Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΡ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ το οποίο ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΛΟΣ Γ.Σ.Ε.Ε

ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ: Στεφάνου Καζούλη 30 – 85 133 Ρόδος – Τηλ. 224-10.24.730 (εσωτ. 1)– Fax: 224-10.35.455


Ρόδος 28/03/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου ευχαριστεί τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ για την απόφαση της να οργανώσει το 36ο Συνέδριό της στο νησί μας.

Η απόφαση αυτή ήταν συνέχεια των προηγούμενων αποφάσεών της για πραγματοποίηση των Συνεδρίων στις παραμεθόριες και ευαίσθητες περιοχές της χώρας, καθώς είχαν προηγηθεί τα Συνέδρια της Χαλκιδικής και της Αλεξανδρούπολης. Οι αποφάσεις αυτές καταδεικνύουν την ευαισθησία της Γενικής Συνομοσπονδίας για τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και εργαζόμενοι δεν υπάρχουν μόνο στην Αττική και τον Πειραιά. 

Το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο νησί μας, έδωσε την δυνατότητα εκτός των άλλων να αναδειχθούν και τα μείζονα προβλήματα της ακριτικής περιφέρειας των Δωδεκανήσων, μαζί και με το μέγιστο θέμα του προσφυγικού. Στο θέμα αυτό αφιέρωσε το μεγαλύτερο τμήμα του χαιρετισμού που απηύθυνε στο Συνέδριο, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Νομπελίστας Φυσικός, Δημήτρης Νανόπουλος. 

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Δημάρχου Ρόδου στο άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου. «Ευχαριστούμε που ήρθατε στο νησί μας. Η παρουσία σας, δίνει την ευκαιρία και σε μας, τους Δημοτικούς και Τοπικούς φορείς, να παρουσιάσουμε τα προβλήματά μας στους εκπροσώπους των πολιτικών Κομμάτων, που ήρθαν εδώ εξαιτίας του Συνεδρίου σας…». 

Ολόκληρη η τοπική κοινωνία αγκάλιασε το Συνέδριο και τους συνέδρους, που με την παρουσία τους τίμησαν το νησί μας. Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι έδωσαν ξεχωριστή νότα στην έναρξη και τη λήξη του Συνεδρίου και απέδειξαν ότι η Ρόδος δεν είναι τα ξενοδοχεία και οι ξενοδόχοι, αλλά οι άνθρωποι και ο πολιτισμός τους.

Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ διεξήχθη κατά τρόπο σεμνό χωρίς καμία υπερβολή. Είναι δεδομένο δε ότι, όπου και αν γινόταν το Συνέδριο αυτό, θα υπήρχαν ακριβώς οι ίδιες ανάγκες για τους Συνέδρους. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. 

Η Ρόδος, η Κως, η Κάλυμνος, η Πάτμος, η Λέρος, οι Λειψοί, η Νίσυρος, η Σύμη, το Καστελόριζο και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, είναι το ακριτικό θαλάσσιο σύνορο της χώρας μας. Τα Δωδεκάνησα και οι εργαζόμενοι που κατοικούν σε αυτά, δίνουν τη μάχη για την ανάπτυξη της χώρας, για τον τουρισμό, για την πρωτογενή παραγωγή, για την ασφάλεια της πατρίδας και για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος με ευαισθησία και ανθρωπισμό.

Λυπούμαστε, διότι κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης επέλεξαν να λοιδορήσουν τη ΓΣΕΕ για την απόφασή της να κάνει το Συνέδριο στην ακριτική περιφέρεια. Είναι προσβλητικό για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους του νησιού. Ωστόσο, πρέπει να εξάρουμε και τη στάση όσων μέσων μαζικής επικοινωνίας επέλεξαν να προβάλουν το γεγονός με αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια. 

Εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τις προσπάθειές μας και είμαστε βέβαιοι ότι και η νέα Διοίκηση της ΓΣΕΕ θα εντείνει τη δράση και την προσπάθειά της για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου