Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Απορίες και συμπέρασμα….

Διαβάζοντας το δημοσίευμα της 28ης Ιουλίου της Ροδιακής Εφημερίδας και συγκεκριμένα το άρθρο ανακοίνωση του πρόεδρου του Δ.Σ και της διαπαραταξιακης επιτροπής κ. Μαντρακου για το θέμα του υποσταθμού της ΔΕΗ, όπου επάξια θα έλεγα εκπροσωπεί το ΤΕΕ; Τον πρόεδρο του;

Δημιουργούνται απορίες…

Η «δήλωση αποκατάστασης της αλήθειας» όσον αφορά τη στάση του ΤΕΕ έχει ως προς την βάση της μια αντίφαση . Από την μια έχουμε αποφάσεις του ΤΕΕ και συγκεκριμένα τις 462/27-10-2009, 147/6-11-2014 και 34/26-4-2016 οι οποίες μάλιστα επικαιροποιηθηκαν με την αποφ. 84/27-6-2017 και ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ με την ανέγερση του υποσταθμού στο συγκεκριμένο σημείο Καταθέτουν δε πρόταση εναλλακτικής θέσης από το ΤΕΕ . Από την άλλη έχουμε την έμπρακτη διαφοροποίηση του, μη υπογράφοντας τις επιστολές μετά από απόφαση της διαπαραταξιακης στην οποία συμμετέχει. Τι μεσολάβησε; Τι άλλαξε;

Ανάμεσα στα άλλα η απόφαση του ΤΕΕ αναφέρει αποσπασματικά επί λεξη:

“Η δημιουργία υποσταθμού στο χώρο του παλαιού εργοστασίου της ΔΕΗ για την μετατροπή της υψηλής τάσης σε μέση, αντικρούεται ως προς τη χρήση με την προοπτική ανάπλασης που πρέπει να αποκτήσει η ευρύτερη περιοχή. 

«….. ο φορέας μας θεωρεί ότι η συγκεκριμένη υποδομή δεν πρέπει να γίνει στο συγκεκριμένο αλλά σε άλλο χώρο. «

«Έτσι, θεωρούμε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε ένα εξαιρετικό δείγμα - μνημείο της βιομηχανικής μας κληρονομιάς όπως αυτό του παλαιού εργοστασίου της ΔΕΗ το οποίο σήμερα «ρημάζει», να ενταχθεί στο πολιτιστικό απόθεμα της πόλης και παράλληλα η γειτνιάζουσα περιοχή να αποκτήσει χρήσεις συμβατές με αυτή την προοπτική.

«Έτσι, χρήσεις σαν την επίμαχη πρέπει κατά την άποψή μας να χωροθετούνται λαμβάνοντας υπ΄όψη όχι μόνο την τεχνικοοικονομική παράμετρο αλλά και την προοπτική που επιθυμούμε να προσδώσουμε σε μια συγκεκριμένη περιοχή, τον ευρύτερο προγραμματισμό των λειτουργιών της πόλης αλλά και την κοινωνική αποδοχή η οποία διασφαλίζεται μόνο μέσα από διαδικασίες ευρείας ενημέρωσης.» 

Βέβαια ίσως θα έπρεπε να μας το εξηγησει ο ο κ.Γλυνος ο οποίος για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τις επιστολές-εκπροσωπώντας το ΤΕΕ- χρησιμοποιεί την έκφραση «αμιγώς πολιτική»…

Κύριε Γλυνε

Πολιτική είναι και η θέση που κατέχετε, πολιτική είναι και η ανακοίνωση που κάνετε, πολιτικές είναι και οι δράσεις σας καθώς με το όρο «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα εννοείται το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται και των μεθόδων και διαδικασιών που ακολουθούνται, μέσω των οποίων, ομάδες ανθρώπων οργανώνονται και λειτουργούν, προκειμένου να πετύχουν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο και με το μικρότερο δυνατό κόστος τους σκοπούς που επιδιώκουν σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων. 

Μπορώ να καταλάβω το να διαφωνεί κάποιος με μια άποψη , το να την δαιμονοποιει όμως χαρακτηρίζοντας την ως «πολιτική» είναι τουλάχιστον ατυχές από κάθε άποψη.

Διαφωνείτε «σήμερα» ενώ… «χθες» επικαιροποιησατε την απόφαση της οποίας αποσπάσματα ανέφερα ανωτέρω.

Απλά οι εν λογω επιστολές τις οποίες δεν υπογράψατε- δικαίωμα σας άλλωστε και σεβαστό- κάνουν ΕΡΓΟ τις αποφάσεις των ΔΣ της Διαπαραταξιακης επιτροπής καθώς και του ΤΕΕ.

ΑΡΑ συμφωνούμε στα λόγια ΜΟΝΟ και διαφωνούμε στα έργα…

Τελικά οι πλέον αρμόδιοι φορείς ΤΕΕ και Αρχιτέκτονες οι οποίοι κάνουν και ξανακάνουν διαγωνισμούς και Συνέδρια μπορούν να μας που ΞΕΚΑΘΑΡΑ κάτι για την… «ταμπακιέρα» ; Μιλάνε για σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης στο παραλιακό μέτωπο…με υποσταθμό υψηλής τάσης μέσα στα σπίτια και τα σχολεία; Στην είσοδο της πόλης τους απέναντι από την νέα μαρίνα; Για το συγκεκριμένο έργο τι έχουν να πουν; Θα καμαρώνουν στο μέλλον που θα συντελέσουν σε αυτό με τη στάση τους; 

Αυτό θα είναι το ΔΙΚΟ τους αποτύπωμα που θα αφήσουν στις επόμενες γενιές.

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 

ΜΕΛΟΣ Δ.Κ ΡΟΔΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου