηλαδή να συλληφθεί κάποιος μετά από μια δημοσίευση στην οποία ασκούσε κριτική και έθετε ερωτήσεις δίχως να βρίσει κανέναν!!!
Τέλος Μαΐου θα κατέβω στη Ρόδο για κατάθεση στο δικαστήριο. Το νομικό θέμα (οι δύο μηνύσεις εναντίον μου) θα λυθεί τους επόμενους μήνες, ή επόμενα χρόνια στα δικαστήρια. 
Το ηθικό μέρος το έχουμε όμως ήδη κερδίσει! 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ για μένα θα είναι ΜΟΝΟ, όταν ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΦΑΝΕΣ! Γι αυτό θα αγωνιστώ όσο αντέχουν οι δυνάμει μου!
Δεν πρόκειται κανείς, όσο ειδικός να είναι ή όσο ψηλά και να βρίσκεται να με πτοήσει! 
Ίσως υποφέρω λίγο, αλλά αυτό το ΔΙΑΜΑΝΤΙ στις ΦΑΝΕΣ θα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ και ΣΩΣΤΑ, με την βοήθεια των κατοίκων του χωριού, αυτήν των φιλών και γνωστών μου και ασφαλώς με την βοήθεια των ΦΙΛΩΝ του Μουσείου Κρασιού των Φανών!!! 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ: Επειδή το θέμα πήρε/παίρνει πολιτικές και κομματικές διαστάσεις:
- δεν έχουμε αντίρρηση πολιτικοί να μας βοηθήσουν έμπρακτα για να λειτουργήσει όσο γίνεται ποιο νωρίς το μουσείο στις Φάνες, για το καλό όλων! Έρχονται πολλαπλές εκλογές το 2019
- προσωπικά κρίνω τους πολιτικούς μόνο από τα συγκεκριμένα έργα τους και όχι από τις δηλώσεις και υποσχέσεις τους
- κρίνω τα κόμματα (κυβέρνηση, αντιπολίτευση) από τον συνολικό έργο τους και όχι από τα λάθη που κάνουν τοπικά κομματικά τους στελέχη
- τις φωτογραφίες για το μουσείο κρασιού στις Φάνες, τις πήρα από το διαδίκτυο 

(*) Ο Απόστολος Π. Κυριατσούλης είναι συνταξιούχος,. 
Τα τελευταία 46 χρόνια ζει στη Γερμανία και ασχολείται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, από το 1992 πολύ πιο συστηματικά. 
Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την Μελέτη και Διάδοση της Ελληνικής Ιστορίας το 1994 και Πρόεδρος του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου