Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Νέα σημαντική διάκριση για το Rhodes Model Regional CO-OPERATION 2017

Μετά από σχετικό αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής, το Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Διεθνών Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου ή RhodesMRC εντάχθηκε επίσημα στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τους εορτασμούς του Διεθνούς Έτους Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη. Δείτε το σχετικό σύνδεσμο εδώ:http://www.tourism4development2017.org/events/rhodes-model-regional-co-operation-2017/

Το RhodesMRC 2017 αναγνωρίσθηκε ως επίσημη εκδήλωση του Διεθνούς Έτους Βιώσιμου Τουρισμού για δύο βασικούς ρόλους: 1. αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ακαδημαϊκού τουρισμού που εκκολάπτει ταξιδιώτες που εκτιμούν τη διαφορετικότητα, σέβονται την πολιτιστική κληρονομιά και ανακαλύπτουν τον τόπο φιλοξενίας τους και 2. συμπεριλαμβάνει στην ατζέντα των προσομοιούμενων επιτροπών του θέματα σχετικά με τον τουρισμό και την βιωσιμότητα.

Η 70η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών όρισε το 2017 Διεθνές Έτος Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη (A/RES/70/193): μία μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη της προσφοράς του βιώσιμου τουρισμού στην ανάπτυξη των ηγετών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και του κοινού, ενώ ταυτόχρονα κινητοποιεί τους εμπλεκόμενους να εργαστούν μαζί και να καταστήσουν τον τουρισμό ένα καταλύτη για θετική αλλαγή.

Στα πλαίσια των Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Διεθνές Έτος στοχεύει στη στήριξη αλλαγών σε πολιτικές, πρακτικές και καταναλωτική συμπεριφορά με στόχο ένα πιο βιώσιμο τουριστικό τομέα που βοηθά στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων. Το Διεθνές προωθεί τον ρόλο του τουρισμό σε πέντε βασικές περιοχές:
(1) Συμμετοχική και Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη
(2) Κοινωνική συμμετοχή, απασχόληση και μείωση της φτώχειας
(3) Αποδοτική διαχείριση πόρων, προστασία του περιβάλλοντος και κλιματική αλλαγή
(4) Πολιτιστικές αξίες, διαφορετικότητα και πολιτιστική κληρονομιά
(5) Αμοιβαία κατανόηση, ειρήνη και ασφάλεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ο εξειδικευμένος στον Τουρισμό οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, έχει λάβει την ευθύνη να διευκολύνει και να εφαρμόσει το Διεθνές Έτος, σε συνεργασία με κυβερνήσεις, σχετικούς οργανισμούς του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς και λοιπούς εμπλεκόμενους.

Το 8ο RhodesMRC θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, 11-15 Οκτωβρίου 2017 σε πανεπιστημιακό επίπεδο – ανοικτό σε φοιτητές και απόφοιτους -, και 09-12 Νοεμβρίου 2017 σε λυκειακό επίπεδο – ανοικτό για μαθητές από Γ’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου. 

Μαθητές, φοιτητές, νέοι επιστήμονες νομικών και πολιτικών επιστημών, των διεθνών σχέσεων και διπλωμάτες συνέρχονται στη Ρόδο κάθε χρόνο για να προσομοιώσουν τις εργασίες των οργάνων και των επιτροπών διάφορων περιφερειακών οργανισμών αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στη διαπραγμάτευση και τη λήψη αποφάσεων. Μέχρι σήμερα το συνέδριο έχει φιλοξενήσει πάνω από 1200 συμμετέχοντες από 22 χώρες και αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια ακαδημαϊκή διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στη Ρόδο και διοργανώνεται από καθαρά τοπικούς φορείς.

Όντας ακαδημαϊκά πρωτοπόρο, το RhodesMRC είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην περιφερειακή συνεργασία. Τα επτά προηγούμενα χρόνια έχει «τρέξει» μοναδικές προσομοιώσεις όπως αυτές για την Ένωση για τη Μεσόγειο, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας στη Μαύρη Θάλασσα, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, το ΒορειοΑτλαντικό Συμβούλιο και το ΕυρωΑτλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, την Αφρικανική Ένωση, μία Διάσκεψη για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ φέτος προσθέτει την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών και το forum Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού.

Για την πρωτοτυπία και τη μοναδική του φύση, το RhodesMRC έχει λάβει διάφορες διακρίσεις: 
• την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Κου Thorbjørn Jagland, το 2015, το 2016 και το 2017,
• διάκριση ως ένα από τα κορυφαία προγράμματα για την Ευρωπαϊκή Νεολαία το 2013, από το πρόγραμμα Nantes Creative Generations στη Γαλλία, 
• ήταν ο βασικός παράγοντας της βράβευσης του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, το 2012.

Ενισχύοντας το πάντα επίκαιρο θέμα του «Προς την αποτελεσματική οικοδόμηση Ειρήνης και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο», από το 2017, το RhodesMRC τιμά και αφιερώνεται στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως αυτή έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Ολόκληρο το οργανόγραμμα και οι πρακτικές μας, τα θέματα των επιτροπών και γενικά η συμπεριφορά μας ως συνέδριο θα γίνονται συνεχώς σχετικότερα με τους Παγκόσμιους Στόχους, με πολλαπλούς άμεσους και έμμεσους τρόπους. 

Το RhodesMRC 2017 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση – EUNET. Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου, το Κέντρο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Μελετών του Πανεπιστημίου Kadir Has στην Κωνσταντινούπολη και το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ακαδημαϊκοί συνεργάτες, ενώ το συνέδριο τηρεί ισχυρούς δεσμούς με άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Υπεύθυνη για τη διοργάνωση του συνεδρίου είναι μία εξαιρετικά έμπειρη Οργανωτική Επιτροπή που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας μία τόσο απαιτητική διοργάνωση. Την επιστημονική ευθύνη της διοργάνωσης έχει μία Επιστημονική Επιτροπή που αποτελείται από 25 καθηγητές και ακαδημαϊκούς από 10 Πανεπιστήμια από 4 χώρες, ενώ την προσομοίωση καθαυτή θα τρέξει ένα Προεδρείο έμπειρων νέων επιστημόνων και φοιτητών. 

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί ήδη δύο κύματα εγγραφών για την πανεπιστημιακή έκδοση με περισσότερες από 380 αιτήσεις και με 3/4 των διαθέσιμων θέσεων να έχουν ήδη καλυφθεί από μεμονωμένους συμμετέχοντες αλλά και οργανωμένες αποστολές από 10 πανεπιστήμια από τρεις χώρες. Οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι και 31/07/2017, ενώ σύντομα θα ανοίξουν και οι εγγραφές για τη λυκειακή προσομοίωση.

Περισσότερες πληροφορίες είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.rhodesmrc.org

Για γενικές πληροφορίες: contact@rhodesmrc.org
Για αιτήσεις: applications@rhodesmrc.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου