Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Διαβάστε τα νέα από το Χαμόγελο του Παιδιού!!

«Πριν χτυπήσει το κουδούνι»: εκστρατεία αφύπνισης κι ενημέρωσης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο σχολείο Πριν Χτυπήσει Το Κουδούνι



«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί την εκστρατεία αφύπνισης και ενημέρωσης με τίτλο«Πριν χτυπήσει το κουδούνι» για την συνειδητοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο.
Μέσα από άρθρα και κοινωνικές ιστορίες της επιστημονικής ομάδας του οργανισμού, εντοπίζονται τα προβλήματα, προσεγγίζονται οι δυσκολίες και προτείνονται λύσεις καλύπτοντας θέματα μαθησιακών δυσκολιών, συμπεριφοράς αλλά και εκφοβισμού στο σχολείο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα σχολικά του είδη για μια χρονιά γεμάτη νέα τετράδια και μολύβια!
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια μεγάλη συλλογή από τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, σχολικά ημερολόγια, μολύβια, γόμες, στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μολυβοθήκες, σχολικές τσάντες, χειροποίητες κατασκευές από εθελοντές και άλλα είδη ελληνικής κατασκευής εξαιρετικής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον και σε προσιτές τιμές.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πιστοποιήθηκε ως φορέας παροχής Τριτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης ενώ ανανεώθηκε η πιστοποίησή του ως φορέας παροχής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας & Κοινωνικής Φροντίδας. 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με 437 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, 2.770 εθελοντές, αδιάκοπη δουλειά, σεβασμό στους θεσμούς και πιστό στη δέσμευσή του να βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη, αξιολογήθηκε και πιστοποιήθηκε για το σύνολο των κοινωνικών δράσεών του από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης. Από το 2008 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει πιστοποιηθεί ως φορέας παροχής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας στην Ελλάδα, ενώ τώρα πιστοποιήθηκε και ως φορέας παροχής Τριτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.


57.313,31€ ΕΝΦΙΑ για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Ανοικτές επιστολές στον κ. Πρωθυπουργό από δύο παιδιά που μεγάλωσαν στο «Χαμόγελο»
Παρά τις τεράστιες προσπάθειες να εισακουστούν από την Κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματά μας, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε τελικά τίποτα δεν υλοποιήθηκε και σήμερα λάβαμε επίσημα το εκκαθαριστικό σημείωμα.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», που χωρίς να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, σήμερα πρέπει να καταβάλλει 57.313,31€.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το Α’ εξάμηνο του 2016 στήριξε 52.200 παιδιά και παρείχε 28.326 υπηρεσίες σε παιδιά πρόσφυγες μετανάστες χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση παρά μόνο με την υποστήριξη του κόσμου
Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ανακοινώθηκε ο αριθμός των παιδιών που στήριξε ο οργανισμός, καθώς και οι υπηρεσίες που παρείχε στα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες το α’ εξάμηνο του 2016.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με 437 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, 2.770 εθελοντές, αδιάκοπη δουλειά, σεβασμό στους θεσμούς και με την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του κόσμου κατάφερε και το α’ εξάμηνο του 2016 να προσφέρει σταθερές και ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα παρά την τεράστια δυσκολία εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων για την υλοποίηση των δράσεών του. Ενώ με ίδιους πόρους και καμία επιπρόσθετη χρηματοδότηση παρείχε τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε χιλιάδες παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναδείχθηκε ως 1 από τις 7 κορυφαίες ΜΚΟ στο πλαίσιο του παγκόσμιου θεσμού τωνSuperbrands
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναδείχθηκε ως 1 από τις 7 κορυφαίες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην Ελλάδα για το 2016 στο πλαίσιο του παγκόσμιου θεσμού των Superbrands που πραγματοποιείται στη χώρα μας για πέμπτη φορά.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επελέγη ως Superbrand στην κατηγορία «Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί» ανάμεσα σε 68 ανάλογους Οργανισμούς. Στην ίδια κατηγορία θα βραβευτούν ισάξια στις 20 Μαρτίου 2017 και η «Unicef», οι «Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας», οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα», η «Ελπίδα», η «Κιβωτός του Κόσμου» και τα «Παιδικά Χωριά SOS».
Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Δίπλα στον μικρό Αλέξανδρο
Μετά από μια ολοήμερη προσπάθεια των γιατρών των νοσοκομείων Ωνασείου, Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης και του γιατρού του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συντονίστηκε επιτυχώς η διακομιδή και η εγχείρηση του μικρού μας φίλου Αλέξανδρου ο οποίος χρειαζόταν άμεσα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.
Μία ώρα μετά την έναρξη της βραδινής μας βάρδιας δόθηκε η έγκριση από όλους τους εμπλεκόμενους για τη διακομιδή του μικρού με την κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών του οργανισμού μας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου