Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Η β΄ φάση του Φράγματος Γαδουρά, ο επόμενος, μεγάλος στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.



Ημερομηνία: 09/06/2016 
Η β΄ φάση του Φράγματος Γαδουρά, ο επόμενος, μεγάλος στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Μετά και την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Φράγματος, ξεκινά η διαδικασία εξασφάλισης της χρηματοδότησης και για την επόμενη φάση του έργου, που θα υδροδοτήσει ολόκληρο το νησί

Έτοιμη να ξεκινήσει την διαδικασία υλοποίησης της β΄φάσης του έργου του Φράγματος Γαδουρά είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά και την έναρξη κανονικής λειτουργίας του Φράγματος, από το οποίο, εδώ και λίγες ημέρες υδροδοτείται η πόλη της Ρόδου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, Πέμπτη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή κατάληξη ενός δύσκολου ζητήματος που κλήθηκε να διαχειριστεί η σημερινή περιφερειακή αρχή, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει, χωρίς καθυστέρηση, την χρηματοδότηση και της επόμενης φάσης του έργου.

«Απαλλαγμένοι από την πίεση ενός πολύ μεγάλου και κρίσιμης σημασίας έργου, που πλέον, μετά από την παρέλευση δεκαετιών, λειτουργεί απρόσκοπτα, μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση στην β΄ φάση του και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις προκαταρκτικές συζητήσεις, τόσο τοπικά, με την ΔΕΥΑΡ όσο και με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων» ανέφερε.

Η ολοκλήρωση της α΄φάσης του Φράγματος Γαδουρά, δηλαδή της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής, του ταχυδιυλιστηρίου και του αγωγού, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και παράλληλα μια μεγάλη πρόκληση για την περιφερειακή αρχή, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

«Παραλάβαμε το έργο βαλτωμένο, με πολλά οικονομικά και τεχνικά προβλήματα και γι αυτό, ενδεχομένως, πολλοί πίστευαν – ίσως και κάποιοι να «πόνταραν» - ότι θα ήταν η πρώτη μας αποτυχία. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και σε μια χρονική περίοδο με πολλά προβλήματα, όπως ήταν το 2015, το έργο ολοκληρώθηκε . Ξεπεράσαμε τον πολύ μεγάλο κίνδυνο της επιβολής προστίμου και της επιστροφής της κοινοτικής χρηματοδότησης των 170 εκατ. ευρώ. Το έργο σήμερα είναι απολύτως λειτουργικό. Η πόλη της Ρόδου εδώ και λίγες ημέρες υδροδοτείται από το Φράγμα του Γαδουρά, με νερό άριστης ποιότητας που υπερβαίνει τις ποιοτικές προδιαγραφές που θέτει το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα για τον έλεγχο του νερού», ανέφερε ο Περιφερειάρχης. 

«Αυτή είναι μια απάντηση για το πώς αντιμετωπίζονται τα εμπόδια και ασχέτως δυσκολιών και προκλήσεων, όταν μια ομάδα ανθρώπων εργαστεί πολύ συντονισμένα, με τάξη, νοικοκυριό και αφοσίωση στον στόχο» πρόσθεσε. 

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής, του ταχυδιυλιστηρίου και του αγωγού, είναι σε εξέλιξη και ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη της εξειδικευμένης εταιρείας που θα αναλάβει την συντήρηση του Φράγματος. Η ανάδειξη του αναδόχου αναμένεται στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. 

Ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε σήμερα ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι έτοιμη να ανοίξει την συζήτηση για την β’ φάση του έργου που θα περιλαμβάνει την υδροδότηση και άλλων περιοχών του νησιού.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες εκτιμήσεις για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα υδροδότησης, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΡ, ως τον αποκλειστικό αποδέκτη του νερού. Επίσης, ο Περιφερειάρχης έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Τσίκκη την εξειδίκευση των συμπληρωματικών έργων που ενδεχομένως θα χρειαστούν, προκειμένου να συμπεριληφθούν και αυτά στην β΄φάση του έργου.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, «σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, είναι σημαντικό να πάμε, μαζί με την ΔΕΥΑΡ, με κοινή θέση και πρόταση, για να εξασφαλίσουμε από την Κομισιόν την χρηματοδότηση ενός ακόμη μεγάλου έργου για τον τόπο μας».

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου