Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Εκδρομή του Μουσικού Σχολείου στο Landsberg της Γερμανίας στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Μουσικές Γέφυρες".

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ: ΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, για άλλη μια φορά, έδωσε το δυναμικό του παρόν στα καλλιτεχνικά και μουσικά δρώμενα. Συμμετέχοντας στο πολιτιστικό πρόγραμμα "Μουσικές γέφυρες" αρχικά, κατά την προηγούμενη χρονιά (2016), υποδέχτηκε στη Ρόδο το μουσικό σχολείο του Landsberg της Βαυαρίας. Μαθητές των δύο σχολείων παρουσίασαν στην Παναγία του Μπούργου ένα εξαιρετικό πρόγραμμα οργανικής μουσικής που μας ταξίδεψε από την παράδοση στη σύγχρονη εποχή. Φέτος, από 28 Μαρτίου ως 4 Απριλίου του 2017, η ευρωπαϊκή ορχήστρα και τμήμα της ευρωπαϊκής χορωδίας καθώς και το σύνολο ελεύθερης έκφρασης παραδοσιακής μουσικής ταξίδεψαν στη Γερμανία όπου και παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με έργα ελλήνων συνθετών αλλά και παραδοσιακά τραγούδια της Δωδεκανήσου. 

Την αρχική ιδέα της συνεργασίας αυτής είχε ο καθηγητής βιολοντσέλου του σχολείου Αμαρίλντο Λότσκο. Ενορχηστρωτής και διευθυντής της ορχήστρας ήταν ο συνθέτης και καθηγητής του σχολείου Ευάγγελος Μάνδηλας. Το οργανικό παραδοσιακό σύνολο του σχολείου, με επικεφαλής τον καθηγητή λύρας και παραδοσιακής μουσικής Ηλία Αναστασιάδη, έδωσε το ιδιαίτερο στίγμα της παραδοσιακής μας μουσικής. Στην αποστολή συμμετείχε επίσης η καθηγήτρια βιολιού του σχολείου Καμέλια Φαραμίτσα που ανέλαβε τη διδασκαλία των βιολιών και η διευθύντρια του σχολείου Τσιμπούρη Θεοδώρα. 

Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, συμμετείχε επίσης η ορχήστρα του μουσικού σχολείου του Landsberg και η χορωδία του σχολείου Waldorf. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, οι οποίοι προετοιμάστηκαν επί πολλούς μήνες με σκληρή δουλειά και πολύ μεράκι για αυτό το πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, άφησαν στο κοινό ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις όσον αφορά την επιλογή και απόδοση του προγράμματός τους, το οποίο ερμήνευσαν πειθαρχημένα, με ομοιογένεια και σκηνική παρουσία. Το πρόγραμμα που παρουσίασαν είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, ποικιλία και σημαντικό βαθμό δυσκολίας, αντικατοπτρίζοντας έτσι και το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο σχολείο. 

Η παρουσία μαθητών του σχολείου στο συγκεκριμένο πολιτιστικό γεγονός αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών και υψηλών καλλιτεχνικών επιδόσεων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, γεγονός που αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται σε κάθε καλλιτεχνική εμφάνιση όπου συμμετέχει. Οι μαθητές του σχολείου εισέπραξαν μια πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία από τη συμμετοχή τους αυτή, καθώς τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική από κοινού με μαθητές των υπόλοιπων σχολείων.

Η συμμετοχή αυτή αποτελεί επίσης τιμή για το Μουσικό Σχολείο και τη Ρόδο. Στα είκοσι τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου με τις δραστηριότητές του τιμά και προβάλλει τη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου