Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ομιλία με θέμα: "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Ενεργοί Πολίτες Ρόδου
Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης, συγγραφέας και διανοητής Γιώργος Κοντογιώργης θα μας μιλήσει, με θέμα:

"ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ"

Ο μαχητικός στο λόγο και στην πράξη διανοητής Γιώργος Κοντογιώργης, αποδίδοντας την πραγματική έννοια σε λέξεις όπως δημοκρατία και αντιπροσώπευση, δικαίωμα και ελευθερία, προσφέρει το γνωσιολογικό οπλοστάσιο με το οποίο ο ακροατής θα αντιληφθεί τις πρωτογενείς αιτίες του Ελληνικού προβλήματος. Η λύση που κατατίθεται, συνίσταται σε ένα συλλογικό πρόταγμα που η κοινωνία των πολιτών θα εναγκαλισθεί όταν συνειδητοποιήσει την τρομακτική ισχύ του εαυτού της.

Ο δρ. Γιώργος Κοντογιώργης, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές πολιτικής επιστήμης, κοινωνιολογίας και ιστορίας στο Παρίσι και διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης του Β' Πανεπιστημίου του Παρισιού. Ως π. πρύτανης του Παντείου, συνέδεσε το όνομά του με την μεταρρύθμιση του πανεπιστημιακού συστήματος στις 5 ανώτατες σχολές της χώρας στη δεκαετία του '80.

Το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο ξεπερνάει κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα αποφέροντάς του πλήθος τιμών και διακρίσεων. Ενδεικτικά, υπήρξε εισηγητής της ιδέας και μέλος της διοίκησής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικής Επιστήμης (EPSNET) που εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη ένωση  ευρωπαϊκών πανεπιστημίων  με αντικείμενο την πολιτική επιστήμη. Μέλος ελληνικών και ξένων ενώσεων και διεθνών επιστημονικών συμβουλίων. Δίδαξε σε δεκάδες πανεπιστήμια ανά την υφήλιο ενώ εκατοντάδες άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Με το κύρος και την αξία της  διεθνούς συνεισφοράς του στην έρευνα και προαγωγή της πολιτικής επιστήμης, ο μαχητικός διανοητής και συγγραφέας Γιώργος Κοντογιώργης συγκροτεί τη δική του σχολή σκέψης που σε ελληνικό επίπεδο αποσαθρώνει το δογματικό αφήγημα της εσπεριόπληκτης εγχώριας διανόησης.

Συγγράφει στα Γαλλικά και Ελληνικά ενώ δεκάδες βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε όλο τον κόσμο. Έργο ζωής του “Το ελληνικό κοσμοσύστημα”. Μεταξύ των πρόσφατων έργων του “Κομματοκρατία και Δυναστικό κράτος”, “Οι Ολιγάρχες”. 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Με την ευγενική χορηγία του ΔΟΠΑΡ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου