Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

«Επιχειρηματικότητα: Ανακαλύπτοντας νέες πρακτικές»

Το 5ο Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, συνεχίζεται την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, με την ημερίδα «Επιχειρηματικότητα: Ανακαλύπτοντας νέες πρακτικές» στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, στις 19:30. Στην ημερίδα θα μιλήσει ο Γιώργος Καζαντζόπουλος, σύμβουλος βιώσιμης ανάπτυξης με θέμα «Από τον Πλάτωνα στο πρόγραμμα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυκλική οικονομία» και ο Georges Perot, Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο. και Ιδρυτής και Εθνικός Συντονιστής του Ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, με θέμα «Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες: Όταν η Τέχνη συναντά την Επιχειρηματικότητα!».

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Καζαντζόπουλο

Ο Γιώργος Καζαντζόπουλος είναι ένας διεθνούς εμβέλειας ειδικός στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας περιβάλλοντος, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, περιβαλλοντικά βιώσιμων διοργανώσεων, κλιματικής αλλαγής, εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Εχει θητεύσει ως Διευθυντής Περιβάλλοντος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2004 από το 1999 έως το 2004 ενώ από το 2005 ίδρυσε την εταιρεία GLOBAL CHALLENGES Σύμβουλοι Βιώσιμης Ανάπτυξης. Από το 2009 είναι Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. του μεγαλύτερου έργου παραχώρησης αυτοκινητοδρόμου στην Ελλάδα.

Από το 2000 έως το 2015 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ενώ θήτευσε ως μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της οργάνωσης ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. 

Λίγα λόγια για τον George Perot

O Georges Perot εξειδικεύεται στη δημιουργία ιδιαίτερων πολιτιστικών έργων σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο, και στο Σχεδιασμό, την Διεύθυνση και την Επιμέλεια Παραγωγής εθνικών ή/και διακρατικών έργων πολιτιστικής δικτύωσης. 
Έχει δημιουργήσει εκατοντάδες Μουσικές Παραγωγές ολυμπιακών διαστάσεων, φεστιβάλ Μουσικής και Χορού για χιλιάδες επισκέπτες ενώ έχει επίσης οργανώσει πολιτιστικές προωθητικές ενέργειες τόσο για μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς όσο και για πολυεθνικές εταιρίες.

Από το 2010, συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά δίκτυα έρευνας και καινοτομίας, για την διεύρυνση της χρήσης της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας ως μοχλός αειφόρας τοπικής ανάπτυξης, είναι Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικτύου των διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής από το 2008 (AISBL Fête Européenne de la Musique - Βρυξέλλες) - Συνιδρυτής και Πρόεδρος του European Research & Innovation Agency for Cultural Clusters από το 2013 (ASBL EU.R.I.C.C.A. - Βρυξέλλες), Συνιδρυτής και Ευρωπαϊκός Συντονιστής του European Live Music Association από το 2016 (ASBL E.L.M.A. - Βρυξέλλες).

Στην Ελλάδα, από όπου έχει ξεκινήσει την καριέρα του και συνεχίζει να βρίσκεται την μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου, είναι ο Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο. από το 1998 (Οργάνωση Ιδιαίτερων Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα), ο Ιδρυτής και Εθνικός Συντονιστής του Ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής από το 1999 (38 πόλεις το 2016). Είναι επίσης μέλος της συνεργατικής πρωτοβουλίας SOPHIA (design) από το 2015, του ελληνικού συνδέσμου του Global Entrepreneurship week και του δικτύου Anna Lindh.

Το τριήμερο ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 17/03/2017, με την ημερίδα «Αναζητώντας το δρόμο προς νέα μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης».

Τόπος: Νέα Πτέρυγα Νεστοριδείου Μελάθρου. Έναρξη ημερίδας 19:30, ώρα προσέλευσης 19:15. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις.

Το 5ο Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη πραγματοποιείται στα πλαίσια της προσήλωσης των δράσεων του Σπιτιού της Ευρώπης στους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών και ταυτόχρονα αποτελεί επίσημη εκδήλωση του 2017 - Διεθνούς Έτους Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Το τριήμερο συνδιοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου.

Το Τριήμερο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Κέντρου Δικύκλου Motomike, του Playcafe, της Ταβέρνας Νέο Μουράγιο και της mgk.advertising.

Χορηγός φιλοξενίας: Manousos Hotel

Χορηγοί επικοινωνίας: Aigaio Tv, Στο Κόκκινο – Ρόδος 103.7, Notosnews, Λωτός, flust.gr, verena.gr, RodosEvents.gr, Allaksogolies.gr, Tranzistoraki, rhodes.online.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου