Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Την συγκέντρωση 50.000 υπογραφών θέτει ως στόχο το Περιφερειακό Συμβούλιο, για την ανατροπή των αποφάσεων για τον ΦΠΑ των νησιών

Καθήκον όλων των νησιωτών η προάσπιση της νησιωτικότητας
Την συγκέντρωση 50.000 υπογραφών θέτει ως στόχο το Περιφερειακό Συμβούλιο, για την ανατροπή των αποφάσεων για τον ΦΠΑ των νησιών
Ομόφωνη απόφαση για νέα προσφυγή στο ΣτΕ, για την δεύτερη φάση εφαρμογής του μέτρου

H προάσπιση της νησιωτικότητας και των κεκτημένων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί καθήκον των θεσμικών εκφραστών τους αλλά και του κάθε νησιώτη ξεχωριστά.

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, με την ομόφωνη απόφασή του σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε 11 ακόμη νησιά από 1ης Ιουνίου 2016, σε συνέχεια της πρώτης φάσης εφαρμογής του μέτρου σε 5 νησιά τον περασμένο Οκτώβριο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε στην Σύρο την Παρασκευή, στη σκιά μιας ακόμη αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτή τη φορά με ευθύνη του ιδίου του ΣτΕ. Η εκδίκαση ορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Μετά από εκτενή συζήτηση για όλες τις πτυχές του ζητήματος, αλλά και των γενικότερων συνεπειών της φορολογικής λαίλαπας που υφίστανται τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ για να προσβάλει και το νέο σκέλος της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα 11 νησιά.

Ωστόσο, έμφαση δόθηκε στον καίριο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ίδια η νησιωτική κοινωνία, στον αγώνα που δίνει η Περιφέρεια μαζί με άλλους θεσμικούς φορείς του Νοτίου Αιγαίου, για να σταματήσει η βάναυση αντιμετώπιση των νησιών, με μέτρα που ισοδυναμούν με πραγματικό διωγμό.

Με ομόφωνη απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο θέτει ως στόχο την συγκέντρωση 50.000 υπογραφών, από τους φορείς και τους κατοίκους του συνόλου των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και όχι μόνο των νησιών στα οποία έχει ήδη καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς. Οι υπογραφές θα πρέπει να συγκεντρωθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και θα συνοδεύσουν ένα κείμενο που θα έχει τον χαρακτήρα και την ισχύ διακήρυξης της νησιωτικότητας.

Εισηγούμενος το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης περιέγραψε την ανάγκη διατύπωσης «μιας ξεκάθαρης, κρυστάλλινης και δημοκρατικής πρότασης» που θα καταγράφει τις επιπτώσεις της εχθρικής και επικίνδυνης πολιτικής που ασκείται σε βάρος των νησιών, ενώ παράλληλα τόνισε πως είναι χρέος όλων των νησιωτών να αγωνιστούν για να ανατρέψουν τις αποφάσεις που θέτουν τα νησιά σε καθεστώς διωγμού. «Στόχος μας – ανέφερε είναι να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές. Αυτό θα είναι το δόρυ με το οποίο θα τους χτυπήσουμε».

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου