Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Το νέο διεθνές πρόγραμμα του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο.

Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, 4 ευρωπαϊκοί μη κυβερνητικοί οργανισμοί προσκαλούν 24 νέους δραστήριους Ευρωπαίους και Ευρωπαίες σε μία σειρά από προκλήσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

Νέοι από την Σουηδία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία και την Ελλάδα, ηλικίας 18 έως 27 ετών ξεκινούν ένα μοναδικό ταξίδι από τη Ρόδο. Στόχος τους, η αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, η συζήτηση (ξανά) για τον πυρήνα των αξιών της, και η από κοινού απάντηση σε προβλήματα όπως η μετανάστευση, η ξενοφοβία, το μέλλον της δημοκρατίας και της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση του κοινού Ευρωπαϊκου Μέλλοντος.

Η αρχή γίνεται τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο, όπου η επιλεγμένη ομάδα θα βρεθεί για μία εβδομάδα (4-10/09/2016) στο χωριό Μονόλιθος και το φιλόξενο Thomas Hotel. Στα τέλη Φεβρουαρίου 2017, το ταξίδι θα μεταφέρει τους συμμετέχοντες στη Σουηδία, το φθινόπωρο του 2017 στη Ρουμανία και το 2018 στη Γερμανία. Μία μοναδική εμπειρία που ξεκινάει από τη Ρόδο (τον Νότο της Ευρώπης) και ταξιδεύει τους συμμετέχοντες σε κάθε σημείο του ορίζοντα.

Το πρόγραμμα Camp Democracy 1 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, το Σπίτι της Ευρώπης στο Gavlborg της Σουηδίας και το εκεί Γραφείο της Έκπαιδευτικής Ένωσης Εργατών, το Ινστιτούτο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση από τη Ρουμανία, και το Σπίτι της Ευρώπης στο Marienberg της Γερμανίας και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά νέους ενήλικες από τέσσερις διαφορετικές γωνιές της Ευρώπης, τον Βορρά (Σουηδία), τον Νότο (Ελλάδα), την Ανατολή (Ρουμανία) και τη Δύση (Γερμανία), ώστε να εργαστούν πάνω σε θέματα που είναι θεμελιώδη για το μέλλον της Ευρώπης. Κεντρικός πυρήνας της διαδικασίας είναι να μοιραστούν οι συμμετέχοντες μεταξύ τους τις διαφορετικές εμπειρίες και απόψεις τους, να συζητήσουν για λύσεις με διαφορετικές προσεγγίσεις, να γίνουν πιο ενεργοί πολιτικά και κοινωνικά και να κατανοήσουν τη διαδικασία λήψεως των αποφάσεων και το πως λειτουργεί η Ε.Ε. σήμερα. Επιπλέον, μέσα από καλές πρακτικές και παραδείγματα και με χρήση των ψηφιακών μέσων, όπως τα κοινωνικά δίκτυα, θα έχουν την ευκαιρία να διασπείρουν την κεκτημένη εμπειρία και γνώση στην τοπική τους κοινότητα.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, να ανακαλύψουν διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, να επιμορφωθούν, να αναπτυχθούν, να διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους, να κάνουν νέους φίλους και φυσικά να διασκεδάσουν.

Περισσότερα για τα κριτήρια, το κόστος και τις αιτήσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σπιτιού στο www.houseofeurope-rhodes.eu.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Με εκτίμηση,

Από το Γραφείου Τύπου του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο


Γραφείο Τύπου - Press Office
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - The House of Europe in Rhodes
30, Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85100, Rhodes, GREECE
Postal Box 226, 85100, Rhodes, GREECE

Visit our website www.houseofeurope-rhodes.eu
Connect with us on Facebook, Twitter, Google+, Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου