Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Συμμετοχή του Ε.Κ.Ρ στην Πανελλαδική διακλαδική συνάντηση για την αδήλωτη εργασία

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος 14/04/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Ε.Κ.Ρ στην Πανελλαδική διακλαδική συνάντηση 
για την αδήλωτη εργασία

Εκ μέρους της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου ο Πρόεδρος Σάββας Χατζησάββας συμμετείχε στην Πανελλαδική διακλαδική συνάντηση για την αδήλωτη εργασία, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/4/2016, στην Αθήνα, κατόπιν προσκλήσεως του Ινστιτούτου εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν Πρόεδροι από 12 Εργατικά Κέντρα και 26 Ομοσπονδίες απ’ όλη τη χώρα. Παρευρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ενώ κεντρικοί εισηγητές ήταν ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης και ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) στην Ελλάδα Κώστας Παπαδάκης.

Συζητήθηκαν τα θέματα της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, καθώς στόχος της συνάντησης ήταν η σύνταξη μίας «διαγνωστικής έκθεσης » για τον τρόπο αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, οι διαδεδομένες μορφές αδήλωτης ή μερικής αδήλωτης εργασίας, βασικά αίτια – εμπόδια, βελτίωση – αποτελεσματικότητα ελεγκτικών μηχανισμών κ.α.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ στην τοποθέτησή του περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή, με τους εκατοντάδες αδήλωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους και ζήτησε από τη
Διεθνή Οργάνωση Εργασίας να παρέμβει στην Ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό να επανέλθει ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων, καθώς και η υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητά τους. Να μπει φρένο στις μετακινήσεις αλλοδαπών μαθητών στις τουριστικές περιοχές, οι οποίοι δεν ασφαλίζονται και καταλαμβάνουν θέσεις μόνιμου και νόμιμου προσωπικού. Να συνδεθεί ξανά το επίδομα ανεργίας με τα ένσημα, για να έχει κίνητρο ο εργαζόμενος να ασφαλίζεται και επιπλέον να μην αυξηθούν τα ένσημα από 4.500 σε 6.000, για να μπορεί να πάρει κάποιος σύνταξη. Σε διαφορετική περίπτωση ένας εποχιακά εργαζόμενος θα θέλει 60 χρόνια δουλειάς, για να συνταξιοδοτηθεί, γεγονός που τον απογοητεύει και τον οδηγεί στο να μην διεκδικεί την ασφάλισή του. Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ ζήτησε επίσης να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να επανέλθει η δυνατότητα συμμετοχής των εκπροσώπων των εργαζομένων στους ελέγχους, που πραγματοποιεί το ΙΚΑ, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τη σημερινή νομοθεσία. Τέλος εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε σκέψη για μείωση των προστίμων, που ισχύουν σήμερα για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου