Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Γ. Χατζημάρκος: «Η κοινωνία οφείλει να αφυπνισθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της»

Ημερομηνία: 09/06/2016 
Γ. Χατζημάρκος: «Η κοινωνία οφείλει να αφυπνισθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της» Το ζήτημα των νησιών, δεν είναι πλέον οικονομικό, καθώς λαμβάνει διαστάσεις εθνικού κινδύνου

Την διάσταση των εθνικών κινδύνων που συνεπάγεται ο μετά μανίας διωγμός των νησιών, αλλά και την ανάγκη αφύπνισης της νησιωτικής κοινωνίας και ανάληψης της ευθύνης που της αναλογεί, ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στον απόηχο του πιο πρόσφατου και σιωπηλού χτυπήματος που δέχθηκε ο νησιωτικός χώρος, με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών σε 73 μικρά νησιά, κάτω των 3.100 κατοίκων, εκ των οποίων τα 38 βρίσκονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ένα μέτρο που ήλθε προ ημερών ως επισφράγιση της στοχοποίησης της νησιωτικής Ελλάδας, ο κ. Χατζημάρκος ανάφερε πως «η κατάργηση κάθε διάταξης που θα μπορούσε να συγκρατήσει τους νησιώτες στον τόπο τους και να στηρίξει την οικονομία τους, έχει λάβει διαστάσεις εκδικητικού μένους».

«Δεν έχει προηγούμενο, δεν έχει ούτε λογική αλλά ούτε και οικονομική εξήγηση, το μίσος με το οποίο νομοθετούν σε βάρος των νησιών. Δεν έχει μείνει καμία διάταξη που να μην έχει καταργηθεί και αν έχει μείνει, είμαι σίγουρος ότι θα την αναζητήσουν για να την καταργήσουν» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η συζήτηση για τα νησιά, πλέον έχει πάψει να είναι οικονομική. Δεν μιλάμε πια για την οικονομία των νησιών. Στην νησιωτική Ελλάδα διαμορφώνεται ένα περιβάλλον που θα αναδείξει και θα φέρει στην επιφάνεια εθνικά ζητήματα. Τα νησιά, Ιδίως τα μικρά, θα χάσουν πληθυσμό, το οποίον δεν είναι σε θέση ούτε να συγκρατήσουν, ούτε να συντηρήσουν. Αυτό δεν είναι ένα οικονομικό ζήτημα για την χώρα. Είναι εθνικό. Για όποιον βεβαίως αντιλαμβάνεται ποια είναι τα θέματα που έχουν εθνική διάσταση, ποια ζητήματα συνιστούν εθνικό κίνδυνο».

Με δεδομένη την χωρίς προηγούμενο κατάσταση που διαμορφώνεται στην νησιωτική Ελλάδα και που αλλάζει άρδην τη ζωή στα νησιά, ο Περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στον καίριο ρόλο που μπορεί και επιβάλλεται να διαδραματίσει η νησιωτική κοινωνία.

«Αλλάζει η ζωή στη νησιωτική Ελλάδα. Δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Αλλάζει με ένα τρόπο πολύ βίαιο που διαμορφώνει καταστάσεις αδιέξοδες. Το περιβάλλον του διαμορφώνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και δυσοίωνο. Αυτό δεν μπορεί να είναι βάρος, ευθύνη και καθήκον μόνο των αιρετών. Κανένας αιρετός δεν μπορεί να εκπροσωπήσει κάτι τόσο μεγάλο, τόσο δίκαιο , τόσο σοβαρό και καθοριστικό αν δεν αισθάνεται ότι η κοινωνία είναι πρόθυμη και διατεθειμένη να αγωνιστεί και η ίδια. Η κοινωνία δεν μπορεί να έχει πια το άλλοθι ότι δεν ήξερε. Ο αγώνας των νησιωτών πρέπει να δοθεί για αξιοπρέπεια, για ίσες ευκαιρίες και πραγματική ισονομία. Η ευθύνη του κάθε πολίτη, είναι πολύ μεγάλη, Είναι ευθύνη όλης της κοινωνίας να σηκώσει κεφάλι και ανάστημα» ανέφερε.

Το μήνυμα της αφύπνισης, εξάλλου, είναι αυτό που επιδιώκει να στείλει το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την απόφαση που στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής στη Σύρο, για την συλλογή 50.000 υπογραφών. 

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου