Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Γράμμα για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής (17 – 18 Μαρτίου)

24-03-2016
Αγαπητοί Ευρωπαίοι Ηγέτες:
Ως οργανώσεις οι οποίες εργάζονται απευθείας με πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη, ζητούμε από τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι παρόντα στις συνεδριάσεις της Συνόδου Κορυφής της 17-18 Μαρτίου 2016 να αδράξουν την ευκαιρία να συναντηθούν υπό το πνεύμα αλληλεγγύης και να καταλήξουν σε τολμηρές, ενοποιητικές και αποφασιστικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μια απάντηση στην ανθρωπιστική κρίση που υφίσταται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη θα πρέπει να ξεκινάει από τη δουλειά που έγινε τον προηγούμενο χρόνο και να ασχοληθεί ευθέως με τα τρέχοντα, ξεκάθαρα κενά στην πολιτική, ενώ παράλληλα να σέβεται απόλυτα το γράμμα και το πνεύμα της νομοθεσίας της ίδιας της ΕΕ και της Σύμβασης της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες.

Το 2015 αποδείχθηκε γεμάτο με δύσκολες προκλήσεις για όλους όσους εργάζονται στο πεδίο: τις αρχές των Κρατών-Μελών, τους ανθρωπιστικούς φορείς, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τους τοπικούς πληθυσμούς και τους εθελοντές. Μας έδωσε, επίσης, και ορισμένα συγκλονιστικά μαθήματα.

Ένα τέτοιο μάθημα ήταν ότι μια προσέγγιση της μετανάστευσης που βασίζεται στην αποτροπή κοστίζει ζωές. Από το 2014, 7493[1] άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων ήταν παιδιά. Η σφράγιση συνόρων σε συνδυασμό με την ανυπαρξία νόμιμων διόδων εισόδου ωθεί τους ανθρώπους να στρέφονται προς τους διακινητές για να ψάξουν για καταφύγιο στην ΕΕ μέσα από διαδρομές αυξανόμενου κινδύνου. Το μονομερές και αυθαίρετο κλείσιμο συνόρων χειροτερεύει την ανθρωπιστική κρίση. Τα σύνορα που έκλεισαν τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων να ζουν σε περιορισμένους χώρους, συχνά χωρίς πρόσβαση σε απολύτως βασικές ανάγκες: στέγη, τροφή, υγειονομική φροντίδα και νερό. Ο εγκλωβισμός αυτός δημιουργεί επίσης τρομερές δυσκολίες για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν γρήγορα τις εν λόγω περιοχές και να παρέχουν επαρκείς προμήθειες και υπηρεσίες προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου