Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που μετέφερε και διακινούσε ναρκωτικά στη Ρόδο

16-05-2016: 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 16 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που μετέφερε και διακινούσε ναρκωτικά στη Ρόδο

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου,-2- μέλη της οργάνωσης

Αρχηγός του κυκλώματος είναι Αλβανός έγκλειστος σε φυλακή, ενώ η δικογραφία πους σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη -2- άτομα

Κατασχέθηκαν -125,5- γραμμάρια κοκαΐνης κ.α.

Εξαρθρώθηκε χθες (15.05.2016) ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών (κοκαΐνης) στο νησί της Ρόδου.

Συνελήφθησαν μια 23χρονη υπήκοος Ουκρανίας και ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητούνται δυο ακόμη υπήκοοι Αλβανίας, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που αφορά στα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής-μεταφοράς-διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης οπλοκατοχής, της αντίστασης και επιπλέον περιλαμβάνει τον αρχηγό του κυκλώματος – 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή της χώρας.

Όπως διακριβώθηκε, το τελευταίο πεντάμηνο ο 38χρονος είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, στην οποία είχαν ενταχθεί οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι με σκοπό την προμήθεια, μεταφορά, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση κοκαΐνης αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Συγκεκριμένα, ο έγκλειστος Αλβανός έχοντας αρχηγικό ρόλο συντόνιζε και καθοδηγούσε τα μέλη του κυκλώματος ανάλογα με το ρόλο τους (αγοραστή-μεταφορέα - διακινητή – πωλητή).

Αναλυτικότερα ως προς την εξάρθρωση του κυκλώματος, χθες το απόγευμα στο πλαίσιο ανάλυσης και αξιολόγησης στοιχείων της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου όπου εντοπίσθηκε η 23χρονη, κατά την αποβίβαση της από πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Ρόδος και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης, προκειμένου να την παραδώσει στον 37χρονο Αλβανό.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και η 23χρονη συνοδεύτηκε υπό την επιτήρηση αστυνομικών σε προκαθορισμό ραντεβού συνάντησης στο Φαληράκι της Ρόδου, όπου προσήλθε ο 37χρονος, ο οποίος μετά την παραλαβή της κοκαΐνης συνελήφθη προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.

Η ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 125,5 γραμμαρίων, κατασχέθηκε.

Επίσης κατασχέθηκαν, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μαχαίρι-σουγιάς και δίκυκλο μοτοποδήλατο, που κατείχαν-χρησιμοποιούσαν αντίστοιχα οι συλληφθέντες.

Σημειώνεται ότι, οι δυο Αλβανοί ηλικίας 38 και 37 ετών έχουν επανειλημμένως κατηγορηθεί για παρόμοιες υποθέσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου