Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 20:00 ξεκινάει το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel

Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 20:00 ξεκινάει το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel που διοργανώνει το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, στον Κινηματογράφο Παλλάς. Το Φεστιβάλ, που για τέταρτη χρονιά φιλοξενεί το Σπίτι της Ευρώπης σε συνεργασία με το αμερικανικό δίκτυο Eurochannel πραγματεύεται μέσα από 43 ταινίες μικρού μήκους τον θεσμό της οικογένειας.

Η Ευρωπαϊκή Οικογένεια, ο πυρήνας της Ευρωπαϊκής κοινωνίας και ο ρόλος της σε κάθε χώρα είναι καθοριστικός για τις εξελίξεις, την οικονομία, την πολιτική, τις τέχνες. Η παραδοσιακή εκδοχή ενός άνδρα και μίας γυναίκας με παιδιά είναι απλά μία από τις εκδοχές της σύγχρονης Ευρωπαϊκής οικογένειας, και όσες διαφορετικές εκδοχές της οικογένειας να έχουμε σήμερα, παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων κάθε Ευρωπαίου και στο κέντρο της ζωής του. Η οικογένεια όπως την ζούμε, η απώλεια ενός συγγενικού προσώπου, ο αγώνας για τη δημιουργία μίας οικογένειας, η στήριξη της οικογένειας στις δύσκολες στιγμές μας, το να σταθούμε δίπλα στη μητέρα ή τον πατέρα μας όταν υποφέρουν ή ο πόνος της μάνας που χάνει το παιδί της, ή το να ανακαλύπτεις ξανά τη χαμένη σχέση σου με τα αδέρφια ή τους παππούδες.

Όλες αυτές οι πτυχές γύρω από την οικογένεια εξερευνώνται και αποδίδονται μοναδικά μέσα από μικρές δραματικές ταινίες, κωμωδίες, πειραματικές ταινίες, ταινίες κινουμένων σχεδίων και stop motion, μικρά ντοκυμαντέρ. Οι προκλήσεις και τα προβλήματα, αλλά και η συνεισφορά της Οικογένειας στην εξέλιξη του κόσμου, είναι η έμπνευση και η αφετηρία της καλλιτεχνικής δημιουργίας για τις 43 ταινίες του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ. Το φεστιβάλ χωρίζεται σε 7 προγράμματα, κάθε ένα από τα οποία προσεγγίζει συγκεκριμένες πτυχές:

15/02 – Τα παιδιά είναι εντάξει (ταινίες από H.B., Γαλλία, Σλοβενία, Ιταλία, Βέλγιο, Αυστρία)
16/02 – Περίεργα παιχνίδια (ταινίες από Γαλλία, Κύπρο, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Η.Β.)
17/02 – Πάμε! (ταινίες από Γαλλία, Μαυροβούνιο, Αρμενία, Βοσνία, Τσεχία, Ιρλανδία)
18/02 – Οικογενειακές Υποθέσεις (ταινίες από Κροατία, Ελβετία, Γεωργία, Ολλανδία, Ρουμανία, Εσθονία)
19/02 – Είμαστε οικογένεια (ταινίες από Ολλανδία, Ιταλία, Σερβία, Η.Β., Ουγγαρία, Αλβανία, Λετονία)
20/02 – Όταν μεγαλώσω (ταινίες από Ολλανδία, Ελβετία, Πορτογαλία, Πορτογαλία, Σουηδία, Βουλγαρία, Δανία)
22/02 – Η πρώτη ημέρα του υπόλοιπου της ζωής σου (ταινίες από Βέλγιο, Ελλάδα, Ισπανία, Σλοβακία, Λιθουανία)

Επιπλέον του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ θα προβληθούν σε ειδική προβολή την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, δύο ταινίες μικρού μήκους ελληνικής παραγωγής οι «Ανήκω εδώ» και «Λαμπερός Ήλιος», του Βασίλη Λουλέ, ο οποίος θα βρίσκεται στη Ρόδο για σειρά κινηματογραφικών σεμιναρίων που διοργανώνει το Ροδιακό Κέντρο Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών - Rhodes Project.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Eurochannel USA είναι ένας πετυχημένος θεσμός για τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, που από το 2013 φιλοξενείται και στην Ελλάδα, από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ταλαντούχους δημιουργούς από διάφορες περιοχές της Ευρώπης δημιουργώντας ένα μοναδικά πολυπολιτισμικό πανόραμα στο θέμα που κάθε χρόνο πραγματεύεται, ένα πραγματικά Ευρωπαϊκό πανόραμα κινηματογράφου.

Την επιμέλεια του υποτιτλισμού ανέλαβε η Επιτροπή Τεκμηρίωσης του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο και συγκεκριμένα την ευθύνη μετάφρασης των υποτίτλων είχαν οι Τσαμπίκα Βλαστού, Μαρία-Ελίζα Θεοδώρου, Μιχαήλ Γ. Καβουκλής και Γεώργιος Μηνάς, ενώ τις περιγραφές των ταινιών μετέφρασαν οι Γρηγόριος Ασπρίδης και Ιουλία Βάλτου.

Λίγα για λόγια για τo Eurochannel: Το Eurochannel είναι ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο που παρουσιάζει κορυφαίο περιεχόμενο μόνο από την Ευρώπη: από κλασσικές ταινίες μέχρι τον πιο πρόσφατο κινηματογράφο, από επικές σειρές μέχρι θαυμάσιες μικρότερες παραγωγές, από αφιερώματα για την ιστορία της τέχνης μέχρι τη σύγχρονη ροκ και ποπ μουσική σκηνή. Το Eurochannel δεν είναι μόνο εκπομπές: αποκαλύπτει τα πιο μοναδικά και κρυφά κομμάτια της Ευρωπαϊκής κουλτούρας με ταξιδιωτικά αφιερώματα και ταυτόχρονα καλύπτει τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Στην Ευρώπη, το Eurochannel είναι διαθέσιμο μόνο στην Πορτογαλία. Στην Ελλάδα δεν εκπέμπει ακόμη. Ζητήστε από τον τοπικό σας πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης να εντάξει το Eurochannel στο πρόγραμμά του. Για περισσότερες πληροφορίες: www.eurochannel.com, www.facebook.com/eurochannel andwww.twitter.com/eurochannel.

Οι 8 προβολές θα πραγματοποιηθούν κάθε ημέρα από την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00 στον Κινηματογράφο Παλλάς.

Είσοδος 2€ ανά προβολή. Τα έσοδα θα διατεθούν για την συντήρηση της έδρας του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο και τη μετατροπή της σε έναν ανοικτό πολιτιστικό χώρο, προσβάσιμο όλο το χρόνο στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

==================
Για το τηλεοπτικό σποτ: https://www.youtube.com/watch?v=vrSJrSFQ1Xs

-- 

Γραφείο Τύπου - Press Office
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - The House of Europe in Rhodes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου