Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Επιστολή Περιφερειάρχη προς τον Δήμαρχο Ρόδου για το φράγμα Γαδουρά

Πρός : κ. Χατζηδιάκο Φώτη Δήμαρχο Ρόδου 

Κοιν : - κ. Σαντορινιό Νεκτάριο Βουλευτή Δωδεκανήσου - κ. Γάκη Δημήτρη Βουλευτή Δωδεκανήσου - κ. Καματερό Ηλία Βουλευτή Δωδεκανήσου - κ. Κόνσολα Μάνο Βουλευτή Δωδεκανήσου - κ. Κρεμαστινό Δημήτρη Βουλευτή Δωδεκανήσου - κ. Μανωλάκη Αλέξανδρο Πρόεδρο Δ.Σ. ΔΕΥΑΡ 

κ. Δήμαρχε, 

σας ευχαριστώ για την πρόσκληση στην σύσκεψη που καλέσατε την 13 η Μαίου με θέμα την υδροδότηση της Ρόδου και εκ της πιθανής απουσίας μου, λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού μου, θα μου επιτρέψετε να σας καταθέσω τις σκέψεις μου επι των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που αναφέρονται στο Φράγμα Γαδουρά. 

Το έργο της Α’ Φάσης Υδροδότησης της Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά, το οποίο δεν βρίσκεται σε στάδιο μη ολοκλήρωσης όπως εσφαλμμένα αναφέρει η πρόσκληση σας, έχει ολοκληρωθεί πλήρως και η μόνη εκκρεμμότητα που υπάρχει είναι ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον διεθνή διαγωνισμό που ακολούθησε της ολοκληρώσης του έργου και αφορά στην ανάθεση της καθημερινής λειτουργίας και συντήρησης αυτού. 

Ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός που προκηρύχθηκε εγκαίρως, ευθύς αμέσως με την ολοκλήρωση του τεχνικού έργου και σε κάθε περίπτωση πρό της έναρξης ισχύος του ν. 4412/16 που από τις 8 Αυγούστου 2016 πάγωσε ως γνωστόν όλες τις δημοπρατήσεις έργων στην χώρα, χρειάστηκε την αναμονή εκδίκασης προσφυγής που κατατέθηκε απο σχήμα που συμμετείχε στον διαγωνισμό και αν αυτό δεν είχε συμβεί, σήμερα στο νησί δεν θα υπήρχε καμία αγωνία για την υδροδότηση των περιοχών που το συγκεκριμένο έργο μπορεί να υδροδοτήσει. 

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της καθημερινής λειτουργίας και συντήρησης του έργου έχει ολοκληρωθεί απο πλευράς Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αφού ο σχετικός φάκελος έχει ήδη κατατεθεί στο Ελεγκτικό συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο, με την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας να έχει προχωρήσει ταχύτατα και χωρίς να επιτρέψει να χαθεί ούτε ημέρα. Ως πρός αυτό, την υδροδότηση δηλαδή απο το Φράγμα του Γαδουρά, η σύσκεψη ελάχιστα έχει να προσφέρει αφού η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου είναι σε εξέλιξη και το σύνολο των στελεχών αλλά και το πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας την παρακολουθεί με προσοχή. 

Ως πρός το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της σύσκεψης, με τίτλο «Ολοκλήρωση Β’ Φάσης του έργου Υδροδότηση Νήσου Ρόδου απο το Φράγμα Γαδουρά», μάλλον εκ παραδρομής ανεγράφη στον τίτλο του θέματος η φράση «Ολοκλήρωση» αφού για το συγκεκριμένο έργο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που το μελέτησε δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την απαιτούμενη για την υλοποίηση του χρηματοδότηση και φυσικά καμία διαδικασία δημοπρατήσης του δεν έχει ενεργοποιηθεί. 

Είναι αδιαμφισβήτητα έργο απολύτως απαραίτητο για το νησί της Ρόδου, για το οποίο οι δικές μας ενέργειες και οι δικές σας ενέργειες πρός την Κυβέρνηση, που έχουν προηγηθεί, για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του πρέπει να συνοδευθούν με την πολιτική στήριξη και πίεση και του συνόλου των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων μας και ως πρός αυτό η σύσκεψη της 13 ης Μαίου έχει πολλά να προσφέρει. 

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση, παρακαλώ μεταφέρετε στους συμμετέχοντες στην σύσκεψη πως απο πλευράς Περιφέρειας Ν. Αιγαίου θα συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα για την πλήρη αξιοποίηση του μεγαλυτέρου αναπτυξιακού έργου που υλοποιήθηκε στη Ρόδο, ξεπερνώντας τα πάσης φύσεως εμπόδια με τρόπο αποτελεσματικό, όπως ακριβώς πράξαμε απο την πρώτη στιγμή της θητείας μας με την υποκατάσταση αναδόχου στο τεχνικό έργο του Φράγματος Γαδουρά, την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του εν μεσω capital controls, την συμπλήρωση του τεχνικού εξοπλισμού του, την ολοκλήρωση του και την άμεση προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την καθημερινή λειτουργία και συντήρηση του. Αλλωστε, είναι το έργο που στην δοκιμαστική του λειτουργία κατά το 2016, με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την παροχή πόσιμου νερού πρός την ΔΕΥΑΡ ανευ τιμήματος, έδωσε σημαντικές λύσεις. 

Ο κοινός στόχος της εξασφάλισης χρηματοδότησης για την δημοπράτηση της Β’ Φάσης των δικτύων του έργου, μας ενώνει. Με εκτίμηση, 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
Γραφείο Περιφερειάρχη Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 2241360502-3, φαξ: 2241360531 email: g.hatzimarkos@pnai.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου