Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημερωτικό της Ε.Α.Κ.Π. για τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο 4488.2017

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω N
. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος .
Τηλ.: 6978520351 - 6934865812, Fax: 2674022211, web site: www.eakp.gr, e-mail: info@eakp.gr

Αθήνα 21 Σεπτέμβρη 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι 
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4488 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 137), που αφορά συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις.
Ο νόμος αυτός έρχεται να υλοποιήσει μεταξύ άλλων και τις νέες μειώσεις που θεσμοθετήθηκαν για τους μισθούς μας με τον νόμο 4472/2017, που δημιούργησε το νέο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και συγκεκριμένα: 

Ø ΆΡΘΡΟ 3:
Αυξάνονται από 1-1-2017 οι κρατήσεις στο μισθό για τους παλαιούς ασφαλισμένους (μέχρι την 31-12-1992), γιατί οι εισφορές για σύνταξη, υγειονομική περίθαλψη, επικουρική ασφάλιση και πρόνοια, θα γίνονται επί του συνόλου των τακτικών ασφαλιστέων αποδοχών (πλην της προσωπικής διαφοράς) και όχι επί του βασικού μισθού και ενός μόνο μέρους των επιδομάτων, που γινόταν μέχρι τη θέσπιση του νέου μισθολογίου (για παράδειγμα η κράτηση για σύνταξη των υπαλλήλων έως το βαθμό του Πυράρχου, πραγματοποιούταν μόνο στον βασικό μισθό, το χρονοεπίδομα, το επίδομα ειδικών συνθηκών και επί του ποσού των 176 ευρώ στο επίδομα ειδικής απασχόλησης). 
Δηλαδή έχουμε νέες μειώσεις αναδρομικά από 1-1-2017, στους μισθούς αρκετών συναδέλφων, ανάλογα με το ύψος των ασφαλιστέων αποδοχών του μισθού τους.

Ø ΆΡΘΡΟ 19:
Αυξάνονται για όλους οι μηνιαίες κρατήσεις για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (M.T.Π.Υ.), σε ποσοστό 4,5% επί του συνόλου των συντάξιμων αποδοχών, από 1% έως 4% που ίσχυε μέχρι σήμερα, στα επιδόματα και στον βασικό μισθό.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι 
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών είχε έγκαιρα ενημερώσει και προειδοποιήσει για όλες τις περικοπές και τις μειώσεις που πλήττουν τα εισοδήματά μας, συμπεριλαμβανομένων και των παραπάνω (βλέπε στην ιστοσελίδα μας, τα ενημερωτικά σημειώματα – ανακοινώσεις στις 24-5-2017, 20-12-2016, 17-5-2016 και 16-11-2012). 
Θα ακολουθήσουν νέες μειώσεις στους μισθούς μας και γενικότερα στο οικογενειακό μας εισόδημα με: 
ü Την προσωπική διαφορά που θα τελεί υπό περικοπή - κατάργηση. 
ü Τις νέες μειώσεις σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ. 
ü Την σημαντική μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση πλέον και των ιατρικών δαπανών από τις δαπάνες που εκπίπτουν της φορολόγησης , την στιγμή που διατηρούνται στο ακέραιο οι δεκάδες φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και των μεγάλων επιχειρήσεων και προετοιμάζουν το έδαφος κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για ακόμη μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για την εδραίωση « επενδυτικού κλίματος ».
Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., όπως και των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων, χτυπά αδιακρίτως όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, το λαό.
Χτυπά και τους πυροσβέστες και τους ένστολους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στον αντίποδα νομοθετούνται συνεχώς νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών και των «επενδυτών». 
Τους μειώνουν κι άλλο τη φορολογία και τους παραχωρούν μεγαλύτερα κομμάτια της ενέργειας, της ηλεκτρικής παραγωγής, των συγκοινωνιών, αλλά και της λαϊκής κατοικίας με την πώληση των στεγαστικών δανείων μέσω και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 
Αυτή είναι η ανάπτυξη τους, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.

Η Ε.Α.Κ.Π. απευθύνει κάλεσμα στους πυροσβέστες, μόνιμους, 5ετείς και συμβασιούχους ώστε να:
· Δυναμώσουμε τον αγώνα μας για να βάλουμε φρένο στη νέα οικονομική αφαίμαξη και στη διαρκή εξαθλίωση που μας επιβάλλουν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μηχανισμοί του κεφαλαίου. 
· Υλοποιήσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο και την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. 
· Δώσουμε τη μάχη μαζί με τα αγωνιστικά συνδικάτα των εργαζομένων και το λαό, για να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα και να επιστραφούν όλες οι απώλειες μας. 
· Διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
· Πούμε όχι στις ξεχωριστές - μεμονωμένες - απομαζικοποιημένες κινήσεις, των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, γιατί έχουν συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό, στην επιβολή των πολιτικών που στοχεύουν να καταργήσουν ότι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει.
· Αξιοποιήσουμε την πείρα που έχουμε και να ανασυντάξουμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα, κόντρα σε όσους βάζουν πλάτη για να επιβληθούν οι αντιλαϊκές πολιτικές σε βάρος μας.

Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου